22.10.2013 | Ženska A
"Privilegij je igrati z eno najboljših reprezentanc na svetu!"

Slovenska ženska članska vrsta se bo jutri, v sredo, zbrala pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2015, ki ga gosti Kanada. Slovenke, vodi jih selektor Damir Rob, se bodo 26. t.m. pomerile z Nemčijo, 30. t.m. pa še z Republiko Irsko. Nemke prihajajo v Koper, Irke pa v Velenje. Slovenija je kvalifikacije začela z zmago na Slovaškem (1:3).

Kakšne je dejanski pomen takega uvoda kvalifikacijskega ciklusa?
»Za odgovor na to vprašanje je bilo dovolj pogledati obraze vseh igralk po odigrani tekmi in zmagi na Slovaškem. Štart v kvalifikacije res ni mogel biti boljši, saj je redko kdo pričakoval, da bomo zmagali Slovaško, ki je 20 mest višje na lestvici od nas in to na njihovem dvorišču. Menim, da se punce trenutno še ne zavedajo, kaj pomeni ta zmaga, bo pa se to sigurno odražalo na dodatno kemijo v ekipi. Vzdušje v naši ekipi nikoli ni bilo vprašljivo, ta zmaga pa bo še strnila vrste, kar bo zelo pomemben dejavnik v nadaljevanju kvalifikacij.«

S kakšni pričakovanji nadaljujete ciklus?
»V kvalifikacijah je najbolj pomemben dober začetek. Mi smo štartali odlično, lepo bi bilo tudi nadaljevati kvalifikacije v pozitivnem ozračju in všečni igri. Cilj je izboljšati prejšnje kvalifikacije in zaenkrat smo na pravi poti, vendar se ne smemo zavajati, saj je to samo dober začetek.«

Kako pomembni sta ti dve tekmi, ki sledita?
»Vsaka naslednja tekma kvalifikacij je najbolj pomembna. Ne glede na nasprotnika je po moji subjektivni oceni najboljše, da gremo iz tekmo v tekmo. Naš prvi nasprotnik je trenutno najbolj pomemben in to je tekma proti Nemčiji v Kopru. O Republiki Irski bomo razmišljali takoj po odigrani prvi tekmi.«

Kaj dejansko pomeni obračun z Nemkami?
»Lepo je dočakati velesilo Nemčijo z istim številom točk in to na domačem igrišču. Tekmo se pa treba lotiti hladne glave in brez pretiranih emocij. To bo praznik ženskega nogometa v Sloveniji. Pred samimi kvalifikacijami sem si želel, da igramo proti Nemčiji in ta želja mi se uresničila.«

In nadaljuje:
»Razlog je preprost. Privilegij je igrati z eno najboljših reprezentanc na svetu in aktualno evropsko prvakinjo. Na takih tekmah se lahko naučiš ogromno in menim, da na tej tekmi samo lahko dosti pridobimo, nimamo česa izgubiti.«
 
Kaj veste o Nemkah, ki jih vodi selektorica Silvia Neid?
»Redno sem jo spremljal na evropskem prvenstvu na Švedskem, kjer so na koncu tudi zmagale. Med ogledom tekem sem poskušal najti slabo igralno mesto, vendar neuspešno. Videl sem tudi tekmo Nemčije proti Rusiji. Prepričan sem, da bo bolj pomembno, kako bomo mi igrali in kako se jim bomo zoperstavili na igrišču. Ne bojim se za dekleta, ker bo zagotovo vsaka iz sebe iztisnila največ, kar zmore v danem trenutku. Spoštujemo aktualne evropske prvakinje, se pa jih ne bojimo in v pripravi na tekmo se želim prvotno osredotočiti na svojo ekipo.«

Kaj bi želeli izboljšati pred nadaljevanjem kvalifikacij?
»Nogomet je igra, kjer so vedno možne izboljšave. Nikoli se ne smeš zadovoljiti  s trenutnim stanjem, želja je igrati nogomet, ki ima glavo in rep. Imamo nekaj treningov na voljo, kjer bomo poskušali  narediti korake za napredek v igri celotne ekipe. Vedno in znova poudarjam pomen ekipe, ker smo le kot tim lahko močni.«

