27.02.2011 | Futsal AA
Slovenija namučila Italijo

Slovenija in Italija sta z medsebojno tekmo zaključili kvalifikacijski turnir skupine 6. v Laškem. Obe ekipi bosta nastopili na Euru 2012. Slovenija bo med elito še tretjič.

Kvalifikacije za Euro 2012, skupina 6, 3. krog, nedelja, 27.2.

Italija - Slovenija 2:0 (1:0)
1:0 Fortino (19.), 2:0 Fortina (24.)

Presenečenje za tekmeca

Selektor Andrej Dobovičnik je to pot malce presenetil svojega kolega na italijanski klopi, saj je srečanje pričel z zasedbo Gašper Vrhovec, Igor Osredkar, Rok Mordej, Damir Pertič, na vratih pa je bil Aljoša Mohorič. Italijani so imeli v uvodnih minutah nekaj več od igre, od tod tudi štirje streli, izsiljen kot in eno dobro posredovanje Mohoriča, ki je v 3. minuti dobil na parket novo, to pot, prvo četvorko,

1300 gledalcev

V med 5. in 6. minuto je bilo 1300-glava množica priča pravem obsedanju italijanskih vrat, slovenski igralci pa so na parketu udejanili igranje presinga v najboljši možni obliki. Uršič je ukradel žogo, a potem njegova podaja ni prišla do dobro postavljenega Mordeja.

»Slovenija, Slovenija, Slovenija!«

Očitno je to dalo krila slovenski vrsti, ki se je sprostila. Vrhovec se je na desni strani otresel čuvaja, naredil korak in pomeril, a je šla žoga preko vrat. »Slovenija, Slovenija, Slovenija,« pa je odmevalo s tribun, navijači pa združeni in zbrani iz Kobarida, Tolmina, Ljubljane, Celja, Sevnice, Dobovca, Dobrepolja, Bovca in ostalih sredin, kjer imajo futsal radi.

V 9. minuti je Slovenija izvedla izvrstno akcijo, a sta tako Melink kot Uršič slabo zadela žogo, ki ni hotela v italijansko mrežo.

Srečni Fortino

V 11. minuti so sodniki prisodili Sloveniji že 4. akumulirani prekršek, v zadetkih  pa je bilo 0:0, vse do 19. minute, ko je Fortino prejel na levi strani šestmetrskega prostora povsem nenevarno podajo. Žogo je mojstrsko zadel, Mohorič je skušal posredovati, a mu je žoga ušla v mrežo.  Pred tem so za Slovenijo dobro poizkušali še Osredkar, Vrhovec in Mordej; za Italijo pa dvakrat Lima, enkrat pa Assis. Vmes se je dvakrat izkazal Mohorič, ki je odlično posredoval v 18. minuti.

Odločna Slovenija v boj za izenačenje

Slovenija je odločno začela drugi polčas – v 22. minuti sta italijanskega vratarja preizkusila Osredkar in Vrhovec (dvakrat). Po uigrani in hitro izpeljani akciji so gos0tje preko Fortina (24. minuta) (zabil je še drugič) povedli 0:2.

Slovenska ofenziva

V 32. minuti sta bila dobro merila Uršič in Čujec; prvi je že preigral svojega čuvaja, za strel pa je zmanjkalo moči, medtem ko je poizkus Čujca Mammarella obranil. V 35. minuti je naprej Mordej izsili 3. akumuliran prekršek Italije, Vrhovec je mojstrsko našel na drugi vratnici Drobneta, ki pa je bil za kak centimeter prekratek, da bi zabil za 1:2. Selektor Dobovičnik je v 37. minuti segel še po minuti odmora, v zadnjih treh minutah pa je Slovenija hrabro poizkusila še z igralcem vratarjem v polju, ta naloga je bila zaupana Mordeju, a se do konca rezultat ni spremenil.

Pohvale in iskrene čestitke

Kljub temu si Slovenija zasluži vse pohvale in iskrene čestitke za še tretjo uvrstitev na evropsko prvenstvo. Vse to pa je nagradila tudi publika, ki je bila to pot v teh kvalifikacijah 5.,6. in 7. igralec!

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.
 • 05.02.2024 | Futsal AA
  V torek v Podčetrtku
  „Želja je, da smo rezultatsko in v sami igri uspešnejši, kot smo bili v soboto. Je tudi res, da je do torka malo časa, da bi nekaj drastično menjali. Ti dve tekmi s Hrvaško jemljemo bolj kot pripravo na to, kar sledi: decembra začnemo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Sestavljamo koščke za naš končni izdelek,“ tekmo proti Hrvaški napoveduje Žiga Čeh.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Tesen poraz proti sosedom
  V Štorah v Športni dvorani je Slovenija tesno z rezultatom 1:2 klonila proti Hrvaški. Gol za Slovenijo je dosegel Jeremy Bukovec. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku.
 • 03.02.2024 | Futsal AA
  Danes v Štorah prva proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca je sinoči trenirala v Podčetrtku, danes ob 18.30 pa jo v Štorah čaka prva od dveh prijateljskih tekem s Hrvaško. Drugo bo na sporedu v torek, 6.2., ob 17.30 v Podčetrtku
 • 02.02.2024 | Futsal AA
  Razpoloženi pred reprezentančnima tekmama
  Pred našimi reprezentanti sta tekmi proti Hrvaški, jutri že prva v Štorah. Kar nekaj reprezentantov pa uspešno igra na tujem.
 • 01.02.2024 | Futsal AA
  Pripravljeni na Hrvaško
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. V soboto, 3.2., bo Slovenija v Štorah ob 18.30 gostila Hrvaško, s katero se bodo varovanci selektorja Tomislava Horvata pomerili še v torek, 6.2., ob 17.30.
 • 30.01.2024 | Futsal AA
  V Štorah in Podčetrtku proti Hrvaški
  Članska futsal reprezentanca v letu 2024 pričenja nov cikel priprav in prijateljskih tekem. Z mislijo so vsaj malo že pri decembrskem pričetku kvalifikacija za evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo potekalo januarja 2026 v Litvi in Latviji.

DELI NA