16.04.2009 | 1. SML
Proti Slovanu na gostovanju dve zmagi


V sredo 15.4., sta bili odigrani srečanji preloženega 22. kroga, bera v Ljubljani proti ND Slovan je bila odlična, saj so tako kadeti kot mladinci dosegli pomembni zmagi za priključek k ekipam iz zgornjega dela prvenstvene tabele. Ob tem se je zgodil še srečen dogodek v družini trenerja mladincev Nenada Dolgova, ob katerem mu iskreno čestitamo, tako da je bilo gostovanje v prestolnici popolno.  

NEPREMAGLJIVI KLEMENČIČ IN NEUČINKOVITI DOMAČINI

Še ena tekma več, na kateri se je izkazal vratar Damjan Klemenčič, ki je ob ubranjeni enajstmetrovki ukrotil še nekaj nevarnih poskusov domačinov ter tako pripomogel, da je kljub neprepričljivi igri zmaga in s tem tri točke odpotovala proti Murski Soboti. Domačini lahko žalujejo za zapravljenimi priložnostmi in točkami, ki bi jih nekoliko oddaljile od nevarne zone v spodnjem delu prvenstvene tabele.




Mura 05 pod vodstvo trenerja Dominika Kovačiča je nastopila v postavi: Klemenčič, Janža, Rajnar, Turk (54. min. Horvat), Sreš, S. Pavel (70. min. Kouter), T. Pavel, Golob (48. min. Seršen), Mauko (41. min. Virag), Barbarič, Slana (58. min. Porš).

ND Slovan pod vodstvom Boruta Marolta je srečanje odigral v postavi: Gromilič, Bokal (58. min. Rizvič), Beširevič (72. min. Setnikar), Beganovič, Šarkovič, Lidjan, Logar (64. min. Đajič), Slaviček (75. min. Močnik), Papič (51. min. Petek), Verbič, Stupica.

V 10. minuti prvi neposredni strel proti vratom, po predložku Bokala je z osmih metrov z glavo streljal Štupica, Klemenčič strel ubrani. Tudi naslednja akcija domačih je potekala po desni strani, tokrat se je v vlogi podajalca znašel Verbič, na drugi vratnici je s šestih metrov žogo daleč mimo vrat streljal Papič.
Črno-beli so prvič nevarneje zapretili po prostem strelu v 18. minuti, ko je žogo proti lastnim vratom preusmeril eden od domačih branilcev, Gromilič žogo ujame na gol črti. V zadnji  minuti prvega polčasa so domačini izvajali prosti strel z desne strani, Blažiček je poslal pred vrata oster predložek, Verbič z glavo  osmih metrov strelja mimo vrat.




V začetku prvega polčasa je Verbič pobegnil »murašem« po desni strani, v zadnjem trenutku žogo pred vrati v kot odbija Mauko. Igralci Slovana so po nesporazumu črno-belih na sredini igrišča prišli do lepe priložnosti v 45. minuti, ko je s štirinajstih metrov močno streljal Štupica, Klemenčič je pol visoko žogo v desno stran vrat uspel ubraniti.
Agresivnost domačinov na sredi igrišča se je obrestovala tudi v naslednjem napadu, ko so ponovno prišli do žoge na sredini igrišča, tokrat je s petindvajsetih metrov streljal Logar v zgornji desni kot, Klemenčič je bil ponovno na mestu.
Neučinkovitost domačinov je bila kaznovana v 48. minuti, ko je prosti strel z desne strani z osemindvajsetih metrov izvajal Janža, domačini so nizki strel poskušali izbiti, do žoge je na osmih metrih prišel Leon Sreš, ki je preigral enega igralca in žogo ob desni vratnici zabil v mrežo za 0:1.
V 57. minuti so imeli domačini po dosojeni najstrožji kazni nad Štupico lepo priložnost za izenačenje, a je bil Damjan Klemenčič uspešnejši po strelu Logarja z enajstih metrov, močan strel po sredini gola je z nogo odbil v kot.
Po kotu z leve strani je eden od domačih igralcev v gneči pred vrati z glavo s petih metrov streljal na vrata Klemenčiča, ki je bil ponovno uspešnejši. Damjan se je izkazal tudi pri novem napadu domačinov, ko je ubranil strel Slavičeka v levi spodnji kot.
Po še eni izgubljeni žogi na sredini so »slovanovci« po desni strani prišli pred vrata Mure 05, žogo po tleh Petka je Sreš izbil izven kazenskega prostora, do nje je prišel Štupica, ki je s šestnajstih metrov streljal mimo vrat.
V 64. minuti se je po predložku z leve ob prvem dotiku z žogo sam pred Klemenčičem znašel Đajič, kateri je z osmih metrov žogo poslal visoko čez vrata »murašev«. Tudi v naslednjem napadu so bili domačini nenatančni, tokrat je z dvajsetih metrov čez vrata streljal Slaviček. Klemenčič je preprečil domače izenačenje v zadnjih trenutkih srečanja, ko je čez vrata odbil žogo po prostem strelu z desne strani s petindvajsetih metrov.


PREPRIČLJIVIH 0:3 NA GOSTOVANJU PRI ND SLOVAN

Trije zadetki v mreži domačinov so bili več kot dovolj za tretjo zmago v nizu »murašev«.    V spremenljivem vremenu, v katerem je v prvem polčasu sijalo sonce, v drugem pa se je razjokalo nebo, so bili domačini premalo konkretni za kaj več kot poraz ob tem jih je kar nekajkrat pred višjim porazom rešil tudi vratar Leon Karajković.
Črno-beli tokrat okrepljeni z Maticem Maruškom, ki si je izboril mesto že tudi v začetni enajsterici članskega moštva Mure 05, so igrali dovolj dobro, da so brez večjih težav premagali domačina in se počasi točkovno bližajo ekipam pod vrhom prve mladinske lige.

