19.02.2010 | NZS
Sklepi 12. seje IO NZS

OPOZORILO: V kolikor se teksti sklepov, spodaj navedene seje izvršnega odbora NZS, ki so objavljeni v raznih v medijih ali na raznih spletnih straneh, razlikujejo od spodaj objavljenih tekstov sklepov, veljajo spodaj objavljeni teksti sklepov.

IO NZS je na svoji 12. seji, ki je bila 18.02.2010 in na kateri je bilo prisotnih 14 članov izvršnega odbora NZS (mag. Ivan Simič, Stane Oražem, Branko Florjanič, mag. Radenko Mijatović, mag. Rudi Turk, Franc Kopatin, Milan Mikl, Ciril Kolešnik, Damir Ban, Branko Gros, Komel Otmar, Danilo Kacijan in mag. Rudi Bračič, opravičeno odsotni so bili mag. Stanko Glažar, Blaž Vidmar in Vlado Šajn), sprejel naslednje sklepe:

1.    Zapisnik 11. seje IO NZS je bil sprejet in potrjen z manjšimi popravki.

2.    Skupščini NZS je predlagana podelitev priznanj NZS in to po predlogu Komisije za priznanja NZS.

3.    Potrjen je sklep 3. seje (01.02.2010) odbora za nujne zadeve, s katerim je odbor za nujne zadeve predlagal skupščini NZS, da sprejeme novi poslovnik o delu skupščine NZS. Poslovnik je skupščina NZS že sprejela na seji dne 12.02.2010.

4.    Sprejeto je poročilo vodje tekmovanja NZS.

Za vodjo tekmovanja v 2. SML/2. SKL- vzhod je imenovan Vlado Močnik iz MNZ Celje.

5.    V »Disciplinskem pravilniku« in »Pravilniku o sestavi in pristojnosti organov in komisij NZS, ki vodijo tekmovanje v ligah NZS« so zneski v SIT zamenjani z zneski v EUR.

6.    Sprejete so spremembe in dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev (PRSI).

7.    Sprejet je novi Pravilnik o nogometnih reprezentancah Slovenije.

8.    Določene so nagrade igralcem nogometne A reprezentanca in strokovnemu vodstvu v zvezi z uvrstitvijo na SP 2010 ter za igranje na SP 2010.

9.    Določena je nagrada Futsal reprezentanci za igranje na EP 2010.

10.    Sprejete so propozicije za tekmovanje v UEFA Regions pokalu v letu 2010.

11.    Potrjena je delitev finančnih sredstev med klube, ki tekmujejo s članskimi ekipami v ligah MNZ, ki se nameni za plačilo kotizacij članskim ekipam teh klubov.

Potrjen je razdelilnik za namene dodatnega financiranja honorarjev organizatorjev v okviru Grassroots programa po MNZ-jih.

12.    Sklicana je korenspodenčno nadaljevanje zadnje seje skupščine NZS, ki bo 26.02.2010, na katerem bodo članice NZS odločale o dveh manjših popravkih statuta NZS, ki jih je zahtevala UE Ljubljana.

Predsedniku NZS je v skladu s statutom NZS predlagano, da skliče redno letno skupščino NZS, ki bo v soboto, 24.04.2010, to je točno na dan, ko bo NZS praznovala 90. rojstni dan.

13.    Za novega generalnega sekretarja NZS za novo štiriletno mandatno obdobje je imenovan Aleš Zavrl, ki je trenutno vodja tekmovalno licenčnega sektorja na NZS. Aleš Zavrl bo funkcijo generalnega sekretarja NZS nastopil 01.03.2010.

14.    Pod zadnjo točko dnevnega rega »Vprašanje in pobude« so bili članom NZS posredovani odgovori na že zastavljena vprašanja ter sprejeta nova vprašanja nekaterih članov IO NZS.


