09.06.2019 | U21
Proti Gruziji brez Mlakarja in Celarja

Slovenska reprezentanca do 21 let bo jutri v Lendavi ob 17.30 odigrala novo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Gruzije. Selektor Primož Gliha optimistično pričakuje nov dvoboj z Gruzijci, saj so naši fantje nedavno slavili odmevno zmago v Švici.

»Zanimivo je, da smo pred dvema mesecema izgubili z Gruzijo s 3:0, sedaj pa nekoliko premešali igralski kader in premagali 8 reprezentanco na svetu v tej starostni kategoriji. To je velik uspeh, predvsem pa me veseli pozitiven karakter ekipe. Tokrat smo igrali z dvema napadalcema, kar je lahko zelo tvegano, saj ti lahko na drugi strani trpi zvezna vrsta. Ta zmaga je za nas še toliko bolj pomembna, saj smo igrali pred velikim številom slovenskih navijačev. To za nas predstavlja največje zadovoljstvo, saj smo se jim za podporo zahvalili z zmago,« po odmevnem uspehu pravi Gliha, ki bo jutri v Lendavi pogrešal oba strelca iz Švice.

»Proti Gruziji bomo nekoliko oslabljeni, saj nam bosta manjkala oba napadalca, ki sta dosegla zadetek proti Švici. Mlakar se je priključil A-reprezentanci Slovenije, medtem ko se je Celar vrnil v Rim, kjer ga čaka polfinale italijanskega mladinskega prvenstva proti ekipi Interja. To prinaša lepo priložnost za ostale fante, da pokažejo svoj pravi karakter in izkoristijo situacijo, ki se jim ponuja,« je jasen slovenski selektor, ki bo temu primerno moral tudi prilagoditi sistem igre. Na priložnost v konici napada čakata Haris Kadrić in Luka Štor, ki sta letos opozorila nase v najmočnejšem slovenskem prvenstvu.

Mlada reprezentanca Slovenije bo do evropskega prvenstva U21 2021, ki ga bosta gostila Slovenija in Madžarska, pogrešala prave tekmovalne preizkušnje. Gostitelju namreč ni potrebno v kvalifikacije, bodo pa zato slovenski ljubitelji nogometa spremljali atraktivne prijateljske tekme. Slovenija bo namreč po Gruziji gostila še Anglijo in Madžarsko, novembra pa jo čaka še gostovanje v Albaniji. Slovenski selektor je kljub temu zadovoljen s pripravami njegovih varovancev, ki so v preteklem letu dosegli nekaj odmevnih uspehov.

»V preteklem letu smo odigrali 7 kakovostnih mednarodnih tekem, štirikrat smo zmagali, dvakrat remizirali in enkrat izgubili. Predvsem izstopata zmaga nad Švico in neodločen rezultat nad svetovnimi prvaki Francozi, kar nam daje motivacijo tudi za naprej. Ti rezultati so nagrada za vse trenerje, ki so v preteklosti delali s temi fanti in jih razvijali v pravi smeri,« zaključi Gliha.

Tekmo med Slovenijo in Gruzijo si bo v Lendavi moč ogledati brez plačila vstopnice. Nogometna zveza Slovenije je ob tem zagotovila tudi spletni prenos, ki ga boste lahko spremljali na uradni spletni strani NZS.si.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.02.2020 | U21
  UEFA EP U21: Delavnica s predstavniki mest gostiteljev
  V sklopu priprav na prihajajoče Uefa evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija, se je včeraj v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odvila prva delavnica s predstavniki mest gostiteljev prvenstva.
 • 14.11.2019 | U21
  V Estorilu brez zadetkov
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Estorilu podaljšala niz pozitivnih rezultatov v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Dvoboj s Portugalci se je končal z začetnim izidom, z nekaj dobrimi posredovanji se je izkazal Žiga Frelih.
 • 13.11.2019 | U21
  Jutri s Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije jutri čaka naslednja v seriji pripravljalnih tekem na domače evropsko prvenstvo. Četa selektorja Primoža Glihe se bo v Estorilu, ob 18.30 po slovenskem času, pomerila s Portugalci.
 • 06.11.2019 | U21
  Gliha izbral za Portugalsko
  Mlado reprezentanco Slovenije, ki se pripravlja na domače evropsko prvenstvo, čaka zadnja akcija v letošnjem letu. Četa selektorja Primoža Glihe bo 14. novembra gostovala na Portugalskem, štiri dni kasneje pa bo na Bonifiki odigrala še prijateljsko srečanje s Koprom.
 • 06.11.2019 | U21
  Znan razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let 2021
  Evropska nogometna zveza UEFA je predstavila razpored UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta leta 2021 gostili Slovenija in Madžarska. Prvenstvo bo potekalo med 9. in 26. junijem 2021, otvoritvena tekma pa bo pripadla mladi reprezentanci Slovenije na stadionu Ljudski vrt.
 • 15.10.2019 | U21
  Slovenci dobili dvoboj gostiteljev evropskega prvenstva
  Mlada reprezentanca Slovenije je v knežjem mestu odigrala novo prijateljsko srečanje. Slovenci so se udarili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021, in srečanje dobili z enajstmetrovko Jana Mlakarja.
 • 14.10.2019 | U21
  Danes z Madžari
  Mlado reprezentanco Slovenije čaka še druga oktobrska pripravljalna preizkušnja. Slovenci se bodo v Celju pomerili z Madžari, sicer sogostitelji evropskega prvenstva 2021.
 • 11.10.2019 | U21
  Po zaostanku do remija
  Reprezentanca do 21 let je v Mariboru odigrala novo prijateljsko srečanje v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo. Mladi Slovenci so gostili Anglijo, ki je v končnico vstopila z dvema goloma prednosti, otoško prednost pa sta izničila Dejan Petrovič in Janez Pišek.
 • 08.10.2019 | U21
  V petek proti Angliji
  Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.
 • 01.10.2019 | U21
  Gliha izbral za tekmi z Anglijo in Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo oktobra odigrala dve močni prijateljski tekmi. Izbranci Primoža Glihe bodo 11. oktobra ob 18.00 v Ljudskem vrtu gostili Anglijo, 15. oktobra pa bo v Celju ob 18.00 na sporedu še obračun med Slovenijo in Madžarsko.

DELI NA