12.04.2009 | U15
Slovan z bunkerjem s točko iz Nove GoriceLjubljanski prvoligaš v ligi U-14 Slovan je v minulem krogu prvenstva gostoval v Novi Gorici in v napeti tekmi, ki so jo spremljale tudi kamere oddaje Rad igram nogomet, iztržil točko, s katero so po prikazanem lahko zadovoljni, saj so domačini predstavili lepši nogomet.


Umetna zelenica goriškega športnega parka je zaradi kadetskih in mladinskih ligaških tekem že ob enajsti uri gostila srečanje prve lige starejših dečkov U-14 med domačini v modro-belih dresih ter predstavniki iz prestolnice Slovanom. Obe moštvi so nastopili praktično z vsemi standardnimi člani prve enajsterice, pričakovati pa je bilo, da bodo Goričani odnesli poln izkupiček. Vendar je nogomet včasih nepredvidljiv šport in napovedi so vselej nehvaležne, čeprav je takoj po sodnikovem žvižgu domača postava krenila odločno proti golu Jana Reinerja. Že v prvi minuti je bil na desni strani osamljen Jaka Kolenc, ki je sprožil prvi strel, vendar daleč preko vrat. V naslednji minuti je reflekse Reinerja še enkrat preizkušal Jani Curk, saj je po lepo odigrani dvojni podaji nastreljal čuvaja mreže Slovana.


 

Igralci v rdečih dresih niso uspeli priti do uigranih akcij. Večinoma so stali na svoji polovici, le ob redkih prekinitvah so se prebili na domačo stran igrišča, a igra je ostala v rokah Gorice. Deseto minuto je zaznamoval poskus Janija Neškoviča, ki je s strani lobal Reinerja, a je žoga padla na vrhnjo stran mreže. V prvem polčasu Slovan sploh ni sprožil strela proti golu Mateja Mavriča, gostitelji pa so oblegali vrata Ljubljančanov ter predvsem poskušali s streli z razdalje. Prvih 35 minut je tako minilo brez večjih pretresov, je pa do njih prišlo v drugem delu, ki ga je Slovan začel nekoliko pogumneje. Takoj je stoodstotno priložnost zapravil Aleksandar Đokič, ki je izkoristil visoko obrambo Gorice in se sam podal proti golu, vendar je njegov poskus z nogami ubranil Mavrič. Na drugi strani je svojo najlepšo priliko zamudil Neškovič. Napadalec s številko deset na hrbtu ni izkoristil natančne podaje s krila in z neposredne bližine poslal žogo preko gola. Potem pa je prišlo do starega nogometnega pravila, ki pravi, da kdor ga ne da, ga dobi. Obramba Slovana je spet poslala dolgo žogo v napad, Mavrič in Kavčič pa se nista dobro razumela, tako da je slednji z glavo namesto do vratarja poslal žogo v lastno mrežo. Veselje je trajalo vsega skupaj pet minut. Najbolj aktiven napadalec Neškovič je namreč v 16. minuti nadaljevanja ponovno poskušal s strelom z razdalje in tokrat s špico poslal žogo pod vratnico in poskrbel za povsem zasluženo izenačenje.

Zaključni pritisk modro-belih ni obrodil sadov. V priliki sta se znašla Neškovič in Curk. Vezist je na glavi imel zadnjo priložnost, vendar je njegov strel končal mimo vratnice in ekipi sta se morali zadovoljiti z delitvijo točk.   

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA