14.05.2013 | A
Razigrani Kampl, konec japonske pravljice

Člani slovenske A-reprezentance nadaljujejo z uspešnimi predstavami v svojih klubih. Pretekli teden smo se lahko razveselili treh zadetkov in dveh lovorik. Ponovno je z natančnimi podajami blestel Kevin Kampl, medtem ko sta Novaković in Ljubijankić dočakala prvi poraz po lanskem avgustu.

Na Apeninskem polotoku se je slovenska prvoligaška zgodba v rožnatem dresu Palerma zaključila vsaj za eno sezono. Jasmin Kurtić in Josip Iličić si ne moreta več priboriti obstanka v Seria A s Palermom, ki je  ta teden izgubil dva pomembna obračuna. Kurtić je igral na obeh tekmah, Iličić pa le prvo, saj ga mučijo težave s poškodbami, ki postavljajo pod vprašaj celo njegov reprezentančni nastop z Islandijo. Izpad Palerma pa bo imel kar precej posledic za slovensko kolonijo. Iličića italijanski medijo selijo k največjim klubom, Kurtića se povezuje z nekaterimi manj odmevnimi prvoligaši, vse bolj mogoč pa se zdi tudi povratek Armina Bačinovića iz posoje. Inter s Samirjem Handanovićem še naprej pada po lestvici navzdol. Po osvojeni točki na zadnjih dveh tekmah so se Milančani zaustavili na devetem mestu. Handanović je na tekmi z Laziem storil manjšo napako in kar sam pomagal žogi v mrežo, na drugi pa je potrdil sloves najboljšega moža Interja in še devetič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Rene Krhin ,ki je bil nekaj časa na stranskem tiru, se je na tekmi s Parmo vrnil v udarno enajsterico Bologne in tako vnesel zmagovalno miselnost v moštvo. Manj uspešen teden so imeli za sabo Boštjan Cesar, Bojan Jokić in Dejan Lazarević. Prva dva sta skupno oddelala le en polčas na dveh tekmah Chieva, zadnji pa se je poškodoval in bil primoran zapustiti igrišče že v enajsti minuti tekme med Modeno in Vicenzo.

Pri naših severnih sosedih postaja pravi zvezdnik Kevin Kampl. Ta konec tedna je ob visoki zmagi Salzburga prispeval dve novi asistenci in dosegel tudi tretji zadetek v sezoni. Na seznamu najboljših podajalcev avstrijskega prvenstva je z devetimi asistencami trenutno na šestem mestu, čeprav je odigral precej manj tekem od višjeuvrščenih nogometašev.  Na osmem mestu med strelci najdemo Milivoja Novakovića na Japonskem, ki je tokrat asistiral Zlatanu Ljubijankiću za četrti gol v sezoni. Slovenska kombinacija pa vseeno ni uspela preprečiti prvega poraza Omiye po enaidvajsetih tekmah. Najbolj slovenski klub na vzhodu ostaja kljub porazu vodilni v prvenstvu.

Preglejmo še lovorike. Mariborčani so si z zmago nad ljubljansko Olimpijo že zagotovili nov naslov državnega prvaka, blizu pa so tudi ubranitvi pokalne lovoriko, saj se bodo v finalu pomerili s Celjani. Jasmin Handanović, Aleš Mertelj in Goran Cvijanović so bili precej aktivni tudi na zadnjih tekmah, kjer je Cvijanović dosegel pomemben zadetek. Aleksander Rajčević se je razveselil naslova kljub temu, da je poškodovan. Omenjenim pa se je pridružil še Marko Šuler, ki je osvojil pokalni naslov na Poljskem, kjer je Legia vodilna tudi v samem prvenstvu. 

Tekst: MKo
Foto: EKipa

IgralecTekmaUčinek
Samir Handanović Inter - Lazio 1:3, Genoa - Inter 0:0 Branil na obeh tekmah, na prvi zatresel lastno mrežo.
Jasmin Handanović Maribor Triglav 3:0 (Pokal), Maribor - Olimpija 2:1 Branil na obeh tekmah, na prvenstveni z Olimpijo prejel rumeni karton.
Jan Oblak Rio Ave - Gli Vicente 2:1 Branil vso tekmo.
Mišo Brečko Koln - Hertha 1:2 Igral vso tekmo.
Boštjan Cesar Roma Chievo 0:1, Chievo - Torino 1:1 Igral drugi polčas tekme s Torinom in prejel deseti rumeni karton v sezoni.
Branko Ilić AEK Larnaca - Anorthosis Igral vso tekmo.
Bojan Jokić Roma Chievo 0:1, Chievo - Torino 1:1 Prvo tekmo na klopi za rezervne nogometaše, drugo izven postave.
Dominic Maroh Koln - Hertha 1:2 Na klopi za rezervne nogometaše.
Aleksander Rajčević Maribor Triglav 3:0 (Pokal), Maribor - Olimpija 2:1 Izven kadra zaradi poškodbe.
Andraž Struna Cracovia - Nieciecza 2:1 Igral vso tekmo in prejel rumeni karton.
Marko Šuler Legia - Slask Vroclav (Pokal), Jagiellonia - Legia 0:3  Igral vso tekmo v pokalu, na prvsenstveni tekmi vstopil v igro v 70. minuti.
Armin Bačinović Juve Stabia - Hellas Verona 0:3 Izven kadra za tekmo.
Goran Cvijanović Maribor Triglav 3:0 (Pokal), Maribor - Olimpija 2:1 Na pokalni tekmi igral do 74. minute, prvenstveno je odigral v Celoti in dosegel zadetek.
Kevin Kampl* Salzburg - Pashing 1:2 (Pokal), Wiener Neustadt - Salzburg 0:6 Pokalno tekmo igral do 59. minute, na prvenstveni dosegel zadetek in dvakrat asistiral.
Rene Krhin Bologna - Napoli 0:3, Parma - Bologna 0:2 Prvo tekmo na klopi za rezervne nogometaše, drugo tekmo odigral v celoti.
Josip Iličič* Palermo - Udinese 2:3, Fiorentina - Palermo 1:0 Prvo tekmo odigral v celoti, drugo izven kadra zaradi poškodbe.
Jasmin Kurtić Palermo - Udinese 2:3, Fiorentina - Palermo 1:0 Prvo tekmo igral do 67. minute, drugo odigral v celoti.
Aleksander Radosavljević Vitesse - VVV 0:1 Igral vso tekmo.
Andraž Kirm* Gorningen - Ajax 0:2 Igral vso tekmo.
Aleš Mertelj Maribor Triglav 3:0 (Pokal), Maribor - Olimpija 2:1 Igral vso tekmo v pokalu, na prvenstveni vstopil v igro v 79. minuti.
Valter Birsa Torino - Genoa 0:0, Chievo - Torino 1:1 Prvo tekmo vstopil v igro v 54. minuti, drugo tekmo sedel na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatko Dedić Frankfurt - Bochum 2:1 Igral vso tekmo.
Dejan Lazarević Modena - Vicenza 0:1 Igral do 11. minute ko je moral iz igre zaradi poškodbe.
Tim Matavž AZ - PSV 2:1 (Pokal), Twente - PSV 3:1 Na pokalni tekmi vstopil v igro v 79. minuti, prvenstveno je preživel na klopi za rezervne nogometaše.
Zlatan Ljubijankić Vegalta Sendai - Omiya Ardija 2:1  Igral vso tekmo in dosegel zadetek.
Milivoje Novaković Vegalta Sendai - Omiya Ardija 2:1  Igral vso tekmo, prejel rumeni karton in podal za zadetek Ljubijankića.

 

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA