15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo na Vrhniki pri Siliku. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo četrtič nastopila na zaključnem turnirju.

Siliko se je prvič uvrstil na finalni turnir pokala Terme Olimia leta 2018, v polfinalu ga je s 7:0 premagal Dobovec, ki ga je izločil v polfinalu tudi lani (5:6). Leta 2020 je bil od Silika boljši Oplast (4:1).

„Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

Bolj zreli kot lani

„Ne bo enostavno. Si pa želim, da odloča naša mladost, naša hitrosti. Verjamem, da je naša ekipa toliko dozorela,“ se Simeunovič ozre na svojo zasedbo in spomni, da lani še niso bili pripravljeni na ta korak, fantje so imeli leto dni manj izkušenj in manj močnih tekem v nogah.

„Dobovec izgleda tako, kot si njihov trener želi v tem hipu. Sedaj ima na voljo dve enakovredni četvorki, dobil pa je dva igralca, ki sta poleg kvalitete prinesla še hitrost. Ogledal sem si tekmo Bronx – Dobovec in se o tem prepričal. Dobovec je danes z njima povsem druga ekipa,“ meni Simeunovič, ki dodaja:

Dobovec kaznuje

„Pričakujem pravo, „pokvarjeno“ tekmo. Od svojih igralcev pričakujem, da bomo minimalizirali neumnosti, ki smo jih delali prav na zadnji medsebojni tekmi. Ne smemo izgubljati žog na zadnji liniji, to Dobovec vse kaznuje. Če bomo izpolnjevali svoje naloge, potem imamo možnosti za preboje v finale. Vemo pa tudi to, da ima Dobovec številne izkušnje z igranjem takih tekem, kot je petkova. Mi smo se s tem seznanili lani. Take izkušnje lahko prevagajo tehtnico na eno ali drugo stran,“ še opozori Simeunovič, ki je kot igralec z Litijo osvojil dva pokalna naslova na zaključnih turnirjih (v letih 2012 in 2014), leta 2016 pa je bil Simeunovič pokalni prvak z Mariborčani.

V dresu Silika se lahko z bogato bero izkušenj (tudi osvajanja lovorik) pohvali kapetan Nikola Jandrić. Vrhničani v Podčetrtek prihajajo v optimalni postavi.

Vodilni ekipi lige, Dobovec je prvi, Siliko pa drugi, sta se v tej sezoni pomerili trikrat. Vrhničani so uvodoma na nevtralnem terenu s 4:2 porazili Dobovec in osvojili superpokal. V domači ligi se je prva tekma končala z remijem (0:0), druga pa s tesno zmago Dobovca (3:2)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA