24.12.2009 | NZS
Sklepi z 10. seje IO NZS

V začetku tedna je zasedal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, ki se je v svoji tri in pol ure dolgi seji dotaknil nekaj pomembnih tem za slovenski nogomet.

IO NZS je na svoji 10. seji, ki je bila 21.12.2009, sprejel naslednje sklepe:

 1. Zapisnik 9. seje IO NZS je sprejet z določenimi popravki.
 2. S 01.01.2010 se za direktorja reprezentanc NZS (U15 do U21, ženske in malo nogometne), razen članske A reprezentance, imenuje dr. Zdenko Verdenik.
 3. Objavi se javni razpis za generalnega sekretarja NZS. Pri razpisu veljajo pogoji iz 32. člena Statuta NZS, dodatni pogoj, ki ga določi IO, pa je, da mora imeti kandidat najmanj 5 let delovnih izkušenj na področju nogometa. O primernosti kandidatov bo odločala petčlanska komisija v sestavi mag. Ivan Simič (predsednik), mag. Radenko Mijatovič, mag. Rudi Turk, Damir Ban in mag. Rudi Bračič (člani). Razpis se 06.01.2010 objavi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, športnem dnevniku Ekipa in dnevnem časopisu Delo.
 4. Predsednik NZS mag. Ivana Simiča se s 01.01.2010 zaposli na NZS s polovičnim delovnim časom. Delovno razmerje se sklene do iztreka mandata.
 5. Popravi se koledar tekomovanj za pomlad 2009/2010 tako, da je v 2. SML in 2. SKL igralni dan nedelja.
 6. Tudi v letu 2010 se organizira tekmovanje za UEFA Regions pokal. Gostujoči ekipi se povrnejo potni stroški v višini 300 EUR.
 7. NZS kupi umetno travo za igranje malega nogometa v dvorani (površine 1056 m2). Umetno travnato površino bodo za svoje potrebe lahko uporabljali Združenje 1. SNL, članice NZS in nogometni klubi v Sloveniji. Pripravi se ustrezni pravilnik o uporabi umetne trave. Skrbnik je tehnični sektor NZS.
 8. Za selektorja članske A nogometna reprezentance se za obdobje od 01. 12. 2009 do 30. 11. 2011 imenuje Matjaž Kek. V primeru uvrstitve na EP 2012 se mu status selektorja podaljša do zaključka EP 2012.
 9. IO NZS na podlagi prvega odstavka 22. člena veljavnega statuta NZS predsedniku NZS predlaga, da skliče skupščino NZS z naslednjim dnevnim redom:
  - Potrditev zapisnika zadnje seje skupščine NZS;
  - Izbira neodvisne revizijske družbe za pregled finančnega poslovanja NZS;
  - Sprejem Poslovnika o delu skupščine NZS
  - Izredne omilitve kazni.

  Skupščina bi bila v četrtek, 11. 02. 2010, ob 17. uri, na Brdu pri Kranju.
 10. Vrstni red podpredsednikov je:
  1. podpredsednik: Stane Oražem
  2. podpredsednik: Branko Florjanič
  3. podpredsednik: Franc Kopatin
  4. podpredsednik: mag. Radenko Mijatovič
  5. podpredsednik: mag. Rudi Turk
 11. Sprejme se poročilo Komisije za mali nogomet.

 

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 19.04.2024 | NZS
  Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
 • 15.04.2024 | NZS
  Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

DELI NA