01.06.2011 | A
Slovenci varno na Ferskih otokih

Slovenska nogometna reprezentanca je zvečer po slovenskem času srečno prispela na Ferske otoke, kjer bo v petek v Toftirju proti domači izbrani vrsti ob 19.30 igrala sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Izbranci Matjaža Keka so dobro razpoloženi in se zavedajo, da se morajo v soboto zjutraj v Ljubljano vrniti s polnim izkupičkom.

Letalski poleti na Ferske otoke so po pričevanjih mnogih vselej pravo doživetje, saj velikokrat pristanke onemogočajo močan dež, veter in megla, ob vsem tem pa je tudi pristajalna steza nekaj posebnega. Z manj kot 1300 metri dolžine ni primerna za pristanke večjih letal, tudi zaradi tega je slovenska reprezentanca letela s fersko letalsko družbo.

"Res je, da smo pred tem poletom slišali veliko zgodb in da ni lahko pristati na Ferskih otokih. Ampak naša pot ni bila problematična in smo lepo pristali," je po sicer rahlo tresočem in malce bolj zibajočem dotiku z asfaltom na edinem ferskem letališču, ki mu bodo v okviru obnove pristajalno stezo podaljšali, povedal kapetan Robert Koren.

Ne samo, da je težavno letališče. Tudi igrišče na stadionu v Toftirju naj bi domači organizatorji pripravili tako, da bi otežili slovensko igro po tleh. Na zelenici naj bi bila kar visoka trava, igrišče pa ozko. "Imamo kar nekaj informacij, kar se samega igrišča tiče. Smo pa sami videli, ko smo stopili z letala, da je tu drugačno podnebje, da je hladneje, vetrovno ... Toda jutri imamo cel dan časa, da se na vse skupaj prilagodimo in da v petek prikažemo pravo igro ter osvojimo tri točke," je še dodal Koren.

Slovenci se na tekmo sicer pripravljajo tako kot na vsak drugi dvoboj, tekmeca pa dobro poznajo. "Razmišljamo o svoji igri, ki jo želimo razviti na tekmi, seveda pa od strokovnega vodstva dobimo tudi informacije o tekmecu. Tako je tudi v tem primeru. S Ferskimi otoki smo že igrali doma, tako da pričakujemo njihovo zaprto igro, ki jo bomo s hitrimi podajami skušali razbiti in čim prej zadeti. Potem bo v nadaljevanju vse lažje," je še povedal nogometaš Hull Cityja.

Na Ferske otoke so dopotovali vsi povabljeni igralci z izjemo Nejca Pečnika, ki je zaradi zdravstvenih težav ostal v domovini. ?

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/siol.net

SORODNE NOVICE

 • 24.06.2024 | A
  Kek: Srečo je treba izzvati
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala.
 • 23.06.2024 | A
  Brez strahu nad Angleže
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 21. uri v Kölnu igrala odločilno tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V igri je preboj v osmino finala, tekmec pa prvi favorit skupine Anglija. V slovenskem taboru so prepričani, da ji lahko ob novi dobri predstavi zagrenijo življenje.
 • 23.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce - navijače bo ogrevala Siddharta
  Slovenska reprezentanca na tretji tekmi z Anglijo odloča o svoji usodi na evropskem prvenstvu 2024. Za čim boljšo pripravljenost navijačev bo s posebnim koncertom poskrbela Siddharta, ki bo ogrevala Slovence v fan coni Tanzbrunnen.
 • 22.06.2024 | A
  Boštjan Cesar: Igralci so pripeljali to poezijo do zadnje tekme
  Reprezentanca je po petkovi regeneraciji opravila trening pred tekmo z Anglijo, ki bo odločala o tem, ali se bodo Slovenci prebili v izločilne boje evropskega prvenstva v Nemčiji. Prva razmišljanja pred torkovim obračunom z Angleži je predstavil pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki ima z Angleži veliko izkušenj.
 • 21.06.2024 | A
  Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po četrtkovem neodločenem izidu 1:1 proti Srbiji v Münchnu že vrnila v svojo bazo v Wuppertal ter opravila regeneracijski trening s pogledom, usmerjenim že proti Angliji, ki jo na evropskem prvenstvu v Nemčiji čaka v torek ob 21. uri v Kölnu. Novo presenečenje ni izključeno, pravijo Slovenci.
 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.

DELI NA