26.08.2009 | U15
Selekcija U14 zmagala na gostovanju pri Bistrici


Na današnjem srečanju so varovanci Simona Štrakla nekoliko lažje kot v prvem krogu proti Dravi prišli do novih treh točk. Tokrat so lomili nasprotnika celoten prvi polčas v katerem so imeli veliko več od igre, domačini so poskušali zmesti napade črno-belih s pogostimi prekinitvami, vendar to njihovega ritma ni prekinilo.

V drugem polčasu so številne priložnosti bile naposled tudi kronane z dvema zadetkoma v mreži domačinov, dvakratni strelec za male »muraše« je bil Andrej Lotrič.

Proti gostiteljem je nastopila postava: Pfeiler, Vratarič (57. min. Klobasa), Kocbek (69. min. Cipot), Pucko, Madon, Korpič, Ošlaj, Poredoš, A. Baranja (42. min. Gregorec), Kozar, Lotrič.  

V uvodnih minutah srečanja smo videli dva poskusa  črno-belih s petintridesetih metrov. Najprej je streljal Kozar z desne strani, nato še Lotrič iz prostega strela, obe žogi sta zleteli mimo vrat. Prvo zrelejšo priložnost so imeli »muraši« v 12. minuti, ko je po predložku Lotriča z leve strani na drugi vratnici s šestih metrov iz prve mimo vrat streljal Kozar.
V 22. minuti po kombinaciji iz prostega strela s triindvajsetih metrov Lotrič strelja v levi spodnji kot, domači vratar Dabanovič je žogo zanesljivo ujel.
V naslednjem napadu poskus Kozarja s triindvajsetih metrov zleti čez domača vrat. Tri minute za tem so se v prvi priložnosti po predložku iz prostega strela znašli tudi domačini, na desni strani se je sam pred praznimi vrati znašel Gustin, ki je streljal proti nebranjeni mreži vendar je pred gol črto žogo v igrišče uspel izbiti Pucko. Na drugi strani je bil domači vratar ponovno zanesljiv po strelu Korpiča. Dve minuti pred koncem prvega polčasa je Polegek močno streljal  s tridesetih metrov rahlo z leve strani, Pfeiler je žogo izbil v polje.


Na začetku drugega polčasa Lotrič s tridesetih metrov iz prostega strela udari mimo vrat.
V 38. minuti se je po podaji vratarja Pfeilerja Lotrič znašel sam pred Dabanovičem, strel s sedmih metrov je zletel ob levi vratnici.
V 45. minuti je po globinski žogi Madona z leve strani sam pred Dabanoviča prišel Andrej Lotrič, ki je tokrat žogo s štirinajstih metrov poslal neubranljivo v desni zgornji kot za 0:1. Pet minut za tem smo videli dober strel Kozarja s tridesetih metrov, žoga je končala v prečki domačih vrat in se odbila v gol avt. V naslednjem napadu je po prostem strelu odbita žoga na levi stran prišla do Gregoreca, ki je udaril proti domačim vratom, strel je zletel tik mimo vrat. Lotrič je pripravil lepo priložnost za Gregoreca tudi nekaj minut za tem, tokrat je bil strel natančnejši saj je žoga letala v desni spodnji kot, a je bil Dabanovič pazljiv in je strel ubranil.
V 55. minuti je Korpič iz prostega strela na desni strani lepo našel Andreja Lotriča, ki je bil z osmih metrov natančen in je še v drugo premagal Dabanoviča za 0:2.
V zadnjih desetih minutah smo videli poskuse Kozarja z roba kazenskega prostora, Korpiča s petindvajsetih metrov in Lotriča iz gneče s trinajstih metrov, potem še z glavo s sedmih metrov, vsi streli so bili za malenkost nenatančni in so končali izven okvira domačih vrat. V sodnikovem podaljšku je Lotrič še enkrat ušel domači obrambi in se je na desni strani znašel sam pred Dabanovičem, slednji je po strelu z osmih metrov v bližji kot žogo uspel zaustaviti, tako da je ostalo pri zmagi črno-belih z 0:2.

Tekst: Darko Hidič
Foto: Saša Hidič

 

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2023 | U15
  Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in kljub igralcu manj tekmo končala brez prejetega zadetka.
 • 07.03.2023 | U15
  Slovenija slavila proti Severni Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije in po preobratu slavila z 1:2.
 • 27.02.2023 | U15
  Reprezentanca U15 proti Makedoniji
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v marcu na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Severne Makedonije. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 5. marca na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Skopje, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 10.11.2022 | U15
  Slovenija še drugič slavila proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 08.11.2022 | U15
  Slovenija v izdihljajih srečanja do zmage v Zenici
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine.
 • 02.11.2022 | U15
  Reprezentanca U15 proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 15 let se bo v novembru na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića se bodo zbrali 6. novembra na Brdu pri Kranju in se za tem odpravili v Bosno in Hercegovino, kjer bosta odigrana oba prijateljska obračuna.
 • 16.10.2022 | U15
  Slovenija za konec klonila proti Islandiji po enajstmetrovkah
  Slovenska reprezentanca do 15 let je sklenila Uefa razvojni turnir s porazom proti Islandiji s 3:5 (1:1, 1:0).
 • 13.10.2022 | U15
  Prepričljiva zmaga proti S. Irski
  Slovenska reprezentanca do 15 let je na drugi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Severne Irske s 3:1 (2:0).
 • 11.10.2022 | U15
  Slovenci pričeli Uefa razvojni turnir z zmago
  Slovenska nogometna reprezentanca do 15 let je na prvi tekmi Uefa razvojnega turnirja premagala izbrano vrsto Luksemburga z 2:0 (1:0).
 • 07.10.2022 | U15
  Letniki 2008 gostijo Uefa razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo med 8. in 16. oktobrom sodelovala na Uefa razvojnem turnirju, ki bo potekal v Čatežu in Brežicah.

DELI NA