16.05.2023 | Futsal U19
Slovenija dobila tekmece na EP U19

Slovenski futsal reprezentanca U19 je na žrebu v Poreču dobila tekmece na prihajajočem evropskem prvenstvu, ki bo med 3.9.in 10.9. v Poreču.

V skupini B se bomo merili z Ukrajino, Finsko in Italijo. V skupini A bodo igrali Hrvaška, Španija, Portugalska in Francija.

Tekme Slovenije v predtekmovanju:

3.9.
Slovenija – Finska

4.9.
Ukrajina – Slovenija

6.9.
Italija – Slovenija

Žreb je osmerico razdelil v dve skupini. 

V predtekmovanju se vsak pomeri z vsakim, po dve najboljši ekipi pa napredujeta v polfinale. Za konec tekmovanja sta na sporedu še tekmi za 1. in 3. mesto.

Vedran Čorluka ambasador

Zbrane je pred žrebom nagovoril Marijan Kustić, predsednik Hrvaške nogometne zveze. Žreb je predstavil Laurent Morel, Uefa Futsal manager, žreb pa je opravil Vedran Čorluka, ambasador tokratnega evropskega prvenstva.

„Zelo sem zadovoljen z žrebom. Dobili smo realne možnosti, da se borimo za uvrstitev v polfinale. Moramo se dobro pripraviti, da bomo pokazali prave igre na EP, kot smo to naredili na kvalifikacijah v Moldaviji. Potem bodo tudi možnosti za napredovanje,“ je povedal selektor Tomislav Horvat.

„To je bil težko pričakovan žreb, sploh prvi za Slovenijo za evropsko prvenstvo do 19 let. Med žrebom je bilo veliko nervoze. V začetku smo se seveda želeli izogniti Španiji ali Portugalski. Nosilcev v skupinah ni bilo tako, da smo se na srečo izognili obeh. Igramo v skupini proti Ukrajini, Finski in Italiji. Vse je mogoče. Dokazali smo, da imamo kvaliteto, to še moremo sedaj pokazati v Poreču. Ob tej priložnosti vabim vse ljubitelje futsala, da nas pridejo podpret v čim večjem številu. Mislim, da so možnosti za medaljo dosegljive,“ je povedal kapetan Alen Ruis.

Posnetek žreba:

Tretje EP po vrsti

To bo že tretje po vrsti evropsko prvenstvo: prvo je bilo leta 2019., drugo pa lani: vsakič so evropski prvaki postali Španci.

Ogled dvorane in hotela

Predstavniki reprezentanc, tudi naš selektor Tomislav Horvat in referent za futsal Stane Kokalj, so si ob tej priložnosti ogledali tudi nastanitvene kapacitete in športno dvorano Žatika, ki bo gostila vse tekme prvenstva. Dvorana je bila zgrajena leta 2008 za potrebe svetovnega prvenstva v rokometu.

Koledar tekmovanja v Poreču:
3., 4. in 6.9. redni del tekmovanja
8.9. polfinale
10.9. tekma za 3. in tekma za 1. mesto

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2023 | Futsal U19
  Sloveniji otvoritvena tekma na EP U19
  Slovenski futsal reprezentanca U19 je na žrebu v Poreču dobila tekmece na prihajajočem evropskem prvenstvu, zdaj pa so znani tudi vsi termini tekem.
 • 15.05.2023 | Futsal U19
  Slovenija jutri dobi tekmece na EP
  Slovenski futsal reprezentanca U19, ki se je pod taktirko selektorja Tomislava Horvata prvič uvrstila na evropsko prvenstvo, bo jutri po 19. uri na žrebu v Poreču dobila tekmece predtekmovanja na 3. evropskem prvenstvu, ki ga med 3.9. in 10.9. gosti prav Poreč.
 • 28.04.2023 | Futsal U19
  Tekmece na EP bodo dobili 16. maja
  Slovenski futsal reprezentanci do 19 let je uspelo, da se uvrsti na evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra v Poreču. Mesec maj pa prinaša žreb skupin evropskega prvenstva.
 • 25.03.2023 | Futsal U19
  Slovenija se je uvrstila na evropsko prvenstvo
  Varovanci selektorja Tomislava Horvata so s 5:0 premagali Kazahstan in prišli do sedmih točk. To pa je bilo tudi dovolj za 1. mesto v kvalifikacijski skupini in sploh prvo uvrstitev na mladinsko evropsko prvenstvo.
 • 24.03.2023 | Futsal U19
  Na 70. tekmi lovijo vozovnico za EP
  Futsal reprezentanca do 19 let bo v soboto sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra na Hrvaškem. Po zmagi proti Moldaviji (11:0) in remiju s Poljsko (1:1) sledi ob 14. uri še tekma proti Kazahstanu.
 • 23.03.2023 | Futsal U19
  V 39. minuti do točke proti Poljski
  Mladinska futsal reprezentanca je na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2023 remizirala s Poljsko ( 1:1). Edini gol za našo reprezentanco je dosegel Alen Ruis. V petek je prost dan, v soboto pa se bo Slovenija pomerila s Kazahstanom.
 • 22.03.2023 | Futsal U19
  Kvalifikacije začeli s suvereno zmago
  Futsal reprezentanca do 19 let je s prepričljivo zmago proti Moldaviji (11:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos septembra na Hrvaškem. Naši mladinci jutri proti Poljski, ki je danes s 3:2 premagala Kazahstan.
 • 21.03.2023 | Futsal U19
  Kvalifikacije začenjajo proti Moldaviji
  „Vem, da ima tudi Moldavija svoje načrte. Gremo od tekme do tekme, prva je Moldavija, potem pa bomo mislili na ostale tekmece in se na njih tudi dobro pripravili,“ pove selektor Tomislav Horvat.
 • 19.03.2023 | Futsal U19
  V Moldavijo po vozovnico za evropsko prvenstvo
  Naši mladinci lovijo krstni nastop na evropskem prvenstvu, kjer dosedaj še niso zaigrali. Bomo pa tretjič sodelovali v kvalifikacijah za tovrstno evropsko prvenstvo, ki bo septembra letos na Hrvaškem v Poreču.

DELI NA