22.01.2010 | Futsal AA
Slovencem ni uspelo

Slovenska reprezentanca je izgubila dvoboj proti Srbiji za četrtfinale evropskega prvenstva. Madžarsko prestolnico in dvorano je okupiralo kar 300 slovenskih navijačev, kjer so z grli, zastavami in harmoniko navijali za Slovenijo. Na koncu so z aplavzom pozdravili igralce.

Budimpešta, evropsko prvenstvo, 22.1.

Slovenija – Srbija 0:2 (0:0)
(0:1 Rakić (21.), 0:2 Janjić (29.))

V Budimpešti je Slovenija odigrala drugo tekmo evropskega prvenstva v futsalu. Nasprotnik je bila Srbija, ki je po boljši igri zmagala z 2:0. Tekmo si je ogledal tudi predsednik nogometne zveze Slovenije, magister Ivan Simič. Selektor Andrej Dobovičnik je za odločilno tekmo na tribuni pustil Igorja Osredkarja in Danijela Pantiča, za Rajka Uršiča pa je bil to že jubilejni 50 nastop v reprezentanci.

Dobovičnik je tekmo začel s peterko Osojnik, Drobnič, Gotranovič, Melink in Pertovt, kolega na srbski strani pa je v ogenj poslal peterko Ranisavljević, Perić, Pavičević, Rakić in Borojević na srbski strani.

Zapravljena priložnost za prvi zadetek

Začetno otipavanje je s prvim strelom prekinil slovenski kapetan Bejamin Melink, vendar je bila žoga na žalost previsoka. Srbi so za kratek čas prevzeli pobudo in poizkušali preko Milana Rakića in Željka Borojevića, toda na mestu je bil odlični Alan Pertovt. V 5. minuti se je Sloveniji ponudila lepa priložnost za zadetek, Kristjan Čujec in Rajko Uršič sta kombinirala, vendar je drugi preveč okleval.

Bojović poživel igro

Srbija je počasi postajala nevarnejši tekmec. Z vstopom 31 letnega Vidana Bojovića na igrišče je igra postala hitrejša. Zadnji je v sedmi minuti ostal sam pred Pertovtom, vendar iz obrata zgrešil cilj. Še bližje zadetku je bil minuto kasneje, ko je že premagal našega vratarja, veselje pa mu je preprečila stativa.

Pertovt ohranil začetni rezultat

Brez priložnosti ni ostala niti Slovenija. Čeprav so se fantje bolj osredotočali na protinapade, so naslednjo veliko priložnost zamudili po kotu. Čujec je nastreljal le srbsko obrambo. V naslednjem napadu je zadnji skoraj postal krivec za zadetek. Po preigravanju na sredini igrišča je izgubil žogo, Mladen Kocić je sam stekel pred Pertovta, ta pa je oba poizkusa Srba ubranil.

Vroč zaključek, poizkus Goranoviča, prečka Rakića

Zdelo se je, da bi lahko Slovenija ob polj pogumni igri iztržila več, toda vložek je bil velik in nobena izmed ekip ni želela tvegati preveč. Zaključek je bil vroč. Dve minuti do konca prvega dela je Jaka Sovdat lepo zaposlil Čujca, kateremu pa je Borojević žogo odbil. Pred polčasom bi Srbi kmalu povedli. Pred gol je podal razigrani Bojović, z glavo pa žoge ni zadel kapetan Bojan Pavičević. Na drugi strani je nevarno streljal Slaviša Goranovič, srbski vratar pa je žogo odbil v kot. Reprezentanci je na odmor s prečko s svoje polovice pospremil Rakić.

Hiter gol Srbije

Manj kot minuto po začetku drugega dela so Srbi dosegli zadetek. Iz avta je podal Perić, na drugi vratnici je Gorazd Drobnič pustil samega Rakića, ki mu ni bilo težko zatresti slovenske mreže. Slovenija je bila brez pravega odgovora, Dobovičnik je na ogrevanje poslal Sinišo Brkiča.

Sovdat zamudil priložnost tekme

V 25. minuti se je nekoliko z desne Čujec dokopal do žoge pred srbskimi vrati, podal na šest metrov do Sovdata, ki bi žogo moral le še poriniti v gol. Na žalost navijačev jo ni dobro zadel in najlepša priložnost je splavala po vodi. Na drugi strani so Srbi še tretjič zadeli ovir vrat, tokrat je streljal Rajčević. Slovenski igralci so se trudili, poizkušali igrati in napadati, vendar je bil nasprotnikov gol zaklenjen. Srbi so zelo dobro odigrali v obrambi in naše fante držali stran od svojih vrat.

Hiter protinapad in 0:2

Tekla je 29. minuta, ko so Srbi zadeli še drugič. Izpeljali so hiter protinapad, v katerem so bili vključeni vsi štirje igralci na igrišču, zadel pa je Slobodan Janjić. Ob zadetku je slednjega obdarila tudi sreča, saj se je žoga po obrambi Pertovta odbila naravnost do njega.

Dobovičnik brez konkretne reakcije, vratnica Čujca

Po tem zadetku je nekoliko bolje zaigrala tudi Slovenija. V napadu je dvakrat zapored nevarno poizkušal Čujec, vendar je bil Ranisavljević venomer na mestu. Selektor Dobovičnik manj kot šest minut do konca tekme še vedno ni želel poizkusiti z igro z vratarjem v polju. Slovenci so še vedno jalovo napadali, navijačem pa je dih zastal po strelu Čujca, ki je končal v vratnici.

Brez priložnosti v zadnjih minutah

Po minuti odmora, dobre štiri minute do konca tekme, je Slovenija naposled poizkusila z igro z vratarjem v polju. Vlogo Pertovta je odigral Drobnič. Kot pa se je izkazalo na koncu, je bilo to vendarle veliko prepozno, saj varovanci Andreja Dobovičnika niso dosegli niti častnega zadetka.

Z dvema porazoma se tako poslavljajo od evropskega prvenstva, Rusija in Srbija pa se bosta v nedeljo udarili za prvo mesto v skupini.

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA