19.02.2010 | NZS
Sklepi 12. seje IO NZS

OPOZORILO: V kolikor se teksti sklepov, spodaj navedene seje izvršnega odbora NZS, ki so objavljeni v raznih v medijih ali na raznih spletnih straneh, razlikujejo od spodaj objavljenih tekstov sklepov, veljajo spodaj objavljeni teksti sklepov.

IO NZS je na svoji 12. seji, ki je bila 18.02.2010 in na kateri je bilo prisotnih 14 članov izvršnega odbora NZS (mag. Ivan Simič, Stane Oražem, Branko Florjanič, mag. Radenko Mijatović, mag. Rudi Turk, Franc Kopatin, Milan Mikl, Ciril Kolešnik, Damir Ban, Branko Gros, Komel Otmar, Danilo Kacijan in mag. Rudi Bračič, opravičeno odsotni so bili mag. Stanko Glažar, Blaž Vidmar in Vlado Šajn), sprejel naslednje sklepe:

1.    Zapisnik 11. seje IO NZS je bil sprejet in potrjen z manjšimi popravki.

2.    Skupščini NZS je predlagana podelitev priznanj NZS in to po predlogu Komisije za priznanja NZS.

3.    Potrjen je sklep 3. seje (01.02.2010) odbora za nujne zadeve, s katerim je odbor za nujne zadeve predlagal skupščini NZS, da sprejeme novi poslovnik o delu skupščine NZS. Poslovnik je skupščina NZS že sprejela na seji dne 12.02.2010.

4.    Sprejeto je poročilo vodje tekmovanja NZS.

Za vodjo tekmovanja v 2. SML/2. SKL- vzhod je imenovan Vlado Močnik iz MNZ Celje.

5.    V »Disciplinskem pravilniku« in »Pravilniku o sestavi in pristojnosti organov in komisij NZS, ki vodijo tekmovanje v ligah NZS« so zneski v SIT zamenjani z zneski v EUR.

6.    Sprejete so spremembe in dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev (PRSI).

7.    Sprejet je novi Pravilnik o nogometnih reprezentancah Slovenije.

8.    Določene so nagrade igralcem nogometne A reprezentanca in strokovnemu vodstvu v zvezi z uvrstitvijo na SP 2010 ter za igranje na SP 2010.

9.    Določena je nagrada Futsal reprezentanci za igranje na EP 2010.

10.    Sprejete so propozicije za tekmovanje v UEFA Regions pokalu v letu 2010.

11.    Potrjena je delitev finančnih sredstev med klube, ki tekmujejo s članskimi ekipami v ligah MNZ, ki se nameni za plačilo kotizacij članskim ekipam teh klubov.

Potrjen je razdelilnik za namene dodatnega financiranja honorarjev organizatorjev v okviru Grassroots programa po MNZ-jih.

12.    Sklicana je korenspodenčno nadaljevanje zadnje seje skupščine NZS, ki bo 26.02.2010, na katerem bodo članice NZS odločale o dveh manjših popravkih statuta NZS, ki jih je zahtevala UE Ljubljana.

Predsedniku NZS je v skladu s statutom NZS predlagano, da skliče redno letno skupščino NZS, ki bo v soboto, 24.04.2010, to je točno na dan, ko bo NZS praznovala 90. rojstni dan.

13.    Za novega generalnega sekretarja NZS za novo štiriletno mandatno obdobje je imenovan Aleš Zavrl, ki je trenutno vodja tekmovalno licenčnega sektorja na NZS. Aleš Zavrl bo funkcijo generalnega sekretarja NZS nastopil 01.03.2010.

14.    Pod zadnjo točko dnevnega rega »Vprašanje in pobude« so bili članom NZS posredovani odgovori na že zastavljena vprašanja ter sprejeta nova vprašanja nekaterih članov IO NZS.


Takoj po seji IO NZS je potekala tiskovna konferenca, na kateri je predsednik NZS mag. Ivan Simič medijem predstavil sprejete sklepe. Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi novi generalni sekretar NZS Aleš Zavrl.

Tiskovne konference so se s strani medijev udeležili:

-    TV Slovenija (snemalec Gregor Maček),
-    novinar STA Leon Rosa,
-    novinar časopisa DELO Jernej Suhadolnik in
-    novinar Sportskih novosti Branko Vekić.Mag. Ivan Simič
Predsednik NZS

SORODNE NOVICE

 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.
 • 05.06.2020 | NZS
  Pogodbena razmerja med igralci in klubi ter poletni prestopni rok 2020
  S sklepom Izvršnega odbora NZS je bila tekmovalna sezona 2019/2020 podaljšana do 31. julija 2020. Na podlagi FIFA priporočil imajo klubi in igralci možnost, da ob soglasju obeh strank podaljšajo iztekajoče se pogodbe do zaključka aktualne sezone, t.j. do 31. julija.
 • 05.06.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: anketa za igralce
  Nogometna zveza Slovenije si v okviru projekta SPORT – ENT prizadeva za uspešno in učinkovito vključevanje športnikov v poslovno okolje po koncu športnih karier. Za lažjo pripravo smernic za karierno usposabljane športnikov vse vrhunske nogometaše naprošamo, da izpolnijo kratko anketo.
 • 18.05.2020 | NZS
  Navodila in priporočila za izvajanje nogometnih treningov
  Z današnjim dnem je v veljavo stopil odlok vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki pod določenimi pogoji omogoča izvajanje procesa športne vadbe športnikom. V primeru, da se bodo nogometni klubi kljub zaključku tekmovanj v letošnji sezoni odločili za izvajanje nogometnih aktivnosti morajo spoštovati priporočila NZS in NIJZ glede varovanja pred okužbo z virusom COVID-19.
 • 18.05.2020 | NZS
  In memoriam: Marko Elsner
  Po hudi bolezni se je zjutraj v 61. letu poslovil legendarni slovenski nogometaš, nekdanji slovenski in jugoslovanski državni reprezentant, Marko Elsner.
 • 16.05.2020 | NZS
  NZS odprla fotografsko razstavo ob stoletnici
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes v ljubljanskem Tivoliju odprla fotografsko razstavo ob stoletnici krovne nogometne organizacije, ki bo na ogled do 15. avgusta. Kraj razstave je simboličen, saj so nedaleč stran pred več kot stoletjem prvi slovenski nogometaši igrali prve mednarodne tekme.

DELI NA