24.03.2014 | A
Prvak Kampl, sedmerica na dobri poti

Kevin Kampl si je s Salzburgom že zagotovil naslov državnih prvakov, čeprav bo zadnji krog avstrijskega prvenstva odigran šele v mesecu maju. Vodilne pozicije v državnih prvenstvih pripadajo sicer še šestim klubom, v katerih si klub služijo člani najmočnejše reprezentance Slovenije.

Kampl pokazal pot ostalim

Za Kevinom Kamplom je izjemno čustven teden. Njegov Salzburg je namreč v četrtek doživel veliko razočaranje, ko je po dobri igri proti Baslu izpadel iz Uefa Evropske lige. Slovenski reprezentant je na omenjeni tekmi prispeval že 25. asistenco v letošnji sezoni, čeprav bi se kaj lahko tudi vpisal med strelce. Veliki obliž na nastalo rano pa je prinesla nedelja, ko so rdeči biki z visoko zmago proti Wiener Neustadtu predčasno osvojili naslov avstrijskih prvakov. Salzburg si je nabral neulovljivo prednost že osem krogov pred koncem sezone, v kateri je zaenkrat zabil kar 75 zadetkov več, kot jih prejel. Na dobri poti k naslovom državnih prvakov je še sedem slovenskih reprezentantov. Zelo blizu novi zvezdici je Benfica, ki šest krogov pred koncem portugalskega prvenstva vzdržuje sedem točk prednosti pred Sportingom. Jan Oblak, ki je tokrat ohranil nedotaknjeno mrežo proti Academici, se je v četrtek veselil preboja v četrtfinale Uefa Evropske lige, kjer se bo srečal z nizozemskim AZ-jem. Bezjakov Ludogorets je bil nemočen proti Laziu, kar pa ne zmanjšuje njegove vloge prvega favorita za zmago v bolgarskem prvenstvu. Zeleno-beli so v prvem krogu lige za prvaka visoko premagali drugouvrščeni Litex in pobegnili na varno razdaljo. Slovenija ima močnega aduta še v Srbiji, kjer ima Crvena zvezda le točko prednosti pred Partizanom. Zvezdaši so tokrat vknjižili minimalno zmago po zaslugi Nejca Pečnika, ki je dosegel še peti zadetek v tamkajšnjem prvenstvu. V Moldaviji še naprej prevladuje Sheriff, za katerega uspešno igra Miral Samardžić. S podobnimi besedami lahko opišemo razmerja na domačih tleh, kjer najbolje kaže Mariboru. Aleš Mertelj in Martin Milec sta si proti Krki razdelila igralno minutažo, s tem, da je v zaključku obračuna bočni branilec asistiral za tretji zadetek. Prvaka iščejo tudi v drugi nemški ligi, kjer je prvi favorit Brečkov Koeln.

Trojica v peklenskem boju za obstanek

V nasprotju z zgoraj izpostavljenimi nogometaši, pa se četverica slovenskih reprezentantov sooča s hudim bojem za obstanek. Prvi med njimi je Vid Belec, ki z Olhanenseje, zaseda predzadnje mestu v portugalskem prvenstvu. Olhanense je minuli konec tedna iztržil dragoceno točko proti Nacionalu, a se je zaostanek za štirinajsto Pacos Ferreiro celo povečal na štiri prvenstvene točke. Še bolj napeto je v Italiji, kjer se bosta za ohranitev prvoligaškega statusa med seboj udarila Rene Krhin in Boštjan Cesar. Oba sta sicer zaenkrat še nad gladino. Kapetan izbrane vrste Slovenije ni uspel preprečiti poraza Chieva proti Romi, tako da so Verončani na prvenstveni lestvici pred osemnajstim Livornom zgolj zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki. Bologna je tokrat zmagala in se povzpela na šestnajsto pozicijo, čeprav je Rene Krhin počival zaradi nabranih štirih rumenih kartonov. Ključen obračun v boju za obstanek prihaja na vrsto že to sredo, ko se bosta Cesar in Krhin pomerila v Veroni.

Igralec Tekma Učinek
Samir Handanović Inter-Atalanta 1:2  Branil vseh 90 minut.
Jan Oblak  Benfica-Academica 3:0, Benfica-Tottenham 2:2 (Uel) Branil vseh 90 minut na obeh tekmah.
Vid Belec Olhanense-Nacional 1:1 Branil vseh 90 minut.
Gregor Balažic Hoverla-Karpaty 1:0 Igral vseh 90 minut.
Miral Samardžič Sheriff-Zimbru 2:1 Igral vseh 90 minut.
Mišo Brečko Koeln-Aalen 0:0 Igral vseh 90 minut.
Boštjan Cesar Chievo-Roma 0:2 Igral vseh 90 minut.
Branko Ilič Maccabi Tel Aviv-Hapoel Tel Aviv (danes)  
Martin Milec Maribor-Krka 3:1 Igral od 46. minute in prispeval asistenco.
Bojan Jokić Valencia-Villarreal 2:1 Igral vseh 90 minut.
Andraž Struna PAOK-Pas Giannina 2:1 Igral vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Aleš Mertelj Maribor-Krka 3:1 Igral do 46. minute.
Nejc Pečnik Donji Srem-Crvena zvezda 0:1 Igral vseh 90 minut in dosegel zadetek.
Rene Krhin Bologna-Cagliari 1:0 Izven kadra zaradi kartonov.
Kevin Kampl Salzburg-Wiener Neustadt 5:0, Salzburg-Basel 1:2 (Uel) Igral vseh 90 minut na obeh tekmah. Proti Baslu asistiral za edini zadetek.
Jasmin Kurtić Torino-Livorno 3:1 Igral vseh 90 minut in prispeval asistenco.
Andraž Kirm Groningen-Vitesse 3:1 Igral od 71. minute.
Tim Matavž PSV-Roda 3:1 Izven kadra za tekmo.
Josip Iličić Napoli-Fiorentina 0:1, Fiorentina-Juventus 0:1 (Uel) V Uefa Evropski ligi igral do 72. minute, v prvenstvu igral od 46. minute.
Roman Bezjak Ludogorets-Litex 3:0, Valencia-Ludogorets 1:0 (Uel) V Uefa Evropski ligi igral do 79. minute, v prvenstvu pa od 74. minute.
Valter Birsa Lazio-Milan 1:1 Na klopi za rezervne nogometaše.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2024 | A
    Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
    En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA