14.06.2014 | Ženska A
S pomlajeno vrsto hrabro proti Rusiji

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se bo danes ob 17.30 v Domžalah v kvalifikacijah za SP 2015 pomerila z reprezentanco Rusije. To bo sedma tekma Slovenk, ki so dosedaj enkrat zmagale. Rusinje so odigrale pet tekem, štirikrat so slavile, enkrat pa izgubile.

Danes bo v Radomljah, nekaj kilometrov proč od Domžal, potekal tudi Festivalni dan ženskega nogometa.

Kvalifikacije za SP 2015, Domžale, 14.6.
Slovenija – Rusija (17.30)

Krepko zadesetkane

»
Nikoli ne napovedujem rezultata tekme, lahko pa obljubim, da bomo naredili vse, da se predstavimo v boljši luči in popravimo vtis s prejšnje tekme. To bo zadnja tekma v naporni sezoni za igralke, ki bodo, prepričan sem, dale svoj maksimum,« pravi slovenske selektor Damir Rob, ki je imel pred tokratnim obračunom obilo težav s sestavo zasedbe.

Ekipo so zdesetkale objektivne okoliščine – Andreja Nikl in Urška Žganec manjkata zaradi kartonov, zaradi poškodb ni Dominike Čonč in Barbare Kralj, pod velikim vprašajem je nastop Anise Role. Zavoljo mature niso na voljo Manja Rogan, Zala Gomboc in Lucija Kos. Že dalj časa je poškodovan trojec Lara Ivanuša, Vanja Šiljak, Larissa Šoronda. V reprezentanco so bile povabljene Evelina Kos, Špela Kolbl in Tina Marolt.

»Opazno je, da je dolga in naporna sezona terjala davek glede poškodb, šolske obveznosti so tudi naredile svoje. Med tednom je žal odpadla tudi Dominika Čonč, ki je poizkusila vse, da bi bila nared za tekmo zaradi poškodbe na zadnji tekmi, ki še ni povsem sanirana. Zadnje odprto vprašanje pa je poškodba in nastop Anise Role, zadnji trening bo dal odgovor tudi na to. Upamo na najboljše, v primeru nezmožnosti za tekmo pa bo vrzel zapolnila ena od mladih igralk, ki so z nami,« na to temo doda Rob, potem pa spregovori o Rusiji.

21. na Fifini lestvici

Rusko reprezentanco vodi Sergej Lavrentijev, ekipa pa je na 21. mestu na Fifini lestvici, Slovenke so 58. Rusinje se lahko pohvalijo, da so šestkrat igrale na evropskem in dvakrat na svetovnem prvenstvu. V teh kvalifikacijah je prva strelka ekipe Ekaterina Pantyukhina, ki je dosegla štiri zadetke.

Opozoriti nase

»Rusija je reprezentanca, ki premore širok kader kvalitetnih igralk, kjer težko najdeš slabo igralno mesto. Igralke Rusije so vse profesionalke in večina igralk igra pri najboljši ekipi v Rusiji. Glavni značilnosti tekmic sta hitrost in individualna sposobnost. Pričakujem odprto tekmo na obeh straneh, kjer bo Rusija napadla, ker želijo napredovati na SP skozi dodatne kvalifikacije. Na drugi strani bomo tudi mi poskušali iskati svoje priložnosti in se brez spoštovanja postaviti po robu. To bo priložnost tudi za mlade igralke, da se predstavijo in opozorijo nase,« nadaljuje selektor, ki še opozori:

»Pomembna bo koncentracija skozi celotno srečanje, ker tekma proti takemu nasprotniku ne dovoljuje nihanj. Odločilna bo agresivnost in boljša reakcija pri prekinitvah, kjer imamo največje težave in smo temu segmentu na pripravah posvečali največ pozornosti.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.
 • 02.06.2021 | Ženska A
  Lovoriki za Kajo Eržen in Laro Ivanuša
  Krasen debi pa je v novem klubu na Islandiji doživela Kristina Erman. Vseh 90 minut je nosila dres svoje nove ekipe IBV, ki je z 2:1 napredovala med osem najboljših v pokalu, kjer jo 25.6. čaka domači obračun z vrsto Valurja.
 • 26.05.2021 | Ženska A
  Hrvaška zadnji test pred kvalifikacijami
  Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, se bo zbrala 7. junija, 12. junija jo v Krškem čaka prijateljska tekma proti Hrvaški. To bo zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.
 • 19.05.2021 | Ženska A
  Slovenski derbi Potsdamu, Mateja Zver ostaja v Avstriji
  Turbine Potsdam je doma z 2:1 premagal Eintracht. Zmagi sta se tako veselili Sara Agrež (igrala celo tekmo, v 92. minuti dobila rumeni karton) ter golmanka Zala Meršnik, ki pa je ostala na klopi za rezerve. Povedle so domačinke, tekla je 16. minuta. Eintracht je izenačil v 40. minuti, za edini gol gostij je podala naša reprezentantka Lara Prašnikar.

DELI NA

0