12.02.2010 | NZS
Redno srečanje TEP na Bledu

Na Bledu se bodo v začetku prihodnjega tedna zbrali predstavniki šestih nacionalnih nogometnih zvez, najvišji predstavniki evropske krovne nogometne organizacije ter gostitelj Top Executive Programa – NZS. Dvodnevno srečanje bo potekalo med 15. in 16. februarjem v enem od blejskih hotelov.

TEP je bil ustanovljen kot program v podporo predsednikom in sekretarjem posameznih nacionalnih zvez pri njihovem prizadevanju za nadaljnji razvoj nogometa, same organizacije ter poslovanja posamezne zveze držav članic z najvišjimi predstavniki UEFE. Med spremembami, ki so se sprožile v preteklosti in pri katerih TEP igra pomembno vlogo, je povečanje števila držav sodelujočih na EP iz 16 na 24 (v skladu s povečanim številom članov UEFA). Ta (zgodovinska) odločitev bo v prihodnje prispevala k razvoju igre v posameznih združenjih ter doprinesla k večji finančni stabilnosti. Strategiji, ki se je začela izvajati pred petimi leti, je uspelo povečati prihodke iz TV pravic ter podpreti manj privilegirana združenja.

Med tokratnim dvodnevnim rednim druženjem v organizaciji Nogometne zveze Slovenija, kjer bodo prisotni gostje iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Slovaške in Srbije ter direktor programa in namestnik generalnega sekretarja Theodor Theodoridis s še nekaterimi predstavniki evropske nogometne organizacije. Enaindvajseterica se bo dotaknila prestrukturiranja UEFA-e, njenega odnosa s FIFO in drugimi športnimi konfederacijami ter institucijami EU ter glede na stanje v gospodarstvu razpravljala o varčevalnih možnostih v nogometu oz. čim manjšem izpadu sredstev zaradi še vedno ranljivega gospodarskega sektorja v času recesije. Tako bodo zaradi zaostrene finančne situacije ena od pomembnih tem finančni izzivi nogometne organiziranosti za v prihodnje.

Izostal ne bo niti mladinski nogomet ter zaščita mladoletnikov, Fair play in njegov finančni okvir, pogled na stave in negativno dogajanje okoli domnevnega prirejanja rezultatov nogometnih srečanj. Predvsem pa je glavna naloga predstavnikov UEFA-e pomoč v razvoju nogometa in organiziranosti na državnem nivoju.

Nazadnje bodo prisotni pogled usmerili tudi nekoliko v prihodnost, kjer nogometne zelenice dve leti po prihajajočem SP že čakajo evropski boji in se dotaknili vprašanj okoli prodaje vstopnic. Okrogla miza bo namenjena potrebam in željam sodelujočih nacionalnih zvez in izmenjavi informacij, zadnjih trendov v nogometu in razvoju najbolj popularne igre na svetu.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS


SORODNE NOVICE

 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 
 • 11.01.2024 | NZS
  Novi selektorji reprezentanc U15, U16 in U17
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 43. seji imenoval nove selektorje reprezentanc U15, U16 in U17. Reprezentanco do 17 let bo prevzel Muamer Vugdalić, Goran Cvijanović bo vodil reprezentanco do 16 let, reprezentanco do 15 let pa bo v novo kvalifikacijsko obdobje popeljal Boštjan Kreft.
 • 09.01.2024 | NZS
  Odprte prijave za tretjo izvedbo FIFA izpita za nogometne agente
  Vse zainteresirane, ki bi želeli pridobiti licenco FIFA za opravljanje storitev nogometnih agentov obveščamo, da se z dnem 9.1.2024 ponovno odpira postopek prijav na izpit za nogometne agente.

DELI NA