03.10.2010 | A
Simičeva podpora reprezentanci
Slovenska nogometna reprezentanca se je danes ob 18. uri zbrala na Ptuju, kjer se bodo varovanci selektorja Matjaža Keka pripravljali na kvalifikacijski tekmi s Ferskimi otoki in Estonijo.

Gre za dve izjemno pomembni tekmi v kvalifikacijskem ciklusu, ki ju morajo naši fantje po nezasluženem porazu s Severnimi Irci in remiju v Beogradu odigrati najbolje, kar znajo. Zato bo v prihajajočem tednu prav vse podrejeno čim boljšim pripravam A reprezentance. "V zadnjem obdobju so bile v ospredju druge teme, sedaj pa smo na pragu dveh ključnih tekem v novem kvalifikacijskem ciklusu. Zato je moja in podpora Nogometne zveze Slovenije stoodstotno na strani selektorja Matjaža Keka in reprezentantov," je, še predno so se reprezentanti zbrali, dejal predsednik NZS, mag. Ivan Simič. "Za reševanje tem, ki niso neposredno povezane s pripravami na tekmi, bo dovolj časa po tem. Verjamem, da se pomembnosti prihajajočih tekem dobro zavedamo prav vsi," je še povedal Simič.

Slovenska reprezentanca bo prvi trening opravila v ponedeljek v dopoldanskih urah, medijski režim bo enak kot med prejšnjimi reprezentančnimi akcijami. Pred začetkom treninga bosta medijem na voljo dva vnaprej določena igralca. Reprezentanca bo do četrtka trenirala v Kidričevem ter domovala v standardni ptujski bazi. "Udobje in dobro počutje A reprezentance je v tem trenutku naša glavna skrb. Verjamem, da se bodo v okolju Ptuja, kjer se sicer izredno dobro počutijo, dobro pripravili na tekmi ter poskrbeli, da bo Slovenija na te fante še naprej ponosna," se je predsednik Simič dotaknil še pripravljalne baze na Ptuju, kjer bodo Slovenci domovali kljub temu, da bo tekma s Ferskimi otoki odigrana v Ljubljani.

Slovenija se bo s Ferskimi otoki pomerila v petek, 8. oktobra, ob 20.45. uri na stadionu v Stožicah, vstopnice za tekmo so še na voljo. Drugo tekmo bodo Kekovi varovanci odigrali v torek, 12. oktobra, v Talinu, kjer se bo tekma pričela ob 21.30. uri po lokalnem oziroma ob 20.30. uri po slovenskem času.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA