24.02.2011 | Futsal AA
Slavje Slovenije pred 1200 gledalci

Slovenija že lep čas ni nastopila pred tako bučno in številčno publiko, Laško pa je še enkrat pokazalo, da ima rado futsal, povrh vsega pa se tu v tem kraju ob Savinji slovenska izbrana vrsta vedno dobro počuti. Po zmagi proti BiH (5:1) v prvi tekmi kvalifikacij za Euro 2012 je to počutje in veselje še toliko večje. Slovenija se bo v petek zvečer ob 20. uri merila z Latvijo, ki je pred tem izgubila proti Italiji (1:6).

Kvalifikacije za Euro 2012, skupina 6, 1. krog, četrtek, 24.2.

Slovenija - BiH 5:1 (1:1)
0:1 Vladisavljević (7.), 1:1 Vrhovec (20.), 2:1 Melink (22.), 3:1 Pertič (31.), 4:1 Vrrhovec (33./10m), 5:1 Drobne (38.)

Slovenija: Melink, Čujec, Fetič, Mohorič, Puškar, Uršič, Osredkar, Mordej, Vrhovec, Pertič, Simič, Drobne
BiH
: Omerhodžić, Pavlović, Mulahmetović, Črnalić, Lalić, Novoselac S., Novoselac D., Vladislavljević, Ramić, Melher, Kahvedžić, Bevanda

Pričakovana peterica

Zdi pa se, da je tako polna dvorana, redki so to pričakovali, kar malce spodrezala krila in noge slovenskega vrste, ki je tekmo začela v pričakovani zasedbi: Aljoša Mohorič na vratih, v polju pa kapetan Benjamin Melink, Alen Fetič, Kristjan Čujec in Rajko Uršič.

Hladen tuš in 0:1 za goste

Prav Čujec, minuli teden je navdušil na preizkušnji v Španiji, je meril v 2. minuti dvakrat, temu pa je sledilo nekaj slabših minut slovenske vrste. Gostje so si priigrali dve priložnosti, a je bil vsakič na mestu Mohorič. Ki pa ni mogel pomagati v 7. minuti, Vladisavljević je pobegnil in zabil.

Pametna ofenziva nagrajena v 20. minuti

To je predramilo varovance selektorja Andreja Dobovičnika, do konca polčasa smo bili priča popolni ofenzivi v slovenski režiji. Poizkušali so Čujec, Uršič, dvakrat Fetič. Potem sta Vrhovec in Čujec stresla okvir vrat, žoga pa ni hotela skozi mrežo. Nagrada je prišla v zadnji minuti prvega polčasa, po uigrani akciji je bil za 1:1 uspešen Vrhovec.

Enosmeren promet in zanesljivi Mohorič

Drugi polčas se je začel, kot se je končal: s poletno in razigrano Slovenijo. Melink je prišel do žoge, naredil korak, dva, potem pa neubranljivo zadel za 2:1. Na terenu smo spremljali le eno ekipo, gostom so pošle moči. V 24. minuti okvir vrat stresel Damir Pertič, v 26. minuti Vrhovec, pred tem pa so nasprotniki vknjižili že 4. akumulirani prekršek, Slovenija do tedaj nobenega. Za navdušenje na tribunah, bilo je okoli 1200 gledalcev, je poskrbel tudi Rajko Uršič, ki je v 28. minuti izsilil še 5. akumuliran prekršek zasedbe iz nekdanje skupne države.

V zadnjih desetih minutah so usodo BiH zapečatili Pertič (odlično ga je zaposlil Mordej), Vrhovec (zanesljivo z 10-metrovke) in Sebastijan Drobne (ob pravem času na pravem mestu), na tem mestu pa velja omeniti vratarja Mohoriča, ki se je izkazal in v težkih trenutkih vlil samozavest soigralcem.

1200 gledalcev in eminentni gostje

Konec tekme je 1200-glava množica pričakala na nogah in glasno pozdravila reprezentante, ki so na 159. uradni tekmi vknjižili novo zmago, tekmo pa si je ogledal tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl, na uspeh reprezentantov pa je bil ponosen tudi podpredsednik NZS-ja in predsednik KMN pri NZS mag. Rade Mijatovič.

Tekst, foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA