05.03.2012 | Ženska A
Selektor Damir Rob pohvalno po tekmi proti Bayernu

Slovenska ženska članska izbrana vrsta je gostovala v Nemčiji, kjer se je pomerila z münchenskim Bayernom, ki je član ene najboljših lig na svetu. Selektor Damir Rob je ocenil pravkar minulo reprezentančno akcijo.

Kaj reči po gostovanju v Nemčiji?
»Za nami je sila koristna in zahtevna tridnevna preizkušnja proti Bayernu, ki je na ravni kvalifikacijske tekme z Nizozemsko, ki nas čaka čez slab mesec. Nasprotnik je tudi sredi prvenstva, ko pa je pri nas začetek prvenstva konec meseca, tako, da smo po solidnem uvodnem delu imeli težave v tekalnem delu. Ta tekma je torej bila odlična preizkušnja in test za Nizozemsko.«

Potem selektor spregovori o sami tekmi:
»Na pot v Nemčijo smo se odpravili po dveh zahtevnih treningih z željo vztrajati in poskušati vzpostaviti igro ter zadeti, kar nam je tudi uspelo, ko je zadela (nova kapetanka) Anja Milenkovič z glavo po odličnem predložku (stare kapetanke) Mateje Zver. Bilo je tudi nekaj spornih situacij ki so vplivale na potek tekme. Na začetku tekme pri 0:0 smo imeli lepo priložnost za vodstvo.«

Tudi iz poraza se da nekaj naučiti.
»Videl sem nekaj na čem moramo in lahko gradimo za naprej. To je tisto kar veseli. Nič se ne zgodi čez noč. Pomembno je da so igralke z veseljem sprejele način dela in vztrajanja v igri in lahko povem, da smo se odlično ujeli.«

Potem nadaljuje:
»Nisem razočaran, bila so obdobja, ko smo z všečno igro popolnoma parirali renomiranemu nasprotniku, ki igra v eni od najmočnejših lig ženskega nogometa nasploh. Pogoji za delo so bili izjemni, opazno je na vsakem koraku, da se ženskemu nogometu v Nemčiji ne posveča nič manj  pozornosti v primerjavi z moškim.«

Na pot je odšlo 18 igralk.
»Tekmo so začele nekatere mlade igralke, ki jim je to bila prva preizkušnja v začetni enajsterici reprezentance. Igrale so prav vse igralke, da se lahko še dobi popolna slika o zmožnostih sleherne igralke, ki smo jih imeli na razpolago. Samo močne tekme pokažejo realno sliko o zmožnostih in te lahko ob načrtnem delu pripeljejo tudi do boljših rezultatov v prihodnje.«

Za konec pa:
»Kot selektor, lahko le pohvalim prav vse igralke za pristop na tekmi po poprejšnjih treh treningih, ki smo jih opravili doma in v Nemčiji.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2023 | Ženska A
  Članice na priprave v Turčijo
  Pred žensko člansko reprezentanco je prva akcija v novem koledarskem letu 2023. Selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa za prihajajoče priprave. Reprezentanca bo odpotovala v Turčijo, kjer jo med 15.2. in 21.2. čakajo tri pripravljalne tekme.
 • 17.01.2023 | Ženska A
  Lana Golob okrepila Pomigliano
  “Zelo sem vesela, da sem spet v Italiji. Želim pomagati ekipi na vse možne načine pri doseganju naših ciljev, vključno z obstankom v Serie A. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da prispevam k uspehu kluba,“ je ob prihodu v klub povedala Lana Golob, ki ni prvič v Italiji.
 • 03.01.2023 | Ženska A
  Intervju: Borut Jarc
  Ženska nogometna reprezentanca Slovenije je v zadnjem kvalifikacijskem ciklu naredila nov korak naprej.
 • 09.12.2022 | Ženska A
  Mateja Zver zadela v ligi prvakinj
  Kapetanka reprezentance Mateja Zver je navdušila v ligi prvakinj. Nika Babnik je na Portugalskem prišla do 1. zmage, petič v igro v Serie A tudi Zara Kramžar, Zala Meršnik pa je branila na sedmi letošnji tekmi.
 • 28.11.2022 | Ženska A
  Lara Prašnikar za zmago
  Na vrhu v 2. nemški ligi ostaja RB Leipzig s Korino Laro Janež, z branjenjem v močni španski ligi nadaljuje Zala Meršnik, do zmag tudi Split z Luano Zajmi in Laro Ivanuša.
 • 24.11.2022 | Ženska A
  Kapetanka za zgodovino, med strelkami tudi Zajmi in Ivanuša
  V sredo se je liga prvakinj nadaljevala tudi za naše legionarke. Mateja Zver je s St. Pöltnom spisala zgodovino – postali so prva avstrijska ekipa z zmago v rednem delu lige prvakinj. Z 1:0 so slavile v Pragi, Mateja Zver je igrala 90 minut. Na delu tudi ostale legionarke.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  V Kopru premagale Kosovo
  Ženska članska reprezentanca je z zmago na pripravljalni tekmi proti Kosovu sklenila leto 2022. V Kopru so varovanke selektorja Boruta Jarca s 3:1 premagale tekmice. Mateja Zver je dosegla dva gola, enega je ob svojem debiju v dresu članic prispevala še napadalka Rome Zara Kramžar.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec pred kamerami proti Kosovu
  Danes bo ženska članska reprezentanca odigrala zadnjo tekmo v koledarskem letu 2022. V pripravljalni tekmi bodo varovanke selektorja Boruta Jarca v Kopru igrale proti Kosovu, tekma se začne ob 15. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Za konec jeseni še gol kapetanke
  Danes se bo članska reprezentanca pomerila z izbrano vrsto Kosova. Pred prihodom na priprave so naše legionarke opravile z ligaškimi tekmami, čez nekaj dni pa se tekmovanja nadaljujejo. Prednjačijo pokalni obračuni.
 • 12.11.2022 | Ženska A
  Po 4. Uefini konferenci selektorjev ženskih članskih reprezentanc
  V začetku tega meseca je v Angliji na sedežu angleške nogometne zveze potekala že 4. Uefina konferenca za selektorje ženskih članskih reprezentanc. Izobraževanja sta se udeležila tudi Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja pri NZS, in selektor članske ženske reprezentance Borut Jarc.

DELI NA