16.09.2010 | U17
Še šesta zaporedna zmaga

Varovanci Miloša Rusa so zabeležili še šesto zaporedno zmago v pripravljalnem obdobju mednarodnih prijateljskih tekem pred kvalifikacijskim turnirjem na Cipru. Črna gora je bila tudi v drugo premagljiva. Tokrat s 3:1.

Slovenija : Črna gora 3:1 (0:0)

Postava: Barukčič, Šme, Štruc, Krajnc, Šturm, Pihler, Kajzer, Štulac, Golob, Čeh, Smrtnik.
Igrali so še: Skok, Vancaš-Požeg, Lotrič, Bajde, Kostanjšek, Boben; priložnosti ni dobil le Cotman, ki je branil v torek.

Selektor z videnim na torkovem in današnjem srečanju ni posebno zadovoljen. Sicer to pomeni zaporedni niz šestih tekem brez poraza, vseeno pa igra ne napreduje po začrtani poti. Ena najboljših predstav generacije je bila tekma proti Srbom in to bi morala biti osnova za naprej. Pa temu ni tako. Italijani in Francozi, ki nogometaše čakajo na Cipru, so vsaj za razred boljši od zmag, ki so jih fantje vknjižili ta teden.

»Fantje so bili premalo odločni in agresivni. Poznala so se nihanja v igri, ki jih bo potrebno odpraviti. S slabimi trenutki ne bodo morali parirati ekipam, ki znajo kaznovati vsako nasprotnikovo nespretnost. Celotne tekme fantje znova niso zdržali,« je po srečanju zmajeval z glavo selektor.

Že v osmi minuti so gostje po neumni napaki domače vrste dobili priložnost z bele točke, ki pa jo je Mateo Barukčič ubranil. Nekoliko spremenjena postava je v prvem polčasu dobro branila gol, v drugem delu je priložnost dobila še četverica, do konca srečanja je v igro vstopila še dvojica – igrali so vsi z izjemo Aljaža Cotmana, saj je Rus vsakemu vratarju namenil po eno tekmo. Vseh 18 nogometašev na zelenici je služilo kot del uigravanja, manjkala sta le poškodovani Miha Zajc in Žan Benedečič.

Vsi štirje zadetki so padli v drugem delu igre. Lepo uigran kot med Timom Čehom in Mitjem Lotričem je slednji kronal z dobrim poizkusom, žoga pa se je od Črnogorca odbila v gol. Fantje so povedli z avtogolom, prvega za Slovenijo pa je v 60. minuti iz prostega strela dosegel Aleks Pihler. Gostje so po visokem strelu znižali na 2:1, končni izid srečanja pa je v 80. minuti (znova iz prostega strela) postavil Kostanjšek.

Ekipa ima po selektorjevih besedah velik potencial, a od tu je potrebno graditi na tem, da ekipa zdrži visok tempo skozi celotno srečanje, brez nepotrebnega nihanja v igri. Na vrsto prihajajo tri močne reprezentance, čeprav so fantje Italijane v mesecu aprilu že premagali. V tem trenutku je pomembno, da ohranijo zmagovalno mentaliteto, skozi izkušnje in dovolj veliko minutažo, pa bodo ohranili koncentracijo skozi celotne boje.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Grega Čiček

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

DELI NA