Radomlje še naprej brez točke

Kalcer Radomlje - Krško 0:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Friš (Sladki Vrh) in Skok (Kidričevo).
* Strelca: 0:1 Mujan (49.), 0:2 Gatarić (90.).
* Kalcer: Andrić, Marinšek (od 53. Jazbec), Ejup, Karamatić, Kramarić (od 57. Kovačič), Cerar, Balić, Jakovljević (od 63. Nunić), Predragović (od 53. Jugovar), Krcić, Šipek.
* Krško: Zalokar, Šturm, Gorenc, Dušak (od 60. Pavić), Pušaver, Sadiković, Kovačić, Mujan, Škrbić, Gatarić, Mensah (od 81. Haljeta).
* Rumeni kartoni: Kramarić, Predragović, Karamatić; Dušak, Šturm, Kramarič, Sadiković.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so na obeh jesenskih medsebojnih dvobojih s Krčani iztržili po točko, tokrat pa so ostali brez. Krško je kljub odsotnosti Filipa Dangubića, strelca zadnjih treh krških golov, z boljšo igro v drugem polčasu prišlo do dveh zadetkov, ki sta ga utrdila na osmem mestu. Radomljani, ki so bili predvsem v uvodu prvega polčasa zelo živahni in nekajkrat blizu zadetka, pa ostajajo pri zgolj eni zmagi ter trdno zasidrani na zadnjem mestu.

Uvod obračuna v domžalskem športnem parku je bil zelo razburljiv, ob kar nekaj priložnostih so domači kar dvakrat zatresli okvir vrat, enkrat vratnico (Leo Ejup v drugi minuti), enkrat prečko (Robi Jakovljevič v peti minuti), blizu zadetka pa je bil v peti minuti tudi Kristijan Šipek, čigar strel z glavo iz bližine je Marko Zalokar lepo obranil. Nadaljevanje je prineslo malo manj razburjenja, čeprav so domači v prvem polčasu zbrali kar osem strelov proti vratom.

V uvodu drugega polčasa pa so Krčani povedli s prvim strelom, ki so ga sprožili v okvir vrat. V 48. minuti je po dolgi podaji v kazenski prostor Jan Gorenc žogo z glavo oddal do Tončija Mujana, ki je z desetih metrov močno sprožil in matiral nemočnega Vjekoslava Andrića.

V 57. minuti bi kaj lahko bilo že 2:0, potem ko je Nikola Gatarić z desne strani kazenskega prostora žogo poslal mimo vratarja Andrića proti oddaljeni vratnici in jo - na njegovo žalost - tudi zadel. Ostalo je pri 1:0.

V nadaljevanju si ekipi dolgo nista pripravili pravih priložnosti, ob koncu tekme pa so piko na i pomembni zmagi postavili Krčani, ki so na levi strani odvzeli žogo domačim, hitro stekli v protinapad, žogo pa je na koncu v mrežo za končnih 2:0 pospravil Gatarić.

Radomljani bodo v 26. krogu 29. marca gostovali v Mariboru, Krčani pa dan prej v Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Krško
    Ob Kamniški Bistrici se bosta v dvoboju dna lestvice udarila desete Radomlje in osmo Krško. Krčani so po porazu s Celjem odslovili Tomaža Petroviča, na klop pa se je preselil Rok Zorko. Kako uspešen bo ognjeni krst novega stratega Posavcev?

DELI NA