10.12.2011 | Futsal AA
Slovenija danes in jutri proti Makedoniji

Selektor Andrej Dobovičnik je včeraj spet zbral svoje igralce in strokovni team v Laškem, ki je v minulih letih postal baza slovenske članske futsal reprezentance. Slovenija se bo danes (ob 19. uri v Sevnici) in jutri (v Laškem ob 17. uri) pomerila z izbrano vrsto Makedonije. Selektor lahko računa na naslednje igralce: Sebastijan Drobne (Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić (Predilnica Litija), Rok Grželj (KMN Bronx Škofije), Aljoša Mohorič (KMN Puntar), Alen Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Rok Mordej (Dobovec Trgovine Jager), Igor Osredkar (Predilnica Litija), Damir Pertič (Predilnica Litija), Damir Puškar (Predilnica Litija), Gaj Rosič (KMN Oplast Kobarid), Rajko Uršič (KMN Oplast Kobarid) in Primož Zorč (KMN Oplast Kobarid), v soboto zvečer pa se bo ekipi pridružil tudi legionar Kristjan Čujec. Zbolel je Benjamin Melink, ki pa bo nared za kvalifikacije za Laško.

Selektor Dobovičnik, to bo zadnji zbor pred kvalifikacijami.
»Vsi fantje so zdravi, zbrali smo se željni dokazovanja in boja. Nekaj težav ima le Benjamin Melink, ki je imel nekaj dni vročine.«

Kako je s Kristjanom Čujcem?
»Veseli in ponosni smo, ker tako uspešno igra in nastopa v elitni španski ligi. Sinoči je še igral proti Zaragozi, danes zjutraj je odletel iz Španije, zvečer pa bo že z nami v hotelu. Na prvi tekmi ne bom računal nanj, na drugi v nedeljo v Laškem pa že.«

Kaj pričakujete od vikenda, ki je pred vami?
»Še vedno uigravamo petorke, ki bodo nosile glavno breme na kvalifikacijah, ki nas čakajo od četrtka do nedelje v Laškem. Smo na pravi poti. Ogledali si bomo tudi analizo tekem z Madžari.«

Proti sosedom ste izgledali precej dobro.
»To je res, a se vedno da igrati še boljše. Zadetke smo dobivali iz prekinitev, in to me skrbi, zato želim, da to odpravimo. Tega si v Laškem ne smemo dovoliti, sicer bomo kaznovani.«

Makedonci bodo idealen test.
»Res je, gre za ekipo, ki goji kvaliteten futsal, premorejo pa veliko agresivnosti. Menim, da so za odtenek slabši od nas, a to bomo morali dokazati na parketu. Želim si dveh zmag, predvsem pa, da popravimo, kar ni dobro v naši igri.«

Prepričan sem, da spremljate že tekmece, ki prihajajo v Laško. Srbi so deklasirali Romune.
»To me je malce presenetilo, če vemo, da so Makedonci še pred parimi meseci premagali Srbe s 6:2. A nič ne de, jasno je, da so Srbi izredno dobra ekipa, ki je precej blizu profesionalnim zasedbam.«

Za konec pa selektor doda:
»Povabil bi vse, da se nam pridružijo v Sevnici in Laškem, ter pomagajo reprezentanci na poti do svetovnega prvenstva.«

Tekst: D. P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | Futsal AA
  Znam seznam za sklepno fazo kvalifikacij za SP 2024
  S tekmo proti Italiji moška članska futsal reprezentanca vstopa v zadnjo tretjino elitnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2024. V petek, 15.12., Slovenija doma v Hali Tivoli ob 18.30 gosti Italijo, pet dni pozneje pa Slovenija gostuje na Češkem.
 • 03.12.2023 | Futsal AA
  Selektorji futsal reprezentanc nadaljujejo z delom
  Tomislav Horvat ostaja selektor futsal A in U-19 reprezentance, Milivoje Simeunović bo še naprej vodil mlado futsal izbrano vrsto, žensko futsal reprezentanco pa bo še naprej vodil Drago Adamič.
 • 02.12.2023 | Futsal AA
  Prihodnje evropsko prvenstvo na Baltiku
  Latvija in Litva bosta leta 2026 gostili člansko futsal evropsko prvenstvo. Tako so danes odločili v Hamburgu na zasedanju izvršnega odbora Uefe, evropske nogometne zveze.
 • 22.11.2023 | Futsal AA
  Turku slovenski derbi v Italiji
  Za našimi futsal igralci na tujem so uspešni dnevi, ki so jih zaznamovali s svojimi nastopi v Italiji, Švici, Avstriji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.
 • 10.11.2023 | Futsal AA
  Tudi Hozjan in Osredkar med strelci
  V italijanski Serie A dobro kaže reprezentantu Nejcu Hozjanu, ki je v 6. krogu prišel do 4. zmage, z dvema goloma proti Pesaru se je izkazal tudi Hozjan, dosegel je dva gola. V tej sezoni jih je Hozjan zabil že pet v Serie A. Sandro Abate zaseda 3. mesto, na 15. mestu pa ostaja Camre Treviso, kjer redno in veliko igra naš reprezentant Teo Turk.
 • 08.11.2023 | Futsal AA
  S karakterno igro do remija z Ukrajino
  Ženska futsal reprezentanca je z remijem (2:2) proti Ukrajini zelo uspešno končala dvodnevje tekme z evropskimi podprvakinjami.
 • 07.11.2023 | Futsal AA
  Slovenija navdušila proti evropskim podprvakinjam
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh prijateljskih tekem tesno z 1:2 klonila proti Ukrajini, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu igrala v finalu. Edini gol za Slovenijo je dosegla Ines Ermenc.
 • 07.11.2023 | Futsal AA
  Po najboljših močeh kljubovati evropski velesili
  V Kidričevem je vse pripravljeno, da se danes ženska članska futsal reprezentanca ob 17. uri pomeri z Ukrajino, aktualnimi evropskimi podprvakinjami.
 • 06.11.2023 | Futsal AA
  Vabijo v Kidričevo, igrajo proti evropskim podprvakinjam
  Ženska futsal reprezentanca se je sinoči zbrala v Podčetrtku, jutri pa jo čaka prva od dveh prijateljskih tekem proti Ukrajini. Z evropskimi prvakinjami se bo Slovenija uvodoma merila v torek, 7.11., ob 17. uri v Kidričevem.
 • 05.11.2023 | Futsal AA
  V pričakovanju tekem z evropskimi podprvakinjami
  Ženska futsal reprezentanca se bo danes zbrala v Podčetrtku, v torek in sredo jo čakata tekmi z evropskimi podprvakinjami Ukrajino. Tekmi bosta v Kidričevem (7.11.) in Podčetrtku (8.11.).

DELI NA