Rudar ne more do zmage

Rudar - Aluminij 1:3 (1:2)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Šmajc, Žunič, Kalan.
* Strelci: 0:1 Živković (27.), 0:2 Živković (34.), 1:2 Panadić (45.), 1:3 Pečnik (47.).
* Rudar: Stopajnik, Jovan, Pavlović, Vošnjak, Pušaver, Filipović, Črnčič (od 76. Jovanović), Trifković, Lelić (od 59. Krefl), Kuzmanović, Panadić.
* Aluminij: Janžekovič, Ploj, Kontek, Petek, Grajfoner, Čermak (od 90. Horvat), Pečnik (od 71. Matjašič), Šaka (od 60. Marinšek), Jakšić, Živković, Flakus Bosilj (od 71. Klepač).
* Rumeni karton: Kuzmanović.
* Rdeči karton: /.

Kidričani, ki so pred dnevi ostali brez Matica Vrbanca, zdaj že člana Celja, so dvoboje z Rudarjem v tej sezoni končali z remijem in tremi zmagami. Zadnjo so dosegli danes, njene temelje so postavili že v prvem polčasu z goloma Anteja Živkovića.

Bodoči drugoligaš Rudar, ki bo sezono končal tudi brez poškodovanih Dominika Radića in Marka Ćosića, je še na 31. tekmi v sezoni ostal brez zmage, znova pa so njegovi tekmeci tudi zatresli mrežo.

Živković je sicer nase prvič resno opozoril v 22. minuti, ko je iz bližine le za malo zgrešil. Pet minut zatem je za vodstvo in svoj 11. gol sezone unovčil veliko napako vratarja Tomaža Stopajnika, ki je slabo zadel žogo ob podaji v lastnem kazenskem prostoru.

V 34. minuti je Stopajnik znova slabo posredoval, žoga je končala pri Tilnu Pečniku, ki je sprožil, žoga se je od prečke odbila pol metra čez golovo črto, a sodniki tega niso opazili. Toda Aluminij je že v naslednji akciji podvojil prednost, po podaji z leve je z glavo spet zadel Živković za svoj 12. zadetek.

Pri domačih je bil najživahnejši Mateo Panadić, ki je najprej v 26. minuti zgrešil s strelom z glavo, v 45. pa je zadel po podaji z desne strani, prav tako z glavo.

V 47. minuti so Kidričani vodili že s 3:1, po dolgi podaji je prvi do žoge prišel Pečnik in jo v lobu poslal mimo znova neodločnega Stopajnika, ki je stekel precej iz svojih vrat, a slabo ocenil položaj.

Dve minuti pozneje je slednji posredoval precej bolje, ko je dobil dvoboj ena na ena z Davidom Flakusom Bosiljem. V 52. minuti je na drugi strani Damjan Trifković meril le malce previsoko, v 54. pa je Živković zgrešil žogo pred vrati Rudarja.

Panadić je v 61. minuti s strelom z glavo namučil Luko Janžekoviča, Stopajnik pa je takoj zatem ustavil nov strel Živkovića. Pozneje so imeli gosti še nekaj obetavnih strelov, a se izid ni več spremenil.

Rudar bo v 32. krogu v četrtek gostoval pri Olimpiji, Aluminij pa bo dan prej gostil Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Aluminij
    Rudar je z ničlo proti Triglavu zapečatil svojo usodo. Velenjčani se selijo med drugoligaše, a knapi obljubljajo, da se v zadnjih šestih krogih ne bodo predali v lovu na prvo zmago. Naslednji tekmec je Aluminij.

DELI NA