28.03.2011 | A
Slovenci spet na Windsor Parku
Slovenska reprezentanca je po popoldanskem prihodu v Belfast v večernih urah preizkusila Windsor Park.

Na legendarni štadion v industrijski coni Belfasta Matjaža Keka in večine njegovih izbrancev ne vežejo lepi spomini. V kvalifikacijah za SP 2010 so tu doživeli poraz z 1:0, takrat se je med strelce vpisal Warren Feeney. Tu pa se tudi konča. Od tedaj je slovenska pot šla strmo navzgor, reprezentanca se je uvrstila na svetovno prvenstvo, Severni Irci pa so takrat dosegli zadnjo zmago na domačem igrišču. V lokalnem časopisju je zato zaslediti veliko željo, da bi Slovenija ponovno padla, domačini pa pod sloganom "Let's put win back into Windsor park" svoje upe polagajo predvsem na Feeneyja. Nastop slednjega je ob poškodbi Laffertyja in prepovedi igranja zaradi kartonov Healyja, povsem verjeten. Napadalec bo tako zabeležil svoj štirideseti nastop v državnem dresu.

Nekatere spremembe v postavi pa bo opravil tudi selektor Kek. Prva bo v obrambni vrsti, kjer bo zaradi kartonov manjkal Cesar in jasno je, da postava ne bo takšna kot proti Italiji. Vendar se je o komentarju slednjega Kek zgolj namuzal. "Kot je že v navadi se bom za postavo odločil na dan tekme. Za nastop kandaidirajo vsi nogometaši," je po pristanku na letališču Georga Besta zbranim novinarjem razložil selektor.

Na Windsor Parku je sicer od zadnjega gostovanja Slovenije peščica novosti, zaradi lesene press in VIP tribune je tako večji del le-te iz varnostnih delov zaprt za splošno javnost in pokrit z rumenimi ponjavami. Ob montažnih tribunah za golom in za klopmi je kapaciteta sicer večja kot je bila 1. aprila 2009, saj štadion sprejme okoli 15.000 gledalcev, pričakovanja IFA (Irish FA) pa so, da bodo polne. Vremenska napoved sicer ni najbolj ugodna, saj se obeta rahel dež.

Sicer pa si je na svojem prvem gostovanju trening reprezentance v družbi podpredsednikov in delegacije ogledal tudi predsednik NZS, Aleksander Čeferin.

Na torkovem obračunu, kateremu mediji obeh reprezentanc pripisujejo fatalistično pomembnost, bo pravico delila sodniška ekipa iz Nizozemske. Glavni sodnik bo Bjorn Kuipers, pomočnika Sander van Roekel in Norbertus Josephus C. Simons, četrti sodnik bo Richard Liesveld. Srečanje se bo pričelo ob 20:45 po slovenskem času s prenosom na TV Slovenija 2.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Siol.net/Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA