16.09.2014 | Ženska A
Reprezentantke v pričakovanju Slovaške

Slovenska ženska članska izbrana vrsta bo v sredo sklenila kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2015. Igralke pod taktirko selektorja Damirja Roba bodo odigrale v Dravogradu še zadnje srečanje, v goste jim prihaja Slovaška. Ta dan bo v Dravogradu potekal tudi Festivalni dan ženskega nogometa, ki je akcija Nogometne zveze Slovenije za promocijo športa med dekleti.

Selektor Damir Rob je uvodoma nekaj misli namenil sobotni tekmi proti Hrvaški, ki je pripadla gostiteljicam, 1:0 je bilo.  
»Na tej tekmi smo prav gotovo zaslužili več, kot pa smo na koncu iztržili. Vnovič se je pokazalo, da je realizacija naš problem. Pridemo do priložnosti, v zadnji fazi pa nam zmanjka zbranosti. Imeli smo kar nekaj situacij, iz katerih bi morali preprosto zadeti. Če zadetka ne dosežeš, potem ne moreš zmagati. Sicer pa si obe ekipi zaslužita čestitke za borbeno igro v težkih vremenskih razmerah.«

Kvalifikacije za SP 2015, Dravograd, 17.9.
Slovenija - Slovaška (16.30)

Ekipa si je v zadnjih dveh dneh že nabrala moči.
»Ker je tekma terjala precej moči, smo le te obnovili, pogledali smo skupaj še enkrat tekmo in naredili analizo. Včeraj smo že trenirali v Dravogradu, kjer si domačini zaslužijo vse čestitke za pripravo terena. V danih vremenskih razmerah je izvrsten. Vem, da so gostitelji vložili velike napore, da bi imele obe ekipi dobre pogoje za igro.«

Pred tekmo pa selektor takole:
»Lepo bi bilo končati kvalifikacije tako, kot smo tudi začeli. To je tekma za beg z dna lestvice. Gre za prestiž, naredili pa bomo vse, da nam uspe. Želim pa si, da bi imeli na tej tekmi tudi nekaj sreče, ki se nas je na zadnjih obračunih ognila v velikem loku.«

Damir Rob naj bi imel na voljo vse razpoložljive sile. Kartoni iz Lučkega slovenskih vrst niso razredčili, zdravniška služba pa je sanirala tudi male poškodbe, ki so prizadele igralke.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.
 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.

DELI NA