19.02.2010 | NZS
Sklepi 12. seje IO NZS

OPOZORILO: V kolikor se teksti sklepov, spodaj navedene seje izvršnega odbora NZS, ki so objavljeni v raznih v medijih ali na raznih spletnih straneh, razlikujejo od spodaj objavljenih tekstov sklepov, veljajo spodaj objavljeni teksti sklepov.

IO NZS je na svoji 12. seji, ki je bila 18.02.2010 in na kateri je bilo prisotnih 14 članov izvršnega odbora NZS (mag. Ivan Simič, Stane Oražem, Branko Florjanič, mag. Radenko Mijatović, mag. Rudi Turk, Franc Kopatin, Milan Mikl, Ciril Kolešnik, Damir Ban, Branko Gros, Komel Otmar, Danilo Kacijan in mag. Rudi Bračič, opravičeno odsotni so bili mag. Stanko Glažar, Blaž Vidmar in Vlado Šajn), sprejel naslednje sklepe:

1.    Zapisnik 11. seje IO NZS je bil sprejet in potrjen z manjšimi popravki.

2.    Skupščini NZS je predlagana podelitev priznanj NZS in to po predlogu Komisije za priznanja NZS.

3.    Potrjen je sklep 3. seje (01.02.2010) odbora za nujne zadeve, s katerim je odbor za nujne zadeve predlagal skupščini NZS, da sprejeme novi poslovnik o delu skupščine NZS. Poslovnik je skupščina NZS že sprejela na seji dne 12.02.2010.

4.    Sprejeto je poročilo vodje tekmovanja NZS.

Za vodjo tekmovanja v 2. SML/2. SKL- vzhod je imenovan Vlado Močnik iz MNZ Celje.

5.    V »Disciplinskem pravilniku« in »Pravilniku o sestavi in pristojnosti organov in komisij NZS, ki vodijo tekmovanje v ligah NZS« so zneski v SIT zamenjani z zneski v EUR.

6.    Sprejete so spremembe in dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev (PRSI).

7.    Sprejet je novi Pravilnik o nogometnih reprezentancah Slovenije.

8.    Določene so nagrade igralcem nogometne A reprezentanca in strokovnemu vodstvu v zvezi z uvrstitvijo na SP 2010 ter za igranje na SP 2010.

9.    Določena je nagrada Futsal reprezentanci za igranje na EP 2010.

10.    Sprejete so propozicije za tekmovanje v UEFA Regions pokalu v letu 2010.

11.    Potrjena je delitev finančnih sredstev med klube, ki tekmujejo s članskimi ekipami v ligah MNZ, ki se nameni za plačilo kotizacij članskim ekipam teh klubov.

Potrjen je razdelilnik za namene dodatnega financiranja honorarjev organizatorjev v okviru Grassroots programa po MNZ-jih.

12.    Sklicana je korenspodenčno nadaljevanje zadnje seje skupščine NZS, ki bo 26.02.2010, na katerem bodo članice NZS odločale o dveh manjših popravkih statuta NZS, ki jih je zahtevala UE Ljubljana.

Predsedniku NZS je v skladu s statutom NZS predlagano, da skliče redno letno skupščino NZS, ki bo v soboto, 24.04.2010, to je točno na dan, ko bo NZS praznovala 90. rojstni dan.

13.    Za novega generalnega sekretarja NZS za novo štiriletno mandatno obdobje je imenovan Aleš Zavrl, ki je trenutno vodja tekmovalno licenčnega sektorja na NZS. Aleš Zavrl bo funkcijo generalnega sekretarja NZS nastopil 01.03.2010.

14.    Pod zadnjo točko dnevnega rega »Vprašanje in pobude« so bili članom NZS posredovani odgovori na že zastavljena vprašanja ter sprejeta nova vprašanja nekaterih članov IO NZS.


Takoj po seji IO NZS je potekala tiskovna konferenca, na kateri je predsednik NZS mag. Ivan Simič medijem predstavil sprejete sklepe. Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi novi generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Tiskovne konference so se s strani medijev udeležili:

-    TV Slovenija (snemalec Gregor Maček),
-    novinar STA Leon Rosa,
-    novinar časopisa DELO Jernej Suhadolnik in
-    novinar Sportskih novosti Branko Vekić.Mag. Ivan Simič
Predsednik NZS

SORODNE NOVICE

 • 21.03.2024 | NZS
  Po 45. seji IO NZS
  Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
 • 20.03.2024 | NZS
  Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
 • 20.03.2024 | NZS
  Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
  Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
 • 05.03.2024 | NZS
  Posvet NZS o varnosti na stadionih
  Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
 • 29.02.2024 | NZS
  Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
  Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.

DELI NA