20.01.2019 | Ženska A
Proti Črni gori velja le zmaga

Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek odigrala uvodno tekmo v koledarskem letu 2019. Ob 13. uri se bo v Podgorici pomerila s Črno goro. Slovenska izbrana vrsta je v petek pripotovala v Podgorico, kjer trenira in se pripravlja.

Težave s prehladom je imela Špela Rozmarič.

Prijateljska tekma, 21.1.
Črna gora – Slovenija (13.00)

Slovenija na tekmi v Črni gori:
Mateja Zver (SKN St. Polten AVT), Lara Prašnikar (Turbine Potsdam NEM), Lara Ivanuša (Glasgow City ŠKO), Dominika Čonč (Malaga ŠPA), Kaja Eržen (UPC Tavagnacco ITA), Sara Agrež (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Kolbl (ŽNK Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (ŽNK Pomurje Beltinci), Zala Meršnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Anja Prša (ŽNK Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (ŽNK Pomurje Beltinci), Lara Klopčič (ŽNK Radomlje), Izabela Križaj (ŽNK Radomlje), Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje), Evelina Kos (ŽNK Olimpija Ljubljana), Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana), Zala Vindišar (ŽNK Olimpija Ljubljana), Neva Kumalić (ŽNK Olimpija Ljubljana), Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana), Melania Pasar (ŽNK Ankaran), Nika Babnik (NK Krim).

Velja le zmaga

„Črne gore ne smemo soditi po mestu na Fifini lestvici (Črna gora je na 96. mestu, Slovenija je 55.). Imajo kvalitetno ekipo. Nas zanima le zmaga, prijateljskih tekem pa za nas ni,“ je jasen selektor Borut Jarc.

„Treniramo vsak dan. Naredili smo tudi video analizo tekme z Albanijo, da ne bi ponavljali napak z zadnje tekme. V času priprave na ponedeljkovo tekmo je bil poudarek predvsem na agresivnosti v igri, naredili smo tudi nekaj kombinacij, s katerimi nameravamo presenetiti nasprotnice. Mislim, da bo tekma težka, Črna gora pa sodi v kakovostni rang Albanije. Moramo se držati taktičnih navodil in biti zbrani pri zaključkih. Šteje samo zmaga!“ odločno prvo tekmo v letu 2019 napove kapetanka Mateja Zver.

Poražene proti BiH

Črnogorke so v teh dneh že odigrale eno od tekem, z 1:2 jo je porazila Bosna in Hercegovina. Za domačinke je edini gol dosegla Marija Šebek, za gostje je bila dvakrat uspešna Minela Gračanica.

Črna gora je nastopila v postavi:
Ivana Čabarkapa, Aleksandra Popović (od 82. Tamara Tošić), Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Jasna Đoković (od 79. Biljana Vraneš), Slađana Bulatović (od 60. Milica Šebek), Marija Vukčević (od 60. Radosava Kočanović), Armisa Kuč, Helena Božić, Jadranka Pavićević, Jelena Vujadinović (od 60. Jelena Karličić).

Domačo reprezentanco vodi selektor Mirko Marić.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2020 | Ženska A
  Slovenija nadaljuje proti Turčiji
  Jeseni se bodo nadaljevale kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic, ki bo leta 2022 v Angliji. Slovenija tekmuje v skupini A, kjer po šestih odigranih tekmah z devetimi točkami zaseda 3. mesto.
 • 31.03.2020 | Ženska A
  Članice še nikoli tako visoko na Fifini lestvici
  Reprezentanca, ki jo od januarja 2018 vodi selektor Borut Jarc, se je decembra lani prvič zavihtela na 50. mesto, zdaj pa je šla še stopničko višje.
 • 28.03.2020 | Ženska A
  Spremenjen urnik kvalifikacij članic
  Zavoljo težav, ki jih je povzročil koronavirus, je že bilo prestavljeno moško člansko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Zdaj pa je tudi jasno, da se obetajo spremembe v urniku ženske članske reprezentance,
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Hvaležni za podporo Slovenski vojski
  Že v ponedeljek so nas obiskali slovenski vojaki, člani 40. slovenskega kontingenta Kfor (sile Kosovo Force pod vodstvom Nata). Ob tej priložnosti so naši reprezentanci izročili posebno spominsko obeležje, ki nas bo še lep čas spominjalo na pozornost na Kosovu.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Uspešne tudi v Prištini
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Prištini premagala Kosovo s 3:0 (2:0). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca igrale 10. aprila v Murski Soboti proti Estoniji.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Prva strelka ve, kaj zmorejo
  „Kljub visoki zmagi je jasno, da imajo v svoji ekipi par neugodnih posameznic, ki znajo igrati,“ opozarja Lara Prašnikar, ki pravi, da v naši vrsti treme in pritiska ni čutiti.
 • 10.03.2020 | Ženska A
  Proti Kosovu z jasnim ciljem
  V Prištini je vse pripravljeno za nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo članic, ki bo prihodnje leto v Angliji. Kosovo in Slovenija se bosta danes ob 18. uri pomerili za nove točke.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Selektorjev poziv dodatna vzpodbuda
  Vratarka Nika Šapek si je kot zadnja priborila mesto v ekipi, ki je odpotovala na Kosovo na 6. kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na EURO 2021.
 • 09.03.2020 | Ženska A
  Maksimalen pristop prinaša rezultat
  Ženska članska reprezentanca je odpotovala na Kosovo, kjer jo jutri ob 18. uri čaka 6. tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Angliji. Slovenija na gostovanju v Prištini lovi 3. zmago v tem ciklu.
 • 08.03.2020 | Ženska A
  Podcenjevanju prepovedan vstop v reprezentanco
  Zadnje tedne je selektor Borut Jarc, z njim pa vsi ljubitelji nogometa, pogledoval v Avstrijo, kjer uspešno igra kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Zadnjih sedem tednov je ni bilo na zelenici zavoljo poškodbe gležnja. Zdaj je na srečo to preteklost.

DELI NA