12.02.2010 | NZS
Redno srečanje TEP na Bledu

Na Bledu se bodo v začetku prihodnjega tedna zbrali predstavniki šestih nacionalnih nogometnih zvez, najvišji predstavniki evropske krovne nogometne organizacije ter gostitelj Top Executive Programa – NZS. Dvodnevno srečanje bo potekalo med 15. in 16. februarjem v enem od blejskih hotelov.

TEP je bil ustanovljen kot program v podporo predsednikom in sekretarjem posameznih nacionalnih zvez pri njihovem prizadevanju za nadaljnji razvoj nogometa, same organizacije ter poslovanja posamezne zveze držav članic z najvišjimi predstavniki UEFE. Med spremembami, ki so se sprožile v preteklosti in pri katerih TEP igra pomembno vlogo, je povečanje števila držav sodelujočih na EP iz 16 na 24 (v skladu s povečanim številom članov UEFA). Ta (zgodovinska) odločitev bo v prihodnje prispevala k razvoju igre v posameznih združenjih ter doprinesla k večji finančni stabilnosti. Strategiji, ki se je začela izvajati pred petimi leti, je uspelo povečati prihodke iz TV pravic ter podpreti manj privilegirana združenja.

Med tokratnim dvodnevnim rednim druženjem v organizaciji Nogometne zveze Slovenija, kjer bodo prisotni gostje iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Slovaške in Srbije ter direktor programa in namestnik generalnega sekretarja Theodor Theodoridis s še nekaterimi predstavniki evropske nogometne organizacije. Enaindvajseterica se bo dotaknila prestrukturiranja UEFA-e, njenega odnosa s FIFO in drugimi športnimi konfederacijami ter institucijami EU ter glede na stanje v gospodarstvu razpravljala o varčevalnih možnostih v nogometu oz. čim manjšem izpadu sredstev zaradi še vedno ranljivega gospodarskega sektorja v času recesije. Tako bodo zaradi zaostrene finančne situacije ena od pomembnih tem finančni izzivi nogometne organiziranosti za v prihodnje.

Izostal ne bo niti mladinski nogomet ter zaščita mladoletnikov, Fair play in njegov finančni okvir, pogled na stave in negativno dogajanje okoli domnevnega prirejanja rezultatov nogometnih srečanj. Predvsem pa je glavna naloga predstavnikov UEFA-e pomoč v razvoju nogometa in organiziranosti na državnem nivoju.

Nazadnje bodo prisotni pogled usmerili tudi nekoliko v prihodnost, kjer nogometne zelenice dve leti po prihajajočem SP že čakajo evropski boji in se dotaknili vprašanj okoli prodaje vstopnic. Okrogla miza bo namenjena potrebam in željam sodelujočih nacionalnih zvez in izmenjavi informacij, zadnjih trendov v nogometu in razvoju najbolj popularne igre na svetu.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS


SORODNE NOVICE

 • 10.01.2020 | NZS
  NZS in Big Bang izbrala prva eReprezentanta Slovenije
  Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«, ki sta ga organizirala Nogometna zveza Slovenije in Big Bang.
 • 20.12.2019 | NZS
  NZS zaključila leto s tradicionalnim novoletnim sprejemom
  Nogometna zveza Slovenije je v Ljubljani priredila tradicionalni novoletni sprejem, na katerem so se spomnili dogodkov iz minulega leta ter napovedali tudi pestro dogajanje v letu 2020.
 • 23.10.2019 | NZS
  Pričakujemo le spoštljiv odnos
  Na Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Zveze športnih zvez izjavil, da je zadovoljen, da se slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo uvrstiti na UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.
 • 04.10.2019 | NZS
  Urbanistično arhitekturna delavnica študentov v NNC Brdo
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se danes zaključuje petdnevna urbanistično arhitekturna delavnica – Športni parki 3, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, Inštituta za športne gradnje (IŠG) in Fakultete za arhitekturo (UL FA).
 • 01.10.2019 | NZS
  Licenčni seminar za klube SŽNL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal licenčni seminar za klube SŽNL.
 • 28.09.2019 | NZS
  Zapustil nas je Suad Beširević
  Nogometna Slovenija žaluje. V 57-letu starosti je umrl Suad Beširević, ki je v slovenskem nogometnem prostoru pustil neizbrisen pečat.
 • 24.09.2019 | NZS
  Slovenija ponovno v ligi C
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) je na zasedanju v Ljubljani spremenil sestavo lige narodov. Po novih kombinacijah bo Slovenija v ligi narodov jeseni 2020 namesto v najnižji ligi spet v ligi C.
 • 24.09.2019 | NZS
  Uefa v Ljubljani zagnala program Nogomet v šolah
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Ljubljani zagnala štiriletni program za otroke Nogomet v šolah. Zagon projekta, za katerega bo Uefa prek programa HatTrick v obdobju 2020-2024 namenila 11 milijonov evrov, so pospremili s festivalom nogometa na trgu Republike.
 • 23.09.2019 | NZS
  Izvršni odbor UEFA na obisku v NNC Brdo
  Izvršni odbor UEFA, ki bo jutri zasedal na redni seji v Ljubljani, se je danes mudil na obisku sedeža Nogometne zveze Slovenije.
 • 12.09.2019 | NZS
  V NNC Brdo drugi del Uefa CFM izobraževanja
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v preteklih dneh odvijal drugi dvodnevni seminar Uefinega izobraževanja CFM (Certificate in Football Management).

DELI NA