Poškodbe se niso v širokem loku ognile naše reprezentance.
»Škoda je, ker smo iz tekme v tekmo prisiljeni vedno znova premešati ekipo, vendar to kot trener moraš vzeti v zakup. Vidno je, da je sezona v polnem zamahu in so punce maksimalno obremenjene, kar se odraža žal tudi skozi poškodbe. Ni časa za jokanje in kot trener ne priznavam in ne iščem alibijev. Imamo težave, vendar očitno brez tega ne gre. Koga ni, brez njega se mora, in lahko le ponovim, da sem zadovoljen z ekipo in igralskim kadrom, ki ga imamo na razpolago, kljub težavam, ki jih imamo.«

Dodajmo ob tem, da so zavoljo poškodb nastop že odpovedale Lucija Mori, Lara Ivanuša in Natalija Golob. Dominika Čonč je zavoljo odločitve univerze ostala v Združenih državah, novinka v izbrani vrsti pa je mlada reprezentantka in tudi debitantka med članicami Manja Rogan.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | Ženska A
  Po slabšem začetku do zmage proti sosedam
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v Krškem igrala prijateljsko tekmo s Hrvaško in zmagala s 4:1 (2:1). To je bila zadnja tekma pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  V pričakovanju tekme s Hrvaško
  Še nekaj ure nas loči do tekme Slovenije in Hrvaške v Krškem, kjer bosta ženski članski reprezentanci s tekmo sklenili sezono 2020/2021. Tekmo bomo ljubitelji nogometa lahko spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 12.06.2021 | Ženska A
  Sezono želijo zaključiti z zmago
  „Že dolgo nismo igrali proti njim, dobro smo jih analizirali in se pripravili, da gremo danes po zmago, da tako zaključimo sezono,“ je jasna naša napadalka Lara Prašnikar, ki ob tem pohvali delo v minulih dneh, hkrati pa izpostavi pomen zdrave konkurence v reprezentanci. 
 • 11.06.2021 | Ženska A
  Proti Hrvaški pokazati še več kot proti Slovaški
  Pred žensko reprezentanco je še zadnji test sezone. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo jutri ob 20. uri pomerile s Hrvaško. Tekme se veseli tudi Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, za katero je izjemna sezona v Avstriji, kjer je osvojila dvojno krono.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Selektor hvali igralke in pogleduje v soboto
  Ženska članska reprezentanca od ponedeljka trenira v Brežicah, kjer se pripravlja na zadnjo reprezentančno tekmo sezone 2020/2021. V soboto, 12. junija, se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Hrvaško. Tekma bo ob 20. uri v Krškem, ogledati pa si jo bo moč v neposrednem prenosu na Sportklubu.
 • 09.06.2021 | Ženska A
  Uspešno za Kristino Erman in Tino Marolt
  S prvenstvom so sklenili v Nemčiji. V prvi ligi je Turbine Potsdam po zaostanku 0:2 remiziral doma proti Essnu. Zala Meršnik in Sara Agrež sta igrali vseh 90 minut. Tudi Lara Prašnikar je dobila 90 minut ob porazu Eintrachta proti Bayernu (0:5). Celo tekmo pa je v 2. ligi odigrala tudi Adrijana Mori.
 • 07.06.2021 | Ženska A
  Danes testi, v soboto proti Hrvaški
  Danes se bo zbrala ženska članska reprezentanca, ki bo sezono sklenila v soboto, 12. junija, ko se bo v Krškem pomerila s Hrvaško. Srečanje bo na ogled tudi na Sportklubu.
 • 02.06.2021 | Ženska A
  Lovoriki za Kajo Eržen in Laro Ivanuša
  Krasen debi pa je v novem klubu na Islandiji doživela Kristina Erman. Vseh 90 minut je nosila dres svoje nove ekipe IBV, ki je z 2:1 napredovala med osem najboljših v pokalu, kjer jo 25.6. čaka domači obračun z vrsto Valurja.
 • 26.05.2021 | Ženska A
  Hrvaška zadnji test pred kvalifikacijami
  Izbrana vrsta, ki jo vodi selektor Borut Jarc, se bo zbrala 7. junija, 12. junija jo v Krškem čaka prijateljska tekma proti Hrvaški. To bo zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023.
 • 19.05.2021 | Ženska A
  Slovenski derbi Potsdamu, Mateja Zver ostaja v Avstriji
  Turbine Potsdam je doma z 2:1 premagal Eintracht. Zmagi sta se tako veselili Sara Agrež (igrala celo tekmo, v 92. minuti dobila rumeni karton) ter golmanka Zala Meršnik, ki pa je ostala na klopi za rezerve. Povedle so domačinke, tekla je 16. minuta. Eintracht je izenačil v 40. minuti, za edini gol gostij je podala naša reprezentantka Lara Prašnikar.

DELI NA

0