15.04.2019 | WU16
Slovenija osvojila Uefin razvojni turnir

Danes se je s tekmo v Cerkvenjaku sklenil Uefin razvojni turnir za dekliške reprezentance do 16 let. Slovenija je z minimalno zmago proti Švedski (1:0) osvojila prvo mesto. Za zmago je danes v 44. minuti zadela Nina Kajzba.

Uefin razvojni turnir, 11. - 15. april:

3. krog, 15.4.
Slovenija – Švedska 1:0
(0:0)
1:0 Kajzba (44.)

Slovenija: Balažic (Kocijan 41.), Fluher, Šabotič, Kajzba, Kolar, Rojnik (Steklačič 69.), Janež (Dolenšek 76.), Gradišek, Sušnik, Suhoveršnik, Erman (Brumen 20., Hostnik 56.).

2. krog, 13.4.
Slovenija – Wales 3:1

1. krog, 12.4.
Slovenija – Severna Irska 2:1

Končni vrstni red Uefinega razvojnega turnirja:
1. Slovenija 7
2. Švedska 6
3. Severna Irska 3
4. Wales 1

Prva po rednem delu

Mlade slovenske igralke so zopet navdušile. Po zmagi proti Walesu in Severni Irski, vsakič so bile boljše po streljanju enajstmetrovk. Tokrat pa je za minimalno zmago poskrbela Nina Kajzba, ki je zadela v 44. minuti.

Zbrano in disciplinirano

Sicer pa je bila tekma zelo taktična, igro naše reprezentance pa je obeležila tudi visoka stopnja discipline v obeh fazah igre.

Švedinje so imele v prvem polčasu večjo posest žoge, a brez konkretnejših priložnosti na obeh straneh.

V drugem polčasu so bile naše igralke nevarnejše, po prekinitvi pa so tudi zadele.

Prečka Švedinj

Do konca je bilo še nekaj polpriložnosti na obeh straneh, tudi prečka Švedinj s prostega strela. Ob tem velja omeniti še eno zrelo priložnost Slovenije, a so gostje v zadnjem hipu rešile situacijo pred svojim golom.

Konec aprila nova akcija

„Danes so dekleta delovala dokaj disciplinirano, na momente smo imeli težave, ker jim je pošla koncentracija in so pozabljale na določene principe v fazi obrambe. Zadovoljivo je, da so zdržale visok nivo igre in ustavile kvalitetne Švedinje. Zberemo se vnovič 26. aprila, kot odhajamo na turnir narodov. Tam bomo morali uigravati našo igro v tretji coni faze napada. Čestitke vsem dekletom za prve skupne priprave in uspešno odigran turnir. Nikakor pa ne smemo zaspati na tej lovoriki, trdo moramo delati naprej, da bomo pravi, ko bo to najbolj potrebno,“ je po koncu akcije povedala selektorica Tina Kelenberger.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2019 | WU16
  Pred TV kamerami premagale Wales
  Slovenska dekliška reprezentanca do 16 let je pri drugi zmagi na Uefinem razvojnem turnirju. Po vnovičnem streljanju enajstmetrovk je naša izbrana vrsta s 3:1 ugnala Wales. Zadetke so prispevale Nina Mele, Patria Steklačič in Patricija Ham.
 • 11.04.2019 | WU16
  Dež prestavil začetek Uefinega razvojnega turnirja
  Danes bi se moral v Cerkvenjaku in v Gornji Radgoni začeti Uefin razvojni turnir, kjer sodelujejo štiri dekliške ekipe do 16 let. A danes tekme zavoljo dežja odpadejo. Četrtkove tekme so prestavljene na petek.
 • 10.04.2019 | WU16
  Začenjajo proti Severni Irski
  Jutri, v četrtek, s tekmovanjem na domačem Uefinem razvojnem turnirju začenja dekliška reprezentanca do 16 let. Uvodoma se bo izbrana vrsta, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger, pomerila s Severno Irsko. Tekma bo na sporedu v Cerkvenjaku.
 • 07.04.2019 | WU16
  Slovenija in Wales v neposrednem prenosu
  Z delom pa nadaljuje dekliška reprezentanca U16, ki bo v prihodnjih dneh na Uefinem turnirju v Gornji Radgoni in Cerkvenjaku nabirala dragocene izkušnje. Pred vrsto, ki jo vodi selektorica Tina Kelenberger, so tri kvalitetne preizkušnje. Obelodanjen je seznam igralk, na katere računa selektorica.

DELI NA