26.02.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Domžal v Gorici

Gorica - Domžale 0:2 (0:1)

* Športni park, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelca: 0:1 Brecl (37.), 0:2 Strajnar (68.).
* Gorica: Dajčar, Selimović, Cerovec, Agić, Brekalo (od 46. Mlakar), Krajnc (od 62. Jukić), Ankrah (od 46. Hrka), Ahmetaj, Petrović, Kolobarić, Karrica (od 46. Iličić).
* Domžale: Mulalić, Đurić, Nwankwo, Strajnar, Brecl (od 46. Podlogar), Hodžić, Husmani, Markuš, Kovačević (od 75. Vuk), Repas (od 88. Pišek), Barišić (od 61. Hasanbegović).
* Rumeni kartoni: Petrović; Hasanbegović, Podlogar.
* Rdeči karton: /.

Novogoričani, ki so v pričakovanju novega glavnega trenerja, danes je tekmo še vodil Florjan Debenjak, v prihodnje pa naj bi vajeti prevzel izkušeni Edy Reja, so še 15. tekmo zapovrstjo končali brez zmage. Bočna branilca Domžal Amadej Brecl in Mark Strajnar sta bila tokrat krvnika novogoriške zasedbe, ki tako ostaja zadnja na lestvici, kjer imajo 15 točk oziroma tri manj od predzadnjega tabora in štiri manj od Radomelj na osmem mestu. Domžale so po deseti zmagi skočile na četrto mesto pred Koprčane.

Po mirnem uvodu v vetrovni Novi Gorici so v 14. minuti domači zapravili prvo veliko priložnost, ko je v bližini gola poskusil Bernard Karrica, vendar žogo usmeril točno v Ajdina Mulalića.

Nadaljevanje ni bilo posebej razburljivo, a je najprej v 34. minuti ob pomoči vetra s prostega strela od daleč poskusil presenetiti Matevža Dajčarja, debitanta v goriških vratih po poškodbi Uroša Likarja, a je goriški čuvaj dobro reagiral.

V 36. minuti pa je vendarle klonil, potem ko ga je iz bližine premagal Amadej Brecl, ki je po podaji Franka Kovačevića žogo poslal pod prečko. V 39. minuti je bil spet na delu Dajčar po novem strelu Repasa, a je dobro opravil svoj posel.

Gorica je imela v 52. minuti izjemno priložnost za izenačenje, ko je po kotu z glavo streljal Miroslav Iličić, Mulalić pa je dobro reagiral in žogo odbil v prečko, pozneje pa so njegovi soigralci razčistili kočljiv položaj.

So pa Domžalčani v 68. minuti podvojili prednost, tudi drugi zadetek je dosegel bočni branilec, le da takrat Mark Strajnar, ki je lepo stekel v kazenski prostor in malce z leve strani žogo poslal v mrežo tik ob nasprotni vratnici.

Pozneje so izbranci Simona Rožmana bolj ali manj brez težav preprečevali namere Primorcev. Ti so tik pred koncem sicer imeli na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, Alessandro Ahmetaj je dobro streljal, vendar je bil spet Mulalić pripravljen.

Gorica bo v 25. krogu v soboto gostovala v Celju, Domžale pa bodo gostile Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Domžale
    Zadnja tekma 24. kroga bo odigrana v Novi Gorici. Kdo bo boljši?

DELI NA