01.06.2011 | A
Slovenci varno na Ferskih otokih

Slovenska nogometna reprezentanca je zvečer po slovenskem času srečno prispela na Ferske otoke, kjer bo v petek v Toftirju proti domači izbrani vrsti ob 19.30 igrala sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012. Izbranci Matjaža Keka so dobro razpoloženi in se zavedajo, da se morajo v soboto zjutraj v Ljubljano vrniti s polnim izkupičkom.

Letalski poleti na Ferske otoke so po pričevanjih mnogih vselej pravo doživetje, saj velikokrat pristanke onemogočajo močan dež, veter in megla, ob vsem tem pa je tudi pristajalna steza nekaj posebnega. Z manj kot 1300 metri dolžine ni primerna za pristanke večjih letal, tudi zaradi tega je slovenska reprezentanca letela s fersko letalsko družbo.

"Res je, da smo pred tem poletom slišali veliko zgodb in da ni lahko pristati na Ferskih otokih. Ampak naša pot ni bila problematična in smo lepo pristali," je po sicer rahlo tresočem in malce bolj zibajočem dotiku z asfaltom na edinem ferskem letališču, ki mu bodo v okviru obnove pristajalno stezo podaljšali, povedal kapetan Robert Koren.

Ne samo, da je težavno letališče. Tudi igrišče na stadionu v Toftirju naj bi domači organizatorji pripravili tako, da bi otežili slovensko igro po tleh. Na zelenici naj bi bila kar visoka trava, igrišče pa ozko. "Imamo kar nekaj informacij, kar se samega igrišča tiče. Smo pa sami videli, ko smo stopili z letala, da je tu drugačno podnebje, da je hladneje, vetrovno ... Toda jutri imamo cel dan časa, da se na vse skupaj prilagodimo in da v petek prikažemo pravo igro ter osvojimo tri točke," je še dodal Koren.

Slovenci se na tekmo sicer pripravljajo tako kot na vsak drugi dvoboj, tekmeca pa dobro poznajo. "Razmišljamo o svoji igri, ki jo želimo razviti na tekmi, seveda pa od strokovnega vodstva dobimo tudi informacije o tekmecu. Tako je tudi v tem primeru. S Ferskimi otoki smo že igrali doma, tako da pričakujemo njihovo zaprto igro, ki jo bomo s hitrimi podajami skušali razbiti in čim prej zadeti. Potem bo v nadaljevanju vse lažje," je še povedal nogometaš Hull Cityja.

Na Ferske otoke so dopotovali vsi povabljeni igralci z izjemo Nejca Pečnika, ki je zaradi zdravstvenih težav ostal v domovini. ?

Tekst: STA
Foto: Vid Ponikvar/siol.net

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA