13.10.2009 | A
Slovenci spoznali hibridno površino Olimpico di Serravalleja


Slovenska reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Serravalle pred jutrišnjo zadnjo tekmo kvalifikacijske skupine 3 za nastop na Svetovnem prvenstvu 2012. Kek zahteva popolno angažiranost.

Dvajset Kekovih varovancev, vključno s kapetanom Korenom, ki zaradi parnih rumenih kartonov proti San Marinu ne bo igral, je preizkusilo hibridno površino štadiona Olimpico di Serravalle, ki je mešanica naravne in umetne travnate površine. Po uvodnih minutah, ki so praviloma odprte medijem, je Kek pričel z uigravanjem različnih taktičnih formacij, predvsem v iskanju zapolnitve vrzeli nastale zaradi Korena. "Prav oba, tako Krhin kot Stevanovič, imata enako možnosti, da zaigrata na tem položaju," je na novinarski konferenci pred treningom povedal slovenski selektor.

Sicer je druženje selektorja s sedmo silo pred uradnim treningom minilo v sproščenem duhu, kljub temu, da se Kek zaveda, kaj potencialno prinaša zmaga proti San Marinu: "Tudi igralci se dobro zavedajo pomena te tekme, če se ne bi sedaj, ne vem kdaj bi se. Zdaj smo v položaju, ko smo z eno zmago lahko drugi v skupini. Z nekaj sreče morda celo kaj več. Ni važno, kdo nas čaka na drugi strani, mi bomo igrali enako angažirano, pa če na drugi strani stoji San Marino ali Nemčija."

Kek se prav tako zaveda, da je trenutno pozornost tako domače, kot tudi svetovne javnosti na njegovih fantih: "Sedaj smo v fokusu zanimanja, ta status smo si pretežko priborili in zato ga moramo sedaj nadgrajevati. Zato bom za tekmo zbral tiste igralce, ki bodo dovolj odločni, dovolj hrabri in dovolj nepopustljivi, da bodo proti San Marino naredili še tisti zadnji korak. Moramo se namreč zavedati, da to sedaj ni Maribor ali Bratislava, kjer je bilo 2.300 Slovencev, ki so nas spodbujali. Tu nas navijači ne bodo tako ponesli kot tam, zato moramo biti mi dovolj odgovorni."

"Ne sme in verjamem, da se nam ne bo zgodilo, da bi fantje nasprotnika podcenjevali," je bil Kek jasen, kam bo usmerjen psihološki del njegove priprave na tekmo. "Zato me še toliko bolj veseli, ko vidim, da so igralci profesionalni, ko stopijo na igrišče in do potankosti izpolnjujejo tisto kar se dogovorimo," je še zaključil prvi slovenski selektor, ki lahko Slovenijo neposredno popelje na veliko tekmovanje. Res, da bo za tak scenarij potrebno nekaj sreče, vendar so igralci mnenja, da bi jih tokrat lahko spremljala tudi ta. Sploh zato, ker jim v kvalifikacijah ni bilo nič podarjeno. Zakaj jim ne bi bilo tokrat?

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA