Remi med Radomljami in Rudarjem

Kalcer Radomlje - Rudar 2:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 200, sodniki: Kajtazović (Kranj), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
* Strelci: 1:0 Barukčić (53./11 m), 1:1 Zec (59.), 2:1 Šipek (72.), 2:2 Glavina (82.).
* Kalcer: Ivačič, Jazbec, Anđelković (od 46. Zukić), Karamatič, Stoiljković, Kovjenić, Barukčić, Jugovar (od 66. Cerar), Balić, Šipek, Gajič (od 80. Osmanaj).
* Rudar: Radan, Bolha, Zec, Billong, Mužek, Lotrič (od 74. Eterović), Tolimir (od 71. Dodlek), Pišek, Trifković, Vručina, Glavina.
* Rumeni kartoni: Kovjenić, Zukić, Karamatič; Pišek, Billong.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so v krstni prvoligaški sezoni (2014/15) potrebovali deset krogov za prvo zmago, tudi tokrat so temu zelo blizu, saj jim na deveti tekmi te sezone ni uspelo priti do zmage, pa čeprav so dvakrat vodili. Rudar se je dvakrat znašel v zaostanku, a se dvakrat vrnil, točko mu je priigral Dominik Glavina v 82. minuti. S tem je nekoliko razveselil tudi Damjana Trifkovića, ki je odigral že 199. prvoligaško tekmo v Rudarjevem dresu. S tem se je na vrhu lestvice po številu nastopov za knape izenačil z že pokojnim Željkom Spasojevićem. Radomlje s štirimi točkami ostajajo na dnu lestvice, Rudar pa z enajstimi vsaj začasno na sedmem mestu.

Prvi polčas v Domžalah ni navdušil. Gledalci so sicer videli nekaj strelov na obeh straneh, a po večini so bili to nenevarni poskusi. Enega nevarnejših je v 12. minuti sprožil Rudarjev Jean Claude Billong, ki je zgrešil s strelom z glavo, malce pozneje je Aljaž Ivačič obranil zaporedna poskusa Nikole Tolimirja in Domninika Glavine, domači pa so bili najnevarnejši v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Luka Gajič, Matej Radan pa je dobro posredoval.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas pa so v 53. minuti domači povedli, potem ko je Igor Barukčić natančno meril z bele točke. Enajstmetrovko je zakrivil Billong. Toda vodstvo Radomelj ni dolgo zdržalo. V 59. minuti je po prostem strelu Bojana Vručine z glavo iz bližine zadel Darko Zec. V 63. minuti so imeli domači izvrstno priložnost za novo vodstvo, Domen Jugovar je povsem neoviran prišel do strela dobrih deset metrov od velenjskega gola, toda Radan je še enkrat odlično posredoval.

V 72. minuti pa so se gostitelji vendarle znova veselili. Luka Cerar je prodrl po levi strani, podal do Kristijana Šipka, ta je najprej poskusil z nogo, a je Radan žogo odbil, toda le na glavo Šipku, ki je nato žogo spravil v mrežo za 2:1. Deset minut pozneje pa so Velenjčani spet izenačili, obramba je malo pozabila na Dominika Glavino, ki je z glavo iz bližine (po "fliperju" pred tem) zadel za 2:2. V 87. minuti je poskusil še Bojan Vručina z glavo, toda žogo poslal mimo vrat, tako kot Mate Eterović v 89. minuti, ko je za malo zgrešil s prostega strela.

Radomljani bodo v 10. krogu v sredo gostili Domžale, Velenjčani pa bodo gostovali v Krškem.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Rudar Velenje
    Radomljani imajo v sobotnem večeru še zadnjo možnost, da uvodno četrtino letošnjega prvenstva zaključijo z zmago. Po dveh tekmah z Mariborom se bodo mlinarji udarili z velenjskimi knapi. Bo trdnejši mlinski kamen ali rudarski kramp?

DELI NA