06.04.2009 | A
Šišičeva podaja za zmago
V prvem tednu po reprezentančnem premoru je bil od slovenskih reprezentantov v svojih klubih najbolj učinkovit Mirnes Šišič, ki je v 67. minuti zaposlil Brazilca Clea za zmagoviti zadetek Crvene Zvezde proti Čukaričkem.

Mirnes Šišič sicer še čuti bolečine v gležnju, zaradi teh je tekmo v Beogradu začel na klopi, po poškodbi Nikole Lazetiča v 29. minuti, pa ga je trener Janevski poslal v ogenj. Šišič je svojo nalogo opravil dobro, poleg podaje za zadetek pa bi se med strelce kaj kmalu lahko vpisal tudi sam - Mirnesov strel s kakšnih desetih metrov je namreč potem, ko se je znebil svojega čuvaja, zletel mimo vrat.  

Trije slovenski reprezentanti so bili aktivno udeleženi v 30. krogu francoske Ligue 1. Boštjan Cesar je odigral 90. minut proti Lorientu, njegov Grenoble pa je s porazom z 1:3 pred domačimi gledalci sedaj na trinajstem mestu, potem ko sta ga prehitela Lorient in Valenciennes. Slednji je doma premagal Auxerre Valterja Birse. Slovenski reprezentant, ki je zaradi angine izpustil tekmi s Češko in Severno Irsko, je tokrat v igro prišel v 77. minuti, ko je bilo že vse odločeno.  Edini uspešni slovenski predstavnik v Ligue 1 pa je bil tokrat nekdanji Birsin soigralec, Bojan Jokič. Jokič je ob domači zmagi nad Rennesom s 3:0 za Sochaux igral od 46. minute naprej, ko je zamenjal Mikarija. Sochaux je že po polčasu vodil z 2:0, tretji gol je dosegel Čeh Sverkos, katerega smo v živo videli tudi v Ljudskem vrtu.

Tri reprezentančne predstavnike smo imeli med vikendom tudi v Nemčiji. Tam je v slovenskem derbiju druge lige med Nurnbergom in Koblenzom zaradi rumenih kartonov počival Matej Mavrič, medtem ko je Dominic Maroh za Nurnberg odigral 76. minut. V prvi ligi sta Milivoje Novakovič in Mišo Brečko doma gostila Bayer, moštvo iz Leverkusna pa je ob koncu slavilo z 0:2. Novakoviču se tako ni uspelo vpisati v statistiko strelcev s svojim petnajstim zadetkom, se je pa vpisal v rubriko rumenih kartonov.

V Italiji je tokrat "slovenska legija" štela dva člana, saj Samir Handanovič zaradi poškodbe še ni igral. Njegov bratranec Jasmin je na vratih Mantove prebil 90 minut, tudi njemu pa gredo zasluge za pomembno zmago nad Albinoleffejem. Na tekmi med Empolijem in Frosinonejem, ki se je končala z rezultatom 1:1, je Zlatko Dedič odigral le šest minut.

Kapetan slovenske reprezentance, Robert Koren, je tokrat začetek tekme med WBAjem in Stokeom začel na klopi. Mowbray je tokrat prednost ponudil Špancu Borji Valeru, Koren pa je v tekmo vstopil v 60. minuti. Stoke je sicer v Birminghamu slavil z 0:2, s tem pa še poglobil krizo Mowbrayeve ekipe.

V Belgiji je 90 minut ob remiju Genta v gosteh pri Denderju zbral Zlatan Ljubijankič, na klopi pa je ponovno obsedel Marko Šuler. Slednji je s statusom v Belgiji vedno bolj nezadovoljen in bo v julijskem prestopnem roku zagotovo poizkusil zamenjati sredino.

Celo tekmo pa je za svojo Slavijo odigral tudi Mitja Morec. V sofijskem derbiju je bil CSKA sicer boljši z 2:1, Morec pa bo s svojo minutažo brez dvoma zadovoljen.

Zadnji reprezentant, ki je okusil igranje za svoj klub, je bil Dare Vršič. Nekdanji član MŠK Žiline, ki se še vedno vrača po dolgotrajni poškodbi sicer med reprezentančnim premorom ni zaigral za izbrano vrsto, tokrat pa mu je trener namenil 13 minut za dokazovanje. Njegova Politechnica iz Temišvarja je s 4:1 slavila proti Glorii Bistriti.

V Španiji Branko Ilič ob remiju Betisa in Seville (3:3) ni igral, za svoja kluba pa sta na Nizozemskem in v Rusiji zaradi poškodb manjkala tudi Dalibor Stevanovič in Aleksander Radosavljevič.

Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA