24.05.2023 | U15
Slovenija odigrala prvo tekmo s Češko

Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Češki. Varovanci Muamerja Vugdalića so na prvi tekmi morali priznati premoč češkim rojakom. Druga tekma bo odigrana v četrtek.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA - PRVA TEKMA

ČEŠKA U15 : SLOVENIJA U15 5:2 (3:1)

Kraj: Hluboká nad Vitavou, Češka
Sodnik: Tomaš Ulrich
Strelci: Polak (4', 8'), Riedl (19'), Škrkon (80', 85'); Videnović (24'), Pucelj (65') 
Rumeni karotni: Belović (48'), Šimnovec (57'), Pucelj (75')
Češka U15: Bitta, Ferlay, Ferenc, Kostka, Kobu, Kotišek ©, Topič, Riedl, Polak, Holinka, Capka. Selektor: Karel Havliček.
Slovenija U15: Golič, Slovenc, Videnović, Šimnovec ©, Pavlič, Kostić, Jurić, Durmiši, Matjašec, Mehle, Belović. Selektor: Muamer Vugdalić.

Slovenija je na srečanju s Češko zadetek prejel že zelo zgodaj. V osmi minuti je za domačine zadel Polak, štiri minute kasneje pa je isti igralec zadel še drugič. V 19. minuti je tretji zadetek za Čehe dosegel Riedl, v 24. pa so varovanci Muamerja Vudgalića zaostanek znižali. Za Slovenijo je zadel Videnović. V drugem polčasu se je slovenska izbrana vrsta približala le na gol zaostanka, ko je v 65. minuti zadel Pucelj. Ob koncu srečanja pa so Čehi dosegli še dva zadetka (Škrkon) in slavili s 5:2.

Po slabem začetku tekme so nas domačini v prvih 20 minutah kaznovali po vsaki naši napaki in povedli s 3:0. Ne glede na slab začetek tekme smo nadeljevali dobro in fantje so pokazali veliko željo, da bi izid izenačili. Ko smo se v drugem polačsu približali le na zadetek zaostanka, smo imeli še dve veliki priložnosti za izenačenje in neupravičeno razveljavljen zadetek. Na koncu, ko smo vse stavili v napad, pa so Čehi v zadnjih dveh minutah dosegli še dva gola iz protinapada. Ne glede na slab rezultat nam je tekma dala določene odgovore in verjamemo na boljši na četrtkovi zvezi,” je po prvi tekmi dejal selektor Muamer Vugdalić.

Slovenija bo drugo tekmo s Češko odigrala jutri v kraju Pisek na Češkem ob 11. uri.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.
 • 15.05.2023 | U15
  Slovenija dvakrat s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo sredi maja odigrala dve prijateljski srečanji proti izbrani vrsti Češke. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihodnji reprezentačni akciji.
 • 01.05.2023 | U15
  Slovenija osvojila četrto mesto
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Ajdovščini odigrala še zadnji obračun turnirja ”19. Torneo Delle Nazione”. V dvoboju za tretje mesto se je pomerila z Avstrijo in po enjastmetrovkah klonila z izidom 2:4.
 • 29.04.2023 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v polfinalu
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Cervignanu odigrala polfinalni obračun turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in se z Italijo po rednem delu razšla z neodločenim izidom 1:1. V izvajanju enajstmetrovk so se bolje izkazali Italijani.
 • 27.04.2023 | U15
  Slovenija premagala tudi Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Biljah odigrala še drugo srečanje skupinskega dela turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in proti izbrani vrsti Romunije slavila z minimalno zmago ter se uvrstila v izločilne boje.
 • 25.04.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je v Novi Gorici odigrala prvo srečanje turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” in proti izbrani vrsti Združenih arabskih emiratov slavila s 5:0.
 • 14.04.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na mednarodnem tekmovanju reprezentanc v tej starostni kategoriji. V skupini B turnirja ”19. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Romunije ter Združenih arabskih emiratov, selektor Muamer Vudgalić pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 09.03.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in kljub igralcu manj tekmo končala brez prejetega zadetka.

DELI NA