04.05.2023 | 2. SNL
Rogaška klonila v Ajdovščini, Aluminij spet na vrhu

Dva kroga pred koncem 2. SNL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Rogaška je prvo mesto po porazu v Ajdovščini prepustila Aluminiju, ki je slavil v Biljah.

V Ajdovščini ob polčasu ni prav nič kazalo na poraz Slatinčanov, saj je ekipa Oskarja Drobneta vodila z dvema goloma prednosti. Nejc Gradišar je v 18. minuti načel domačo mrežo, pet minut pred odmorom pa je vodstvo povišal Matic Marcius. Sinovi burje so do preobrata in zmage s 4:2 prišli v drugem polčasu. Marko Nunić je zaostanek domačih prepolovil v 59. minut, šest minut kasneje pa je izid poravnal Tarik Čandić. V 77. minuti je še drugič na tekmi udaril Marko Nunić, zmago Primorja pa je v 83. minuti potrdil Elian Demirović.


Poraz Rogaške so izkoristili Kidričani, ki so ravno tako gostovali na Primorskem. V Dolinci so padli štirje zadetki, trije so končali v golu gostiteljev, prvi v 27. minuti, ko je za vodstvo Štajercev zadel Daniel Skiba. Bilje so štiri minute kasneje izenačile s strelom Dawouda Dominika Jalinousa, a so Kidričani kmalu zatem prišli do najstrožje kazni. Z bele točke je bil v 35. minuti uspešen Nik Marinšek, ki je v 82. minuti dvoboja z drugim golom na tekmi potrdil zmago gostov. Kapetan Aluminija je z 21. zadetkom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Mateja Poplatnik, ki pa je v dresu Ilirije dan kasneje dosegel nov zadetek v Novem mestu.


Nove zmage so se veselili tudi Bistričani, ki so po Nafti in Triglavu premagali še ekipo Fužinarja. Korošci so v Slovenski Bistrici klonili štirikrat, Štajerci pa so zmago potrdili že v prvem polčasu. V peti minuti se je pod prvi gol podpisal Nejc Bračko, Ravenčani pa so v črno luknjo padli med 38. in 43. minuto, ko so gostitelji zadeli kar trikrat. Dvakrat je bil natančen Ante Kuliš, vmes pa je v 40. minuti v polno meril še Tim Ciganović.


V Beltincih so se zmage veselili Kranjčani, junak Triglava je bil dvakratni strelec Gibson Okocha. Napadalec Gorenjcev je bil prvič natančen v deseti minuti, v 37. pa je podvojil gostujočo prednost. Beltinčani, ki so pred dnevi remizirali z Nafto, v primerjavi s tekmo v Lendavi pa so v začetni enajsterici opravili kar sedem zamenjav, so do častnega zadetka prišli v 90. minuti, ko je zadel Filip Kosi.


V četrtkovem popoldnevu se pred kamero NZS za tretje mesto udarili nogometaši Krke in Ilirije, točke pa so ostale v Novem mestu. V 32. minuti so povedli Ljubljančani, po prodoru je z leve strani zadel Jure Novak, gostitelji pa so pripravili hiter odgovor. Štiri minute zatem je bil z bele točke uspešen Josip Majić, ki je izkoristil najstrožjo kazen po prekršku Elvis Džafića nad Domnom Žurom. Prvi polčas se je končal z izidom, v četrti minuti nadaljevanja srečanja pa je Krki uspelo priti do preobrata, po kotu je z glavo zadel Jan Đapo. V 55. minuti se je ljubljanska mreža zatresla še tretjič. Elvis Džafić je odbil prvi strel Dolenjcev, žoga pa se je nato odbila do Josipa Majića, ki je zadel še drugič na tekmi. Za kozmetični popravek rezultata je v 93. minuti poskrbel Matej Poplatnik, ki je 22. gol sezone dosegel po napaki domačinov.


Lendavčani so se v Dekanih veselili druge zmage v nadaljevanju sezone, v domačem golu so končale tri žoge, prva v 28. minuti, po strelu Stjepana Oštreka. V 46. minuti je izid poravnal Tai Matea Panić, gostje iz Prekmurja pa so v zadnji četrtini dvoboja dosegli še dva zadetka. V 76. minuti je Nafto v novo vodstvo popeljal Mirsad Sulejmanović, Stjepan Oštrek pa je pet minut kasneje izkoristil še enajstmetrovko.


Z izidom 1:3 so na domačem igrišču pokleknili tudi Dobljani, ki pa so že po včerajšnji zmagi Triglava izvedeli, da ne morejo splezati iz cone, ki vodi med tretjeligaše. Grosupeljčani so v Dobu povedli v deseti minuti, ko je v polno meril Bruno Hajdinjak, tik pred odmorom pa je kazenski udarec za goste izkoristil Lan Piskule. Brinje so v 76. minuti vodile že z 0:3, domačo mrežo je zatresel še Tomaž Kepic, Dob pa je do častnega zadetka prišel v 89. minuti, ko je bil uspešen Luka Gajič.


Krčani so na domačem igrišču premagali Velenjčane, a je zaostanek za 14. mestom dva kroga pred koncem sezone že prevelik. V 49. minuti je Posavce v vodstvo popeljal Žiga Jurečič, po izenačenju Ranalda Biggsa pa je v 80. minuti zmago Posavcev priigral Tomislav Hanžek, ki je zadel z bele točke.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembne zmage v Kidričevem
    Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Boj za obstanek se je spomladi nepričakovano zapletel, novo poglavje pa bo dobil v sredo, ko se bosta udarila Aluminij in Rogaška.
  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Susso zadel za zmago Aluminija
    Nogometaši Rogaške so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).
  • 12.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Prva od dveh preloženih tekem 17. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v zdraviliškem mestu. Rogaška v dvoboju dna lestvice gosti Aluminij.
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Prva zmaga Rogaške
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (0:2).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Dvoboj novincev med elito bo prvi, ki ga bomo videli po reprezentančnem premoru. Kako se bo razpletel?
  • 19.05.2023 | 2. SNL
    V zadnjem krogu za prvoligaško vstopnico
    Rogaška ali Aluminij, kdo se bo v petek po 30. krogu 2. SNL veselil napredovanja med prvoligaše? Slatinčani v Krško odhajajo z dvema točkama naskoka pred Kidričani, ki gostujejo v Novem mestu.
  • 13.05.2023 | 2. SNL
    Aluminij izgubil s Primorjem, Rogaška krog pred koncem spet na vrhu
    Kidričani bi lahko ob spodrsljaju Rogaške že potrdili povratek med prvoligaše, a se je zgodilo ravno obratno. Aluminij je na domačem igrišču izgubil s Primorjem, Slatinčani pa so se krog pred koncem prvenstva vrnili na prvo mesto lestvice 2. SNL.
  • 10.05.2023 | 2. SNL
    Kidričani doma s Primorjem, Rogaška gosti Krko
    Lahko že v petek dobimo letošnjega zmagovalca 2. SNL? Vodilni Aluminij bo v predzadnjem krogu sezone gostil Primorje, Rogaška pa se bo pred domačimi gledalci udarila s Krko. Če Novomeščani v Rogaški Slatini ne izgubijo, bodo imeli Kidričani priložnost, da potrdijo povratek med prvoligaše.

DELI NA