12.02.2010 | NZS
Redno srečanje TEP na Bledu

Na Bledu se bodo v začetku prihodnjega tedna zbrali predstavniki šestih nacionalnih nogometnih zvez, najvišji predstavniki evropske krovne nogometne organizacije ter gostitelj Top Executive Programa – NZS. Dvodnevno srečanje bo potekalo med 15. in 16. februarjem v enem od blejskih hotelov.

TEP je bil ustanovljen kot program v podporo predsednikom in sekretarjem posameznih nacionalnih zvez pri njihovem prizadevanju za nadaljnji razvoj nogometa, same organizacije ter poslovanja posamezne zveze držav članic z najvišjimi predstavniki UEFE. Med spremembami, ki so se sprožile v preteklosti in pri katerih TEP igra pomembno vlogo, je povečanje števila držav sodelujočih na EP iz 16 na 24 (v skladu s povečanim številom članov UEFA). Ta (zgodovinska) odločitev bo v prihodnje prispevala k razvoju igre v posameznih združenjih ter doprinesla k večji finančni stabilnosti. Strategiji, ki se je začela izvajati pred petimi leti, je uspelo povečati prihodke iz TV pravic ter podpreti manj privilegirana združenja.

Med tokratnim dvodnevnim rednim druženjem v organizaciji Nogometne zveze Slovenija, kjer bodo prisotni gostje iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Slovaške in Srbije ter direktor programa in namestnik generalnega sekretarja Theodor Theodoridis s še nekaterimi predstavniki evropske nogometne organizacije. Enaindvajseterica se bo dotaknila prestrukturiranja UEFA-e, njenega odnosa s FIFO in drugimi športnimi konfederacijami ter institucijami EU ter glede na stanje v gospodarstvu razpravljala o varčevalnih možnostih v nogometu oz. čim manjšem izpadu sredstev zaradi še vedno ranljivega gospodarskega sektorja v času recesije. Tako bodo zaradi zaostrene finančne situacije ena od pomembnih tem finančni izzivi nogometne organiziranosti za v prihodnje.

Izostal ne bo niti mladinski nogomet ter zaščita mladoletnikov, Fair play in njegov finančni okvir, pogled na stave in negativno dogajanje okoli domnevnega prirejanja rezultatov nogometnih srečanj. Predvsem pa je glavna naloga predstavnikov UEFA-e pomoč v razvoju nogometa in organiziranosti na državnem nivoju.

Nazadnje bodo prisotni pogled usmerili tudi nekoliko v prihodnost, kjer nogometne zelenice dve leti po prihajajočem SP že čakajo evropski boji in se dotaknili vprašanj okoli prodaje vstopnic. Okrogla miza bo namenjena potrebam in željam sodelujočih nacionalnih zvez in izmenjavi informacij, zadnjih trendov v nogometu in razvoju najbolj popularne igre na svetu.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS


SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | NZS
  V Stožicah na dobrodelni nogometni tekmi zbrali 3,5 milijona evrov za žrtve poplav
  Nogometni zvezdniki na čelu s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je bil pobudnik akcije, so v Stožicah igrali dobrodelno tekmo za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji. Na razprodanem stadionu je po enajstmetrovkah slavila modra ekipa s 5:4. Skupno so na tekmi zbrali nekaj več kot 3,5 milijona evrov.
 • 14.09.2023 | NZS
  Delovna skupina podala poročilo o preučitvi razmer v ženski reprezentanci
  Delovna skupina, ki je bila zadolžena za preučitev razmer v ženski reprezentanci, pod vodstvom predsednice Maje Berger Levičar, je vodstvu Nogometne zveze Slovenije poslala obsežno poročilo o razmerah v ženski reprezentanci ter v zvezi s podanimi ugotovitvami podala priporočila.
 • 01.09.2023 | NZS
  Vodja tekmovanj sprejel odločitev o tekmi 6. kroga PLT
  Vodja tekmovanj NZS je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine, saj ekipa NK Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, ki je v veljavi od začetka letošnje sezone.
 • 30.08.2023 | NZS
  Čeferin zvezdnike nogometa povabil na dobrodelno tekmo v Ljubljano
  Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odločil za akcijo pomoči žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. V petek, 15. septembra, ob 20. uri bo stadion v Stožicah na njegovo pobudo gostil dobrodelno tekmo s svetovnimi zvezdniki nogometa.
 • 25.08.2023 | NZS
  V prodaji vstopnice za žensko A, U21 in futsal A reprezentanco
  V pestrem nogometnem septembru bodo aktivne številne slovenske reprezentančne selekcije. Slovenska A-reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024, medtem ko ženska A-reprezentanca pričenja s tekmovanjem v Uefini ligi narodov. Nov cikel čaka tudi slovensko reprezentanco do 21 let, ki odpira kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, futsal A reprezentanco pa čakajo tekme v elitnem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.
 • 08.08.2023 | NZS
  Uefa in NZS na pomoč žrtvam poplav
  Nogometna zveza Slovenije, v sodelovanju s stalno podporo UEFA sporoča, da je krovna evropska nogometna zveza odobrila sredstva v višini 300.000 € za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah. Nogometna zveza Slovenije bo k temu dodatno namenila 20.000 €.
 • 20.07.2023 | NZS
  Obvestilo za javnost
  Nogometna zveza Slovenije (v nadaljevanju NZS) sporoča, da je 17. 7. 2023 prejela elektronsko sporočilo s strani igralk ženske članske nogometne reprezentance. Če so reprezentantke do nedavnega zahtevale izenačitev pogojev ženske in moške reprezentance, pa tokrat s pismom seznanjajo NZS z dogajanjem znotraj ženske A reprezentance, ki se nanaša na razmere in medsebojne odnose na reprezentančnih zborih ter komunikacijo med strokovnim štabom in igralkami. V odprtem pismu reprezentantke v času najboljših rezultatov v zgodovini reprezentance zahtevajo zamenjavo selektorja in strokovnega vodstva ženske A reprezentance. 
 • 26.06.2023 | NZS
  Po 36. seji IO NZS
  Minuli teden se je na Brdu pri Kranju na svoji 36. seji sestal izvršni odbor NZS in ob koncu sezone sprejel nekaj novosti, ki bodo pomembno vplivale na razvoj slovenskega nogometa v prihodnjih letih.
 • 23.06.2023 | NZS
  Poslovil se je Miloš Rovšnik
  Slovenski nogometni prvoligaš Celje je sporočil, da je v 64. letu umrl predsednik kluba Miloš Rovšnik.
 • 22.06.2023 | NZS
  IO na 36. seji potrdil sestavo lig za prihajajočo sezono
  Pred četrtkovim žrebom PLT in 2. SNL je IO potrdil sestavo lig, ki potekajo pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

DELI NA