30.05.2014 | A
Prispel še Novaković

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Buenos Airesu pozdravila še prihod zadnjega člana izbrane vrste, ki bo 5. in 7. junija igrala prijateljski tekmi z Urugvajem in Argentino. Milivoje Novaković je po dolgi poti z Japonske že prispel v hotel, pričakovano pa ga še ni bilo na jutranjem treningu.

Nogometaši so na njem po včerajšnjem lažjem regeneracijskem treningu danes začeli resneje vaditi, Katanec jih je na zelenici zadržal uro in pol, bil zadovoljen z videnim, občasno pa moral svoje igralce opozoriti, da morajo malce bolj natančno streljati. "Fantje, super. Ampak gol je vseeno treba dati," je bilo večkrat slišati na tribune.

Sicer pa v slovenskem taboru pravijo, da jim časovna razlika ne povzroča več težav. "Privadili smo se že, zvečer gremo sicer malo prej spat, zjutraj pa smo pokonci že ob takih, 'delavskih' urah. Drugače pa je vse v redu, imamo optimalne pogoje za pripravo," poudarja Nejc Pečnik.

Ta pogreša nekaj standardnih soigralcev, kot so med drugimi poškodovani Valter Birsa, Tim Matavž, Zlatan Ljubijankić, Rene Krhin in tudi Martin Milec, a pravi, da je pač to del nogometnega sveta: "Gotovo se pozna, da manjka nekaj standardnih igralcev, ampak tako pač je v nogometu. Tisti, ki smo tu, moramo dati maksimum, to sta namreč zadnji tekmi pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo."

Nogometaš, ki je s Crveno zvezdo nedavno osvojil naslov srbskega prvaka, še dodaja, da je igranje takšnih tekem izziv in nagrada. "Za nas je to super izkušnja. Če bi imeli še eno tekmo tukaj, bi bilo to za nas že nekakšno svetovno prvenstvo. To bosta res dve spektakularni tekmi za konec sezone, moramo ju čim bolje izkoristiti."

Andraž Kirm, ki bo skušal na dvobojih z Urugvajem in Argentino po krilih narediti čim več "škode" domačima vrstama, pa se je ozrl tudi na skoraj obsedenost Argentincev z nogometom: "Malo smo že dobili občutek, kako nogometna je ta država. Ko se vozimo na trening, vidimo, da povsod igrajo nogomet na ulicah. Tega malce manjka v Sloveniji. Še bolje pa bomo vse skupaj lahko podoživeli v naslednjih dneh."

Domovina nogometnega boga Diega Maradone je ob najpopularnejši igri na svetu znana tudi po zajetnih, sočnih govejih zrezkih (te se v – kakopak tudi z nogometnimi obeležji bogato opremljenimi restavracijami - dobi že od približno 10 evrov naprej). Ti pa praviloma med pripravami niso na jedilniku poklicnih športnikov.

Ali pač? "Vse je mejah normale. V hotelu smo imeli tudi argentinske zrezke, lokalno hrano, ampak, kot pravim, vse je bilo v primernih mejah," pojasnjuje Kirm.

Slovenska vrsta bo popoldne (spet ob 22. uri po slovenskem času) na vadbenem igrišču Boce Juniors, ki se po kakovosti zelenice (ta je precej neravna), garderob in druge infrastrukture lahko skrije pred precej tovrstnimi centri v Sloveniji, opravila še en trening, na njem pa bo prvič tudi izkušeni Novaković.

Tekma Argentine s Slovenijo, ki bo 7. junija ob 21.30 po slovenskem času v La Plati, v lokalnih medijih sicer še ni požela preveč pozornosti, so pa, denimo, v časniku Ambito financiero že napovedali verjetno prvo postavo slovenske vrste.

Vanjo so dali Interjevega vratarja Samirja Handanovića, ki so ga pomotoma zapisali kot člana Lazia, Miša Brečka, Branka Ilića, Boštjana Cesarja, Bojana Jokića, Jasmina Kurtića, Aleša Mertlja, Andraža Kirma, Nejca Pečnika, Josipa Iličića in Novakovića.

O tem, kaj lahko pričakujejo na tekmi z Urugvajem, pa bodo slovenski igralci lahko videli že danes zvečer (po slovenskem času ponoči), ko bodo Urugvajci igrali pripravljalno tekmo s Severno Irsko.

Argentina, ki bo končni seznam za SP objavila 2. junija, glavni kandidati, da ostanejo brez SP pa so po navedbah argentinskih medijev branilci Nicolas Otamendi, Martin Demichelis in Hugo Campagnaro ter vezisti Jose Sosa, Enzo Perez, Ricardo Alvarez ter Augusto Fernandez, bo pred obračunom s Slovenijo igrala še proti Trinidadu in Tobagu.

Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA