17.08.2009 | 1. SML
Šest točk za povratnike Zmaje


Ljubljanska Olimpija je začela s šestimi točkami prvenstvo prve kadetske in mladinske lige, v katero se vrača po štirih letih odsotnosti. Podoben izplen je uspel še Gorici, medtem ko so si preostale ekipe porazdelile izkupičke.


Drugi krog prve slovenske lige kadetov in mladincev je bil zaradi nepopolnega prejšnjega prvi za bežigrajskega predstavnika Olimpijo, ki je gostovala na Primorskem v Biljah. Povratek v prvo ligo je bil obeležen z dvema zmagama, saj sta para treh točk odšla v Ljubljano. V vročem popoldnevu so najprej zmagali kadeti 3:1. Prvi del se je sicer končal z remijem 1:1, po tem ko so v vodstvo prišli zeleni, nato zadeli še okvir vrat, v 29. minuti pa je izenačil vezist Martin Leban. Varovanci Aleša Čeha so v drugem polčasu povedli preko Peđe Misimoviča. V zaključku tekme je v drugo zadel Marko Nunič, lanskoletni prvi strelec Olimpije v drugi ligi. Mladinci so navidezno odigrali še lažjo tekmo, vsaj po rezultatu sodeč, saj so slabili 0:3. Vendar je bila igra vsaj v prvem delu enakovredna.

S polnim izkupičkom se po ne preveč uspelem prvem krogu lahko pohvalijo tudi pri Gorici. Slovan s Kodeljevega je s kadeti skorajda presenetil novogoriško četo, saj je vodil večino dvoboja. Usoden je bil drugi rumeni karton za Muhameda Buljubašiča, ki je v prvo porumenel v 39. minuti in nato še enkrat v 57. V naslednjih dveh minutah je Gorica prav tolikokrat zadela preko Jana Dornika in Denija Vuge. Mladinci so bili zgodba zase. Petarda v mreži gostov pove vse o poteku neizenačenega obračuna.

V Celju se je odvijal lokalni derbi, kjer je vlogo gostitelja nosil Simer. »Šampioni« so minimalno ugnali kadete grofov, za katere je to že drugi poraz. Gostje so se matirali kar sami, saj je v 70. minuti za hrbet svojega vratarja žogo poslal Miha Likovič. Več golov je padlo pri mladincih, po tri za vsako moštvo. Za goste je bil dvakrat uspešen Amel Kamberovič in enkrat Ermin Ibrahimovič, domači pa so se lahko za točko dvakrat zahvalijo Jaki Bizjaku in enkrat Mihi Goropevšku.

Svojevrstno presenečenje je uspelo velenjskim Rudarjem. Gorenjci Triglava so bržkone računali na lažje obračune, vendar so že kadeti zaustavili NOGO pri 0:0. Šok je sledil v naslednjem dvoboju, kjer sta dva zadetka, po en v začetku in koncu tekme, pripeljala domače do zmage. Kreatorja uspeha sta bila Denis Čirič in Matjaž Deželak.

Kljub lanskemu drugoligaškemu statusu je Jarenina dokazala, da lahkih točk na svojem terenu ne bo oddajala. Opekli so se namreč lanski prvaki Interblocka. Kadeti so ob dveh rdečih kartonih, oba na strani Ljubljančanov, remizirali 1:1. Izključitve so bile precej aktualne tudi na tekmi mladincev. Sodnik je predhodno z igrišča poslal dva Interblockovca, tako da so lahko konec koncev igralci z Ježice zadovoljni tudi z 2:2.

Prvaki starejših dečkov izpred dveh let sedaj kadeti Mure so zmagali drugič zapored. Po Celju v gosteh je padla Drava, ki je neugodno presenetila Interblock. Izid 4:1 je dovolj zgovoren. Strelske vaje je začel in končal Mitja Lotrič, vmes sta se v statistiko vpisala še Erik Janža in Timotej Pavel. Obliž na rano Ptujčanov je zalepil Rok Kajzer. V mladinski kategoriji so se Štajerci maščevali Prekmurcem. Drava je v prvem polčasu vodila z 2:0. V razmaku šestih minut je dvakrat zabil Robert Kurež. Igralec manj v polju ni bila ovira za goste, ki so zaradi rdečega kartona ostali brez Aljoše Fekonje. Mura je v drugem delu uspela znižati izid preko Marka Smodiš, a premalo, da bi lahko osvojili prvo prvenstveno točko.

V povsem štajerskem derbiju Aluminija in Maribora so gostitelji s Kidričevega podtaknili neugodno presenečenje vijolicam. Mladinci so si delili točke 2:2. Aluminij je do zadetkov prišel z dvema enajstmetrovkama, ki ju je uspešno realiziral Denis Zajc. Za nasprotnike sta mrežo zatresla Gregor Mušič in Jure Bračko. Andraž Žurej je dosegel edini gol na dvoboju kadetov.

V prestolnico obale so prišle Domžale. Mladinci obeh ekip so se razšli z izidom 1:1. Oba gola sta padla v zadnjem delu dvoboja, in sicer je za goste najprej v 78. minuti zadel Marko Zidar, v prvi minuti sodnikovega podaljška pa je remiziral Adis Lizalovič. Pri kadetih je suvereno odšla zmaga v Domžale, ki so Koprčanom natresli tri gole.

Tekst in foto: Marko Premrl

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA