20.12.2010 | NZS
Pričetek seje IO z minuto molka
V dvorani Cassiopea ljubljanskega hotela Austria Trend je potekala 24. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Sejo je vodil podpredsednik NZS Stane Oražem.

Seja tokratnega IO se je pričela z minuto molka v spomin Leopoldu Polegeku, članu mladinske komisije NZS, izvršnega odbora MNZ MB in člana UO ZNTS, ki je preminil v prejšnjem tednu.

1. Potrditev dnevnega reda, zapisnika 23. seje IO NZS z dne 04.11.2010 in zapisnika Odbora NZS za nujne zadeve z dne 23.11.2010.

Člani IO so soglasno potrdili dnevni red, zapisnik 23. seje IO NZS in zapisnik Odbora NZS za nujne zadeve z dne 23. 11. 2010 in 17. 12. 2010.

2. Spremembe in dopolnitve Pravilnika NZS za licenciranje nogometnih klubov (V3.1).

Izvršni odbor UEFE je konec meseca maja sprejel spremembe in dopolnitve Pravilinka o licencrianju nogometnih klubov, večina sprememb pa se nanaša na finančne kriterije licenciranja. Po navodilu UEFE so vse članice dolžne dopolniti in spremeniti Pravilnike o licenciranju s sezono 2011/12. IO je potrdil predlagane spremembe Pravilnika NZS za licenciranje nogometnih klubov.

3. Spremembe in dopolnitve Disciplinskega pravilnika NZS.

Zadnje spremembe disciplinskega pravilnika NZS je IO NZS sprejel v juniju 2008. Zaradi drugačnih razmer ter sprejema novega Statuta NZS je Komisija NZS za predpise pripravila usklajen disciplinski pravilnik s Statutom NZS ter Pravilnikom o sestavi in o pristojnostih organov in komisij NZS. Predlagan novi disciplinski pravilnik celovito in sistematično ureja področje ugotavljanja disciplinske odgovornosti in disciplinskih sankcij, ter sledi načelu zakonitosti, kot temeljnemu načelu na področju kaznovalnega prava. Člani IO NZS so predlog novega pravilnika potrdili.

4. Pravilnik o volitvah in razrešitvah predsednika in podpredsednikov NZS.

Komisija NZS za predpise je pripravila tudi predlog Pravilnika o volitvah in razrešitvah predsednika in podpredsednikov NZS, ki izhaja iz koncepta oblikovanja Izvršnega odbora, kot ga je opredelil Statut NZS. Po novem pravilniku Skupščina tako voli in razrešuje predsednika in štiri podpredsednike NZS, medtem ko je peti podpredsednik po položaju in se Skupščina z njegovo funkcijo le seznani. V pravilinku je natančneje opredeljena aktivna in volilna pravica delegatov na Skupščini NZS in kandidatov. Ker so volitve predsednika NZS in podpredsednikov NZS ločene, ni dovoljeno hkratno kandidiranje za obe funkciji. Člani IO NZS so predlog pravilnika z nekaterimi popravki sprejeli.

5. Obravnavana je bila tudi točka o problematiki in delovanju Komisije za ženski nogomet. IO NZS pa je sprejel sklep, da se problematika v najkrajšem času razreši.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
  Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin, še ni izdal.
 • 22.02.2024 | NZS
  NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
 • 19.02.2024 | NZS
  Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
  Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.
 • 18.02.2024 | NZS
  Razpis za odprto delovno mesto Hišnik
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 08.02.2024 | NZS
  Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe
  Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, razkril, da čez tri leta ne bo več kandidiral za prvega moža evropske zveze.
 • 08.02.2024 | NZS
  Na kongresu Uefe sprejeli spremembo statuta
  Evropska nogometna zveza Uefa je na 48.rednem kongresu v Parizu z veliko večino potrdila spremembo statuta, ki potencialno omogoča, da bi zdajšnji predsednik krovne evropske zveze Aleksander Čeferin lahko kandidiral tudi za predsedniško mesto v obdobju od leta 2027 do 2031.
 • 03.02.2024 | NZS
  Delegatski seminar na Brdu pri Kranju
  V soboto, 3.2.2024, je na Brdu pri Kranju, v okviru usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.
 • 15.01.2024 | NZS
  Razpis za delo trenerja v dekliškem nogometnem oddelku NZS
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 13.01.2024 | NZS
  Po 43. seji IO NZS
  Na sedežu NZS se je odvila 43. seja Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije.  V uvodu seje so izvršniki najprej potrdili zapisnikoe prejšnjih sej, potem pa obravnavali točko o imenovanju selektorjev mlajših reprezentanc, razpravljali o UEFA solidarnostnih sredstvih, pravilih za UEFA Pokal regij, strategiji "Nogomet za vse 2024-2028", spremembah vrednotenja programov "Nogomet za vse" in pravilniku o nogometnih agentih. 
 • 11.01.2024 | NZS
  Novi selektorji reprezentanc U15, U16 in U17
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji 43. seji imenoval nove selektorje reprezentanc U15, U16 in U17. Reprezentanco do 17 let bo prevzel Muamer Vugdalić, Goran Cvijanović bo vodil reprezentanco do 16 let, reprezentanco do 15 let pa bo v novo kvalifikacijsko obdobje popeljal Boštjan Kreft.

DELI NA