Rudarju doma ne gre

Rudar - Gorica 1:3 (0:2)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Perić (Kranj), Kordež (Maribor) in Salkić (Ljubljana).
* Strelci: 0:1 Filipović (8.), 0:2 Kapić (45.), 0:3 Burgić (74./11 m), 1:3 Glavina (80./11 m).
* Rudar: Radan, Mužek, Kašnik, Zec, Iharoš (od 64. Bokalič), Vručina, Babić, Bolha (od 75. Črnčič), Lotrič (od 46. Trifković), Mary, Glavina.
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Kavčič, Boben, Gregorič, Osuji (od 90. Žigon), Grudina, Kolenc, Kapić, Burgić (od 86. Edafe), Filipović (od 71. Nagode).
* Rumeni kartoni: Lotrič, Bolha; Kapić.
* Rdeči karton: /.

Velenjski nogometaši niso znali nadgraditi velike zmage iz prejšnjega kroga, ko so v gosteh "pošolali" Olimpijo. Tokrat so večino tekme kazali bled obraz, Primorci, ki so uspešno nevtralizirali vsa Rudarjeva orožja, pa so posledično zasluženo prišli do devete zmage (druge v Velenju v tej sezoni) in tako današnjim tekmecem pobegnili za pet točk. Tako so se tudi utrdili v zgornji polovici lestvice. Rudar ostaja sedmi.

Že v prvem polčasu so boljši vtis pustili Primorci, ki so tekmo tudi konkretneje začeli, večkrat streljali proti golu, v osmi minuti pa tudi zasluženo povedli. Svoj prvi gol v novogoriškem dresu je dosegel Andrija Filipović, ki je približno 14 metrov od Rudarjevih vrat prišel do strela ob neodločnem Mateu Mužku ter žogo po tleh poslal mimo Mateja Radana. Sledilo je obdobje brez pravih priložnosti, posebej Velenjčanom igra ni stekla, posledično niso izpeljali praktično niti ene resnejše akcije.

Novogoričani so boljšo igro nadgradili v drugi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko je Rifet Kapić zadel s prostega strela z nekaj manj kot 20 metrov. Žoga se je sicer na poti do mreže odbila od enega domačih igralcev, spremenila smer in presenetila Radana.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili nevarnejši belo-modri, ki so prek Mirana Burgića in Filipovića takoj dvakrat zagrozili, a obakrat je bil na mestu Radan. Domači navijači so se prvič glasneje oglasili v 62. minuti, ko je John Mary padel v kazenskem prostoru ob Matiji Bobnu, a sodniki kar upravičeno niso pokazali na belo točko.

Pet minut pozneje je z glavo meril Burgić, a Radan ni imel težkega dela. Na drugi strani je Grega Sorčan prav tako brez težav ustavil poskus z glavo Davorja Bokaliča v 70. minuti. V 74. minuti pa so Novogoričani povečali prednost. Enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Radan s prekrškom nad Tilnom Nagodetom, je zanesljivo izvedel Burgić, ki je tako dosegel že svoj 11. gol v sezoni, sedmega z bele točke.

Šest minute pozneje je Sorčan v skoku zadel Johna Maryja, sodniki pa so znova dosodili najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Dominik Glavina. Za Hrvata, ki skupaj z Mariborčanom Luko Zahovićem kroji vrh lestvice strelcev, je bil to 14. gol v sezoni.

V drugi minuti sodniškega dodatka je imel lepo priložnost za povišanje prednosti Nagode, ki je malce z desne strani streljal v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Radan, tako da je ostalo pri 3:1.

Rudar bo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kidričevem, Gorica pa bo dan prej gostila Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Gorica
    Prvoligaši bodo v soboto in nedeljo zaključili drugo tretjino prvenstva, uvodna tekma pa bo odigrana v Velenju. Rudar bo po odmevnem slavju v Stožicah pričakala Gorico, ki je imela nekaj časa manj za pripravo, saj je dvoboj z Mariborom odigrala v torkovem popoldnevu.

DELI NA