21.05.2009 | U19
S kančkom sreče v Ukrajino

Slovensko reprezentanco do 19 let (letnik 90 in 91) v začetku junija čaka prvi pravi zrelostni izpit. Potem, ko so fantje v prvem delu kvalifikacij osvojili drugo mesto za Norveško in se uvrstili v Elite Round, je tokrat vložek še večji. So na pragu evropskega prvenstva v Ukrajini. Vršilec dolžnosti selektorja, Miloš Kostič, je optimist.

"Prav gotovo je že sama uvrstitev v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo U 19 lep uspeh te generacije," je po objavi seznama igralcev, na katere računa razmišljal Kostič, ki se zaveda, da Slovenija kljub domačim igriščem ni favorit, vendar...: "V naši skupini sta favorita Nizozemska in Rusija, ki sta tudi redni udeleženki zaključnih turnirjev skoraj v vseh starostnih kategorijah. Kljub temu bomo v vsako tekmo šli na zmago, saj smo že dokazali, da ekipa ima kvaliteto, srčnost  in veliko želje po zmagi, ne glede na to proti kateremu nasprotniku igra."

Kostič ima pred zborom obilo težav z igralskim kadrom, saj je praktično že izpadel kapetan reprezentance, Matej Rapnik, ki v Interblocku sicer trenira, vendar z bolečinami v kolenu, zaradi česar si Kostič ne upa ogroziti fantove nadaljnje kariere. Rapnik bo tako nemudoma po končani sezoni najverjetneje moral pod nož, Korošec pa ni edini igralec Interblocka, ki bo izpustil turnir, za katerega je garal že v prvem delu kvalifikacij. Zaradi grde poškodbe križnih vezi bo manjkal tudi Antonio Mlinar Delamea, univerzalni branilec, ki se je v preteklosti že izkazal kot pomemben člen reprezentance, ob tem pa si je izboril tudi mesto v udarni enajsterici Interblocka. Mlinar Delamea bo brez nogometa kar šest mesecev, potem ko je poškodbo staknil pred nekaj tedni proti Nafti. Tudi tokrat pa Kostič ne bo mogel računati na vratarja Mateja Radana, ki je sicer v preteklosti že bil član reprezentance, zaradi poškodbe pa je izpustil prvi del kvalifikacij, kot kaže pa bo moral izpustiti tudi drugega, saj nova poškodba še ni sanirana: "Žal mi je za nesrečnega Radana, saj bi bil sigurno zraven, če bi bil zdrav. Toda v tako pomembnih tekmah potrebujem 100% pripravljene igralce," je nevpoklic Radana komentiral Kostič, ki pa bo na vratarja v prihodnosti še računal.

Kljub negativnemu, pa ima Kostič še vedno izjemno močno ekipo, s katero bo poskusil konkurirati Nizozemcem in Rusom: "Kljub poškodbam, ki nas žal pestijo zadnje čase, lahko vseeno ob kančku športne sreče in dobri dnevni formi dosežemo željen rezultat in uvrstitev na evropsko prvenstvo v Ukrajini." Kostiča bržkone veseli dejstvo, da je v izjemni formi Robert Berič, ki je v letošnji prvoligaški sezoni zbral 1.190 minut in osemkrat zatresel mrežo, svoje pa je dodal še v pokalu Hervis, ko je skupaj z Iličičem igral eno ključnih vlog v bitki za letošnji pokalni finale. Veseli tudi vrnitev Reneja Krhina, ki skupaj z Vidom Belcem trenira pod taktirko slovitega Joseja Mourinha in bo Kostičevi ekipi ponovno prinesel novo dimenzijo v igri, veliko pa bo odvisno tudi od navdahnjenosti Dejana Lazareviča, Rajka Repa in Blaža Božiča.

"Na nasprotnike se bomo poskušali kar najbolje pripraviti in po naših najboljših močeh izkoristiti njihove slabosti. Čeprav spoštujemo vsakega nasprotnika, pa se zavedamo tudi naše kvalitete," je zaključil Kostič, ki bi z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo dosegel uspeh dosedanje kariere.

Tekst: NZS/MK
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

 • 28.03.2023 | U19
  Žlogar: Turnir zapuščamo z dvignjenimi glavami
  Mladinska reprezentanca Slovenije je zaključila elitni krog kvalifikacij za evropsko prventsvo do 19 let. Na zadnjem srečanju je klonila proti Nemčiji.
 • 27.03.2023 | U19
  Žlogar: Dali bomo vse od sebe
  Slovenska mladinska reprezentanca bo jutri odigrala odločilno srečanje proti gostiteljici Nemčiji. Z morebitno zmago se lahko varovanci Žlogarja uvrstijo na zaključni turnir.
 • 25.03.2023 | U19
  Mladinci remizirali tudi v drugo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je drugo tekmo elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo odigrala proti Italiji. Srečanje z zahodnimi sosedi se je končalo brez zadetkov.
 • 24.03.2023 | U19
  Žlogarjevi varovanci v pripravi na obračun z Italijo
  Slovenska mladinska reprezentanca je pred dnevi pričela elitni krog kavlifikacij za preboj na evropsko prvenstvo do 19 let. Jutri mlade reprezentante čaka nov obračun, ko jim bo nasproti stala izbrana vrsta Italije.
 • 22.03.2023 | U19
  Mladinci na prvi tekmi elitnega kroga iztržili remi
  Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Tekma z Belgijo se je končala brez zadetkov.
 • 21.03.2023 | U19
  Mladinska reprezentanca elitni krog začenja proti Belgiji
  Slovenska mladinska reprezentanca je včeraj odpotovala v Nemčijo, natančneje v Bremen, kjer bo v naslednjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let.
 • 13.03.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za elitni krog kvalifikacijskega turnirja
  Nogometna pomlad prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj na Uefa evropsko prvenstvo do 19 let napadala v Nemčiji, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 
 • 15.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca ugnala vrstnike s Kitajske
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na prijateljskem turnirju na Hrvaškem slavila še drugič. Z minimalno zmago je bila boljša od reprezentance Kitajske.
 • 12.02.2023 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca po preobratu ugnala Latvijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Umagu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem na Hrvaškem.
 • 02.02.2023 | U19
  Žlogar izbral potnike za prijateljski turnir na Hrvaškem
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo med 9. in 15. februarjem na Hrvaškem sodelovala na prijateljskem turnirju.

DELI NA