26.03.2012 | Futsal AA
Slovenija korak do svetovnega prvenstva na Tajskem

Sloveniji je pripadel prvi polčas dodatnih kvalifikacij za SP 2012. V Velenju so varovanci selektorja Andreja Dobovičnika s 2:0 premagali Čehe, in si priigrali lepo prednost pred povratno tekmo v Pragi (11.4. 2012 ob 18. uri). Za Slovenijo sta v Velenju zadela Alen Fetič in Rajko Uršič.

Dodatne kvalifikacije za SP 2012, ponedeljek, 26.3.

Slovenija : Češka 2:0 (1:0)
1:0 Fetič (10.), 2:0 Uršič (30.)

Odločen uvod

Slovenija je tekmo začela v postavi Zorč, Osredkar, Grželj, Mordej, na vratih pa je bil Puškar. Uvod je bil dober, nič boječ, ampak odločen, kot si ga boj za vozovnico za SP tudi zasluži.

Nagradi za Melinka in Čujca

Dodaten impulz je celotni tekmi dala tudi slavnost pred samim prvim udarcem. Predsednik NZS Aleksander Čeferin in predsednik KMN Pri NZS Vlado Močnik sta obdarila dva jubilanta – Benjamin Melink je dobil priznanje za 100. nastop, Kristjan Čujec pa za 50.

Potem je šlo zares. V 2. minuti je preko vrat meril Rok Mordej, v 4. minuti so Čehi blokirali Igorja Osredkarja, pri strelu je bil tudi Primož Zorč. Dvakrat so Puškarja ogreli gostje. V 4. minuti je selektor Andrej Dobovičnik poslal na parket športne dvorane v Velenju nove moči – Uršič, Čujec, Melink, Fetič.  Gostom niso dali dihati – visoko na njihovo polovico so se postali. Zgodilo se je, da niso zmogli s svoje polovice.

Puškar na mestu

Ko so prišli preko, so bili najbolj nevarni po levi strani. Tam je deloval izkušeni rutiner Michal Mareš. Dvakrat je meril. Enkrat je dobil blok, drugič pa je bil tudi Damir Puškar. V 7. minuti bi lahko gostje vodili, pa jim ni uspelo – Slovenija je povsem na desni strani pozabila na Michala Seidlerja. Na srečo je bil Puškar zopet na svoje mestu.

Fetič za 1:0

Nagrada za požrtvovalne Slovence je prišla v 10. minuti. Zorč, Fetič in Uršič so vršili pritiks, Fetič je prišel do žoge in premagal še vratarja Liborja Gerčaka. Rdeča dvorana je eksplodirala, 1200 gledalcev je skočilo na noge. Zasluženo!

Vratnica Čujca

Pričakovati je bilo, zgodilo se je. Med 12. in 15. minuto so prišle češke minute. Grozili so, a slovensko srce in požrtvovalnost, tudi nekaj sreče, žogi niso dali poti v mrežo. Po minuti odmora se je Slovenija zopet razživela. Kristjan Čujec je stresel prečko, za piko na i pa navezal nase celo češko obrambo, ki je izpadla sila nebogljena ob slovenskemu legionarju.

Uršič za 2:0

V drugem polčasu so Čehi vršili pritisk, prvih deset minut se je igralo na njihovi polovici. Kljub temu Slovenija ni klonila. Še več – v 10. minuti je sledila hiter protinapad »tri na dva«, ki ga je po sredini s strelom s kakih 10-ih metrov zaključil Rajko Uršič.

Upanje živi

V zadnji minuti bi lahko Čujec povišal na 3:0, a je tudi 2:0 dober rezultat, ki daje upanje, da se ta generacija zapiše med nesmrtne.

Edina slaba vest iz Velenja je ta, da na povratni tekmi v Pragi ne bo Benjamina Melinka. To pot je dobil parni rumeni karton, srečanje si bo ogledal s tribune.

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 13.04.2024 | Futsal AA
  Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
  Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
 • 12.04.2024 | Futsal AA
  Evropski in svetovni prvak je bil premočan
  Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
 • 10.04.2024 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
  Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
 • 09.04.2024 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca na Portugalsko
  „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
 • 02.04.2024 | Futsal AA
  Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
  Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
 • 27.03.2024 | Futsal AA
  Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
  Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
 • 22.02.2024 | Futsal AA
  Osredkar in Fetić med strelci
  V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
 • 21.02.2024 | Futsal AA
  Po vodstvu klonile proti Franciji
  Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
 • 20.02.2024 | Futsal AA
  Po preobratu remi s Francijo
  Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
 • 06.02.2024 | Futsal AA
  V 40. minuti do remija s Hrvaško
  Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA