Selekcija MNZ Maribor brani lansko zmago

V sredo bomo dobili zmagovalca letošnje izvedbe Pokala regij. Nacionalni nogometni center Brdo bo gostil finalni dvoboj selekcij MNZ Maribor in MNZ Koper, obračun pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Finalno srečanje se bo v NNC Brdo, na igrišču številka ena, pričelo ob 16.30, selekcija Medobčinske nogometne zveze Maribor pa brani lansko zmago. Štajerci in Korošci so bili v lanski sezoni boljši od selekcije MNZ Gorenjske Kranj. Zadnji nasprotnik aktualnega prvaka je moštvo MNZ Koper, ki si je finale priigralo s polfinalno zmago v tekmi z ekipo MNZ Murska Sobota.

Obračun na koprski Bonifiki je ponudil tri zadetke, po prvem polčasu pa je bolje kazalo Prekmurcem, ki so po golu Damirja Fujsa vodili vse do 71. minute. Gostitelji so tedaj izenačili po zaslugi avtogola Luke Kotnika, štiri minute pred koncem srečanja pa je koprska selekcija prišla do popolnega preobrata. Erika Škodnika je matiral Matej Rojc, sicer nogometaš tretjeligaša Jadrana Hrpelje-Kozina.

Aktualni zmagovalec tekmovanja je v lovu na finale preskočil dve oviri. V prvem krogu se je selekcija MNZ Maribor pomerila z nogometaši MNZ Ljubljana. Zmagovalec je bil znan po izvajanju kazenskih udarcev. Ljubljančani so z golom Adisa Ajkića dobili prvi polčas, gostje pa so se v nadaljevanju veselili preobrata. Timotej Javornik in Rudolf Martin Kraner sta v razmaku treh minut, v 65. in 68. minuti, zrežirala preobrat, a je Ajkić dve minuti pred koncem izkoristil najstrožjo kazen in o napredovanju so odločale enajstmetrovke. Pri strelih z bele točke so krajšo potegnili Ljubljančani, moštvo MNZ Maribor pa se je prebilo v polfinale.

Polfinale je ponudil spopad sosedskih zvez, Ptujčani pa niso uspeli zaustaviti ekipe MNZ Maribor. Boj za finale je bil odločen že v prvem polčasu, ko so ptujsko mrežo zatresli Davor Rogina, Dejan Hager, Timotej Javornik in Peter Kogelnik, ki so bili del selekcije že v lanski sezoni. Pohod do visoke zmage se je nadaljeval tudi v nadaljevanju tekme, ko sta v uvodu drugega polčasa zadel Anžej Maček in že omenjeni Davor Rogina, pod sedmi gol pa se je podpisal Jan Sredenešk. Poraz Ptujčanov je v končnici tekme omilil Uroš Simonič.

Zmagovalec sredinega obračuna bo barve slovenskega amaterskega nogometa zastopal na mednarodni ravni. Junija, v prvem krogu UEFA Pokala regij, bodo nasprotniki Slovencev še Romuni, Gruzijci in Škoti. Aktualni zmagovalci omenjenega tekmovanja so Hrvati.

Tekst: PDo
Foto: MNZ Maribor

SORODNE NOVICE

 • 26.05.2023 | Nogomet za vse (splošno)
  Na festivalnem dnevu 500 otrok
  Pretekli konec tedna se je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvijal festivalni dan nogometa, ki se ga je udeležilo 500 otrok iz programa Regijskih centrov MNZ v kategoriji U12 in U13.
 • 23.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega nogometa za vse in Uefa grassrots week
  Začel se je teden športa v katerem tudi nogometaši praznujejo temelje nogometne igre. Velika nogometna družina praznuje aktivno športno udejstvovanje skupaj z ostalimi športi na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer otroci in mladina dokazujejo, da je nogomet strast, želja in način življenja.
 • 20.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  UEFA Grassroots konferenca v Madridu
  V Madridu je med 12. in 16. septembrom potekala UEFA Grassroots konferenca, ki je namenjena temeljem nogometa. Udeležile so se je vse članice Uefe in opazovalci ostalih konfederacij vključno s krovno svetovno organizacijo FIFA. Nogometno zvezo Slovenije sta zastopala Matjaž Jaklič in Rajko Korent.
 • 07.09.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Prihaja prva Žogarija v novem šolskem letu
  Od 9. do 11. septembra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal največji in najbolj obiskan sejem za družine v Sloveniji – Otroški Bazar, v okviru katerega se bo odvila prva letošnja Žogarija – Žogarija Fest.
 • 23.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Festivalni dan 2022
  V nedeljo je bil po dveh letih premora znova izveden tradicionalni festivalni dan nogometa igralcev kategorije U12 in U13. V športnem parku Kidričevo so se na treh odlično pripravljenih igriščih z naravno travo predstavile ekipe MNZ-jev z igralci letnika 2009 in 2010, ki obiskujejo program Regijski centri MNZ.
 • 19.05.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  MNZ Ljubljana zmagovalka pokala regij
  Nogometaši MNZ Ljubljane so v finalu slovenskega pokala regij premagali MNZ Ptuj z 2:1 (1:0) in si priigrali nastopanje na mednarodnem prizorišču.
 • 08.02.2022 | Nogomet za vse (splošno)
  Informativni dan v nogometnem razredu NZS
  Informativni dan v Nogometnem razredu NZS bo potekal v petek, 11.2., ob 12 uri. Predstavitev bo potekala prek spleta, povezava pa bo na voljo v petek, 4.2. Tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 30.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Intervju: Branko Elsner
  Branko Elsner že dobrih 20 let na Nogometni zvezi Slovenije skrbi za usposabljanje slovenskih nogometnih trenerjev. Največ zaslug za to ima njegov oče, legenda ne le slovenskega nogometa, prav tako Branko Elsner.
 • 29.12.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Regijski centri za dekleta
  Ženski nogomet v Sloveniji ima bogato tradicijo, prav tako pa postaja vedno bolj prepoznaven. Klubi, nogometni razred za dekleta in reprezentančne selekcije dokazujejo, da ženski nogomet na vseh področjih zelo napreduje in se počasi približuje najuspešnejšim nogometnim državam.
 • 23.09.2021 | Nogomet za vse (splošno)
  Dan slovenskega športa in začetek tedna Nogometa za vse
  Slovenija praznuje dan slovenskega športa s posebno prireditvijo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer je prisotna tudi Nogometna zveza Slovenije. Prireditev je obiskala množica otrok iz ljubljanskih šol, ki so se lahko preizkusili tudi v nogometni igri.

DELI NA