12.04.2009 | U15
Slovan z bunkerjem s točko iz Nove Gorice



Ljubljanski prvoligaš v ligi U-14 Slovan je v minulem krogu prvenstva gostoval v Novi Gorici in v napeti tekmi, ki so jo spremljale tudi kamere oddaje Rad igram nogomet, iztržil točko, s katero so po prikazanem lahko zadovoljni, saj so domačini predstavili lepši nogomet.


Umetna zelenica goriškega športnega parka je zaradi kadetskih in mladinskih ligaških tekem že ob enajsti uri gostila srečanje prve lige starejših dečkov U-14 med domačini v modro-belih dresih ter predstavniki iz prestolnice Slovanom. Obe moštvi so nastopili praktično z vsemi standardnimi člani prve enajsterice, pričakovati pa je bilo, da bodo Goričani odnesli poln izkupiček. Vendar je nogomet včasih nepredvidljiv šport in napovedi so vselej nehvaležne, čeprav je takoj po sodnikovem žvižgu domača postava krenila odločno proti golu Jana Reinerja. Že v prvi minuti je bil na desni strani osamljen Jaka Kolenc, ki je sprožil prvi strel, vendar daleč preko vrat. V naslednji minuti je reflekse Reinerja še enkrat preizkušal Jani Curk, saj je po lepo odigrani dvojni podaji nastreljal čuvaja mreže Slovana.


 

Igralci v rdečih dresih niso uspeli priti do uigranih akcij. Večinoma so stali na svoji polovici, le ob redkih prekinitvah so se prebili na domačo stran igrišča, a igra je ostala v rokah Gorice. Deseto minuto je zaznamoval poskus Janija Neškoviča, ki je s strani lobal Reinerja, a je žoga padla na vrhnjo stran mreže. V prvem polčasu Slovan sploh ni sprožil strela proti golu Mateja Mavriča, gostitelji pa so oblegali vrata Ljubljančanov ter predvsem poskušali s streli z razdalje. Prvih 35 minut je tako minilo brez večjih pretresov, je pa do njih prišlo v drugem delu, ki ga je Slovan začel nekoliko pogumneje. Takoj je stoodstotno priložnost zapravil Aleksandar Đokič, ki je izkoristil visoko obrambo Gorice in se sam podal proti golu, vendar je njegov poskus z nogami ubranil Mavrič. Na drugi strani je svojo najlepšo priliko zamudil Neškovič. Napadalec s številko deset na hrbtu ni izkoristil natančne podaje s krila in z neposredne bližine poslal žogo preko gola. Potem pa je prišlo do starega nogometnega pravila, ki pravi, da kdor ga ne da, ga dobi. Obramba Slovana je spet poslala dolgo žogo v napad, Mavrič in Kavčič pa se nista dobro razumela, tako da je slednji z glavo namesto do vratarja poslal žogo v lastno mrežo. Veselje je trajalo vsega skupaj pet minut. Najbolj aktiven napadalec Neškovič je namreč v 16. minuti nadaljevanja ponovno poskušal s strelom z razdalje in tokrat s špico poslal žogo pod vratnico in poskrbel za povsem zasluženo izenačenje.

Zaključni pritisk modro-belih ni obrodil sadov. V priliki sta se znašla Neškovič in Curk. Vezist je na glavi imel zadnjo priložnost, vendar je njegov strel končal mimo vratnice in ekipi sta se morali zadovoljiti z delitvijo točk.   

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2022 | U15
  Sloveniji 5. mesto na turnirju narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let je zaključila turnir narodov z zmago proti Norveški in osvojila končno 5. mesto na turnirju. Naši fantje so Norvežane premagali po streljanju enajstmetrovk.
 • 29.04.2022 | U15
  Po enajstmetrovkah izločili Anglijo
  Reprezentanca Slovenije do 15 let je po dveh remijih v skupinskem delu Turnirja narodov vknjižila še prvo zmago. Četa selektorja Muamerja Vugdalića je v Mirnu po strelih z bele točke izločila Anglijo, v nedeljo pa bo igrala za peto mesto.
 • 26.04.2022 | U15
  Točka tudi na drugi tekmi
  Reprezentanca Slovenija do 15 let je tudi na drugi preizkušnji Turnirja narodov iztržila točko. Zasedba selektorja Muamerja Vugdalića se je po remiju s selekcijo ZDA brez zmagovalca razšla še z Belgijo.
 • 25.04.2022 | U15
  Turnir narodov odprli z remijem proti ZDA
  Slovenska reprezentanca do 15 let se je na prvi tekmi turnirja narodov razšla z izbrano vrsto ZDA z rezultatom 1:1.
 • 15.04.2022 | U15
  Znana reprezentanca za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let (letniki 2007) bo med 25. aprilom in 1. majem sodelovala na tradicionalnem Turnirju narodov, ki bo potekal v Sloveniji in Italiji. Selektor Muamer Vugdalić je za prihajajočo akcijo vpoklical dvajset nogometašev, ki se bodo zbrali v petek, 22. aprila.
 • 07.04.2022 | U15
  Na drugi tekmi boljši Poljaki
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi priznala premoč selekciji Poljske z 0:3 (0:3).
 • 05.04.2022 | U15
  V končnici ob zmago
  Slovenska reprezentanca do 15 let se je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnim nogometnem centru Brdo razšla s selekcijo Poljske z rezultatom 2:2 (1:0)
 • 25.11.2021 | U15
  Video: Slovenci maščevali torkov poraz
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Avstrije z 1:0.
 • 23.11.2021 | U15
  Avstrijci premočni na prvi tekmi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na prvi prijateljski tekmi v Nacionalnem nogometnem centru Brdo klonila proti izbrani vrsti Avstrije z rezultatom 1:4 (0:2).
 • 17.11.2021 | U15
  Dvakrat z Avstrijo
  Reprezentančna selekcija do 15 let bo novembra odigrala dve prijateljski tekmi z vrstniki iz Avstrije. Zasedba selektorja Muamerja Vugdalića se bo zbrala v ponedeljek, 22. novembra.

DELI NA