Takoj po seji IO NZS je potekala tiskovna konferenca, na kateri je predsednik NZS mag. Ivan Simič medijem predstavil sprejete sklepe. Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi novi generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Tiskovne konference so se s strani medijev udeležili:

-    TV Slovenija (snemalec Gregor Maček),
-    novinar STA Leon Rosa,
-    novinar časopisa DELO Jernej Suhadolnik in
-    novinar Sportskih novosti Branko Vekić.Mag. Ivan Simič
Predsednik NZS

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2023 | NZS
  Uefa potrdila spremembe v ligi narodov in kvalifikacijah za EP
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je na današnji seji izvršnega odbora potrdila nekatere manjše spremembe v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in ligi narodov, s katerimi želi zagotoviti več odločujočih tekem v teh dveh tekmovanjih po letu 2024. V ligi narodov se bodo reprezentance srečale tudi v tekmah za napredovanje.
 • 07.01.2023 | NZS
  Intervju: Igor Benčič - Čine
  Ob omembi največjih uspehov v zgodovini slovenske nogometne reprezentance pogosto pomislimo na Srečka Katanca, Zlatka Zahovića ali Matjaža Keka, pri tem pa pozabljamo na vse ostale junake, ki so dali svoj kamenček v mozaiku nepozabnih športnih zgodb. Če so prvi blesteli bodisi na igrišču bodisi na trenerski klopi, pa je nekje drugje pustil svoje srce Igor Benčič - Čine.
 • 01.01.2023 | NZS
  Intervju: Radenko Mijatović
  Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije se v intervjuju za revijo Naš nogomet tradicionalno ozre v preteklost in na dogodke, ki so zaznamovali odhajajoče leto.
 • 30.12.2022 | NZS
  Po 30. seji IO NZS
  Izvršni odbor je na svoji zadnji seji v letu 2022 poleg sprememb za vključevanje mladih in doma vzgojenih igralcev v članske ekipe ter podaljšanja pogodb direktorju reprezentanc in selektorjem nekaterih reprezentanc sprejel še nekaj pomembnejših sklepov, ki jih povzemamo v naslednjih vrsticah.
 • 23.12.2022 | NZS
  Podaljšanje sodelovanja z direktorjem reprezentanc in selektorji
  Miran Pavlin, Milenko Ačimović in Muamer Vugdalić nadaljujejo svoje delo na Nogometni zvezi Slovenije, enako pa po sklepu izvršnega odbora NZS velja tudi za Boruta Jarca, Petro Mikeln, Tino Kelenberger in Anjo Milenković.
 • 22.12.2022 | NZS
  Nogometna zveza Slovenije pripravila novoletni sprejem
  Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani pripravila tradicionalni novoletni sprejem, ki se ga je med številnimi uglednimi gosti udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.
 • 21.12.2022 | NZS
  Velika sprememba glede vključevanja mladih slovenskih nogometašev
  Izvršni odbor NZS je na 30. seji potrdil predlog strokovne službe NZS o obveznem vključevanju mladih slovenskih nogometašev v 1. in 2. SNL. Gre za evolucijo, katere namen je zagotoviti učinkovitejši razvoj slovenskih nogometašev.
 • 23.11.2022 | NZS
  Podpis sodelovanja med NZS in JZS
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) in Judo zveza Slovenije (JZS) sta 24.11.2022 v prostorih NZS podpisali dogovor o sodelovanju. 
 • 22.11.2022 | NZS
  S podaljšanjem veljavnosti Sporazuma med Policijo in NZS do večje varnosti na športnih prireditvah
  Policija in Nogometna zveza Slovenija sta v začetku novembra podpisali sporazum o sodelovanju. Gre za nadaljevanje prejšnjega sporazuma, ki je bil podpisan leta 2015, in že obstoječega dobrega sodelovanja.
 • 21.11.2022 | NZS
  Seminar za vzdrževanje igrišč z naravno travo
  Nogometna zveza Slovenije in Združenje športnih centrov Slovenije sta ob zaključku tedna v prostorih kongresnega centra Brdo organizirala strokovno izobraževanje na temo vzdrževanja igrišč z naravno travo.

DELI NA