Mladinci Mure 05, ki jih je tokrat s klopi vodil Dominik Kovačič so nastopili v postavi: Gačevski, Kous, Čontala, Matej Rogač, Slavič, Krajnc, Pavel, Feguš, Maruško, Kontrec, Bohar.

Domačini pod vodstvom trenerja Mahmuta Kapidžiča so nastopili v postavi: Karajković, Cimprič, Ševa, Čeglaj (36. min. Kosovinc), Černič, Harbaš, Kočevar, Djokič, Peterka, Zukanović, Mesić.




V prvem napadu je za Slovan s petindvajsetih metrov poskušal Gačevskega presenetiti Zukanović, strel je zletel mimo vrat.
V 3. minuti je Kontrec začel akcijo na sredini igrišča, žoga je prišla na desno do Boharja, kjer je žoga prišla do Feguša, ki je žogo podaljšal do U. Pavla, ki je z osmih metrov streljal, žoga konča v desni vratnici, ponoven poskus U. Pavla domači branilci blokirajo in izbijajo izven kazenskega prostora.
V 6. minuti akcija domačinov po desni strani, z glavo je Mesić prišel pred Gačevskega, po strelu z osmih metrov v daljši kot je žoga končala tik ob vratnici v gol avtu. V naslednjem napadu strelja Zukanović z dvajsetih metrov tik nad prečko.
V 17. minuti je bil pri žogi U. Pavel, strel s petindvajsetih metrov zleti mimo okvira domačih vrat.
V 23. minuti se je po napaki na sredini igrišča v lepi priložnosti znašel Ševa, ki je z desne strani prišel sam pred vrata, njegov strel z desetih metrov na prvo vratnico je Gačevski odbil v polje.
Kočevar je poskušal presenetiti s strelom v desni spodnji kot, Murin vratar je še enkrat zanesljiv in strel ubrani.
V 30. minuti je Kontrec po levi strani začel akcijo in v ogenj poslal Boharja, ki si je izboril strel z desetih metrov, Karajković je strel odbil, do žoge je ponovno prišel Bohar, ki je na robu kazenskega prostora opazil Gorana Feguša, ta je z natančnim strelom ob desni vratnici žogo zabil v mrežo za vodstvo Mure 05 z 0:1.
Slovan je bil nevaren po predložku Ševe z desne strani, za malenkost je bil prenizek Peterka, tako da je žoga končala za črno-belimi vrati.
Drugi polčas so bolje začeli črno-beli, ki so bili več pri žogi, prvi nevarnejši poizkus smo videli, ko je z dvaindvajsetih metrov tik nad prečko sprožil U. Pavel.
Na drugi strani je z enajstih metrov mimo vrat streljal Zukanović.
V 55. minuti je odbita žoga prišla do Slaviča, ki je streljal z desetih metrov z desne strani na prvo vratnico, Karajković je žogo uspel odbiti a le do Boharja, ki je na osmih metrih našel Kontreca, ta je žogo z osmih metrov poslal nad prečko domačih vrat.
V 58. minuti je z leve strani s petindvajsetih metrov streljal U. Pavel, Karajković je bil še enkrat na mestu in je močan strel ubranil. Po hitrem nasprotnem napadu po levi strani je Djokič pripravil izredno priložnost za Cimpriča, kateri je s treh metrov zgrešil nemogoče in žogo poslal mimo praznih vrat.
V 68. minuti je do globinske žog prišel Bohar, ki se je znašel rahlo z desne strani sam pred Karajkovićem, ki je bil uspešnejši in je uspel ubraniti kar dva njegova poskusa.
Po kotu v 69. minuti je odbita žoga prišla do Maruška, ki je z leve strani poslal predložek pred vrata domačinov, tam je bil na osmih metrih v skoku najvišji Uroš Pavel in svojo dobro igro kronal z zadetkom, žogo je poslal z glavo v daljši vratarjev kot za 0:2.
V 85. minuti je dolgo globinsko žogo pred vratarjem uspel dobiti Bohar, ki je tokrat ukanil Karajkovića, ne pa tudi enega od branilcev, ki je žogo pred gol črto uspel odbiti v polje.
V 88. minuti dolga akcija celotnega napada Mure 05 v zaključku je do strela na levi strani prišel Pejnovič, žogo je ob vratnici domači igralec uspel izbiti v kot.       
V sodnikovem podaljšku je do odbite žoge po prostem strelu v kazenskem prostoru prišel Slavič, ki je z desetih metrov močno streljal, Karajković je strel uspel na kratko odbiti, a le do Matica Maruška, ki je bil s petih metrov neusmiljen in je žogo zabil pod prečko v desno stran vrat tokrat nemočnega Karajkovića.  


Tekst in foto: Darko Hidič

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2023 | 1. SML
    Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
    S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
  • 31.07.2017 | 1. SML
    Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
    Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
  • 13.04.2017 | 1. SML
    Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
    V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
  • 30.05.2016 | 1. SML
    SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
    Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
  • 30.05.2015 | 1. SML
    SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
    Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
  • 24.12.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Kraljevina Domžal
    V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
  • 11.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
    Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
  • 08.08.2014 | 1. SML
    SML/SKL: V lov za Domžalami
    Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
  • 02.06.2014 | 1. SML
    SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
    Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
  • 30.05.2014 | 1. SML
    SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
    S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA