Rudar do točke v izdihljajih tekme

Rudar Velenje - Domžale 1:1 (0:0)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Mertik (Odranci), Benc (Rače) in Perger (Maribor).
* Strelca: 0:1 Balkovec (48.), 1:1 Glavina (90.).
* Rudar: Radan, Iharoš, Zec, Kašnik, Mužek, Lotrič (od 69. Trifković), Grbić (od 83. Bokalić), Babić, Vručina, Glavina, Mary.
* Domžale: Milić, Širok, Žužek, Blažič, Balkovec, Vetrih, Husmani, Majer (od 51. Repas), Volarič (od 78. Ožbolt), Firer, Franjić (od 59. Matjašič).
* Rumeni kartoni: Lotrič, Zec, Kašnik; Franjić, Volarič, Vetrih, Husmani, Ožbolt.
* Rdeči karton: /.

Novi velenjski strateg Vanja Radinović je z remijem debitiral na domačem stadionu. Knapi, ki so bolj ali manj zadržali ekipo iz jesenskega dela, so bili sicer predvsem v drugem polčasu podrejeni Domžalčanom, ki so si priigrali številne priložnosti, a jih tudi zapravljali. Eno je sicer izkoristil Jure Balkovec in vse do izteka četrte minute sodniškega dodatka je kazalo, da bo ta dovolj za zmago. Toda nezbrana obramba je v izdihljajih tekme popustila in Dominiku Glavini dovolila, da je zdaj sam na vrhu strelske lestvice z 11 zadetki. Kljub temu so Domžale trdno na tretjem mestu, Rudar pa ostaja sedmi.

Gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, čeprav so predvsem Domžalčani kar velikokrat poskušali s streli, a bili večinoma premalo natančni. V četrti minuti je prvi zagrozil Luka Volarič, v 20. je od daleč premalo natančno meril Ivan Firer, v 24. in 27. še en novinec Petar Franjić, v 33. in 43. Žan Majer s streloma od daleč, v 40. minuti pa je bil spet premalo natančen Firer.

Pri domačih je bil najbolj razigran Bojan Vručina, ki je v uvodu trikrat opozoril nase, a izida ni spremenil, pozneje pa bil aktiven pri podajah v nevarna območja, a naslovniki njegovih žog niso znali spraviti v mrežo gostov, posebej Mitja Lotrič v 35. minuti, čigar strel je lepo obranil Dejan Milić, in v 45., ko je Glavina zatresel le zunanji del mreže.

V uvodu drugega dela so gosti povedli. V 48. minuti je Majer priboril prosti strel 25 metrov od velenjskega gola. Izvrstno ga je nato izvedel Jure Balkovec, ki je zadel spodnji desni kot domačih vrat. Devet minut zatem je Jan Repas s 15 metrov meril malce premalo natančno.

V 63. minuti so malce zagrozili tudi gostitelji, a je bil Vručina premalo odločen pred Milićem, ki je zgrabil žogo. Štiri minute zatem so bili spet nevarni v drugem delu še bolj razigrani Domžalčani, toda na koncu je žoga po strelu Amedeja Vetriha s približno desetih metrov malce z leve strani končala v naročju domačega vratarja Mateja Radana.

V 73. minuti je Balkovec znova izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, zadel nekoga v živem zidu in skorajda presenetil Radana. Ta se je že vrgel v svojo levo stran, žoga pa je po njegovi desni zletela z igrišča le malo mimo vratnice. Velenjski vratar se je nato izkazal še v 85. minuti po Vetrihovem strelu od daleč. V sodniškem podaljšku so sicer gosti še enkrat zatresli mrežo domačih, a je bil Alen Ožbolt v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 1:0.

Ko je že kazalo, da bo to tudi končni izid, pa je gostujoča obramba nerazumljivo pustila ogromno prostora kopici velenjskih nogometašev, ki so se znašli za domžalskimi branilci, med njimi je bil tudi spretni Glavina, ki je z glavo žogo poslal v mrežo za 1:1.

Velenjčani bodo v 23. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa bodo dan prej gostili Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Domžale
    Domžalčani se v pomlad podajajo brez rezultatskega pritiska, a z jasno usmeritvijo na dobro izvedbo zastavljenih ciljev povezanih z igro. Pomlajena ekipa uvodoma gostuje pri Rudarju, ki bo z nespremenjeno ekipo spomladi napadel četrto mesto.

DELI NA