01.05.2024 | U15
Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov

Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 

TURNIR NARODOV - POLFINALE

SLOVENIJA U15 : AVSTRIJA U15 1:1 (1:0)

Kraj: Gradišče ob Soči
Strelci: Pirc (27'); Ebner (38')
Slovenija U15: Grom, Kokol (od 44' Okanović), Slana, Matjašec (od 44' Kovač), Kotar, Jereb (od 44' Rus), Balažic (od 44' Šutalo), Črešnik (od 44' Božić), Pirc (od 58' Jazbar), Kikec, Mačak. Selektor: Boštjan Kreft.
Južna Koreja U15: Knezevic, Endthaller, Karner, Barb-Dudan, Mijatovic, Schissler, Peinhart, Aleksic, Kolodziej, Swozil, Mitterbauer. Selektor: Franz Ponweisser.

Slovenija je povedla v prvem počasu po lepo izvedenm protinapadu. Varovanci Kefta so Avstrijcem žogo ukradli na njihovi polovici, nato pa je Kokol z lepo globinsko podajo našel Pirca, ta pa je lepo ugnal vratarja naši severnih sosedov. Avstrijci so izenačili v 38. minuti, ko je zadel rezervist Ebner. Tekma se je nadaljevala s podajški, ki pa so se končali brez zadetkov in zmagovalca so dale enajstmetrovke.

Selektor izbrane vrste do 15 let Boštjan Kreft je po zaključenem turnirju dejal: ”Odigrali smo pravo srečanje, kakršno se spodobi za finale. Tekma je bila odprta in veseli me, da so imeli fantje pogum in so upali igrati. V določenih situacijah so se znali zelo dobro prilagoditi nasprotniku.. Imeli smo svoje priložnosti, iz katerih bi lahko dosegli še kakšen zadetek, hkrati pa smo bili na trenutke preveč ranljivi. Rezultat po rednem delu je bil zaslužen, pri enajstmetrovkah pa je potrebne tudi nekaj sreče. Ta izkušnja bo fante razvila in jim dala dobro sliko, saj jih to čaka, če želijo postati vrhunski nogometaši. Rad bi se se zahvalil celotnemu strokovnemu štabu in vsem klubskim trenerjem, ki s svojim delom razvijajo bodoče reprezantante Slovenije.”

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA