12.09.2020 | NZS
Slovenija do zmage nad Hrvaško

V sklopu poslovnega srečanja med delegacijama Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške se je v NNC Brdo odvila prijateljska tekma med veteranskima selekcijama Slovenije in Hrvaške, ki se jo je udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Aleksander Čeferin.

V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je danes v sproščenem vzdušju potekalo poslovno srečanje med predstavniki Nogometne zveze Slovenije in Nogometne zveze Hrvaške. Obe delegaciji sta si izmenjali poglede na aktualno nogometno problematiko in v prijateljskem duhu odigrali tudi prijateljsko nogometno tekmo, ki je postregla kar s petimi zadetki in zmago Slovenije.

Slovenijo so zastopali nekdanji reprezentanti, ki sta jima poveljevala predsednik Uefe Aleksander Čeferin in predsednik NZS Radenko Mijatović. Zveneča imena so bila prisotna tudi na hrvaški strani, na čelu s predsednikom HNS, Davorjem Šukerjem.

Slovenija je bila na igrišču uspešnejša, čeprav je bila tekma napeta in polna preobratov. Že v 3. minuti je Slovenijo popeljal v vodstvo Milenko Ačimović, medtem ko so se Hrvati pobrali z zadetkoma Ivice Olića in Kazimirja Vulića. V zaključku prvega polčasa je rezultat poravnal Aleksander Čeferin, kar je Sloveniji vlilo dodatne samozavesti pred nadaljevanjem, ko je končni rezultat postavil Boštjan Cesar.

Kljub odmevni zmagi tokrat rezultat ni bil v ospredju, saj sta obe ekipi zelenico zapustili z nasmejanimi obrazi.

Predsednik Uefe, Aleksander Čeferin je po srečanju izpostavil predvsem pomen dobrih medsebojnih odnosov. »V čast nam je, da lahko odigramo tovrstne tekme z nogometaši, ki so imeli velike nogometne kariere. Vesel sem, da smo se spoznali in da se lahko družimo v prijetnem okolju. Slovenija in Hrvaška sta prijateljski državi s podobno mentaliteto in bosta vedno prijateljici, ne glede na to kaj se dogaja v politiki.«

Podobnega mnenja je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je ob tej priložnosti predsedniku Uefe podaril novi dres slovenske nogometne reprezentance. »Vsi skupaj smo se v tem lepem okolju imeli dobro in se še bolj povezali, pa čeprav tokrat rezultat ni bil v prvem planu. Iskreno bi se rad zahvalil Aleksandru Čeferinu in Davorju Šukerju, da sta omogočila tovrstno druženje.«

Za predsednika hrvaške nogometne zveze to ni bil prvi obisk Nacionalnega nogometnega centra Brdo, saj je bil prisoten že na svečani otvoritvi leta 2016. »Prekrasno je bilo igrati v tem prečudovitem okolju in v centru, ki je odprl vrata pred dobrimi štirimi leti. Takrat si nisem mogel predstavljati, da bomo danes tukaj igrali nogomet. Slovenski nogometni reprezentanci želim veliko sreče v bodoče, predvsem pa upam, da se bodo navijači čimprej vrnili na stadione,« je dejal Davor Šuker in napovedal povratno srečanje prihodnje leto v Dubrovniku.

Slovenija – Hrvaška 3:2

Strelci: Ačimović 3., Čeferin 39., Cesar 70; Olić 18., Vulić 26.

Slovenija (Začetna enajsterica): Simeunović, Brečko, Gliha, Šuler, Cesar, Koren, Pavlin, Mijatović, Novaković, Ačimović, Čeferin.
Hrvaška (Začetna enajsterica): Mrmić, Šarić, Pralija, Neretljak, Asanović, Šuker, Krpan, Cvitanović, Dujmović, Leko, Olić.

Tekst: MKo Foto: Mal

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | NZS
  Uefa spremenila reprezentančni koledar, dovoljenih po pet menjav
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze je sprejel nekaj odločitev, ki bodo pomenile določene spremembe v tekmovalnem koledarju. Ker so letos reprezentance izgubile marčevski termin zaradi novega koronavirusa, bodo po novem prihodnje leto marca in septembra igrale po tri tekme in ne le po dveh. To mora sicer še potrditi Mednarodna nogometna zveza.
 • 17.09.2020 | NZS
  Volitve 2020
  Izvršni odbor NZS na podlagi 20. in 27. člena Statuta NZS ter 7. in 8. člena Pravilnika o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS razpisuje volitve za predsednika NZS in podpredsednike NZS za mandatno obdobje 2020 – 2024.
 • 14.09.2020 | NZS
  Izdatna pomoč NZS klubskemu nogometu v času epidemije
  Nogometna zveza Slovenije na zadnji seji izvršnega odbora NZS sprejela nov sveženj pomoči nogometnim klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in finančnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 €, skupaj pa že dobrih 753.000 €.
 • 28.08.2020 | NZS
  Na tekmah NZS že od jutri dovoljeni gledalci
  Odbor za nujne zadeve NZS je danes sprejel odločitev, da so pod posebnimi pogoji ponovno dovoljeni gledalci na nogometnih tekmah pod okriljem NZS.
 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.

DELI NA