04.03.2012 | Pokal Terme Olimia
Predilnica Litija 8. zmagovalec pokala Terme Olimia

V finalu futsal pokala Terme Olimia je do svojega osmega pokalnega naslova prišla ekipe Predilnice Litija, ki je bila v finalu s 3:1 boljša od Dobovca Trgovin Jager. Junak finala je bil Damir Pertič, ki je dosegel tri zadetke za nov naslov Litijanov. Finale je prenašala športna televizija Šport TV.

Finale futsal pokala Terme Olimia, nedelja, 4.3.
Predilnica Litija - Dobovec Trgovine Jager 3:1 (0:1)
0:1 Mordej R. (14.), 1:1 Pertič (31.), 2:1 Pertič (32.), 3:1 Pertič (35.)

Litijani v popolni postavi

Za hladen tuš v Posočju sta oba finalista poskrbela že dan poprej, ko sta izpadla tako domači Oplast kot Puntar. V finalu sta se tako udarila sta znanca. Litijani so lovili osmi naslov, Dobovec pa je sploh prvič nastopil v finalu katerega koli članskega tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V vrsti Dobovca je zavoljo rdečega kartona manjkal Peter Stres, medtem ko so bili Litijani v popolni zasedbi, pridružil se jim je tudi Ševzet Mehič.

Prvi zasedbi na parket

Dobovec je tekmo začel v postavi Alen Mordej (V), Rok Mordej, Uroš Kroflič, Damir Repinc, Sebastijan Drobne. Predilnica Litija pa je uvodoma pritekla na parket z Damirjem Puškarjem (v), Miletom Simeunovičem, Damirjem Pertičem, Igorjem Osredkarjem in Alenom Fetičem.

Dober obisk na tribuni

Na tribunah se je zbralo 400 gledalcev, ki so pripravili dobro vzdušje, prednjačili pa so navijači Dobovca. Le ti so prvič zaploskali vratarju Mordeju po strelu Osredkarja. Vmes se je Mordej tudi poškodoval, a ga je domača fizioterapevtka usposobila za igro.

Tesno že dvakrat

Pobudo v sami igri pa so prevzeli Dobovčani, četudi so imeli Litijani sprva več žoge v svojih nogah. Varovanci Aleša Poredskega so bili nevarnejši in konkretnejši, medtem ko prvaki iz Litije niso znali prebiti dobre postavitve Dobovca, v katerim so se v tej sezoni v 1. SFL merili dvakrat (zmaga Litije 2:3 in remi 2:2).

Poškodbi Mordeja in Puškarja

V 3. minuti je dvakrat meril Repinc, potem še Kroflič. Aleš Vrabel se je v eni od akcij zaletel s Puškarjem in si prislužil rumen karton, Puškar pa udarec v glavo ter nekajminutno druženje s fizioterapevtko.

Ekipa pod taktirko Tomija Horvata je bila nekaj nevarnejša v med 8. in 11. minuto. V priložnosti se je znašel Pertič, za njim še Danijel Pantić, vratar Mordej pa je bil dvakrat na mestu, enkrat tudi s pomočjo vratnice.

Mordej še petič ta vikend

Kot da si je Dobovec vmes nabral moči, je za tem spet sledila nova ofenziva, ki je bila kronana v 14. minuti. Rok Mordej je zabil za 0:1, to pa je bil njegov že četrti zadetek na tem turnirju v tekmečevo mrežo, skupaj pa peti, saj je proti Puntarju dosegel še avtogol. Vmes je dve izjemni priložnosti zapravil še Matjaž Vojsk (enkrat je bil celo v oči iz oči s Puškarjem).

Pertič šov v treh potezah

Tudi drugi polčas je ponudil dinamičen in kvaliteten futsal. Osredkar in so bili aktivnejši. Na vsak način so hoteli izničiti minimalno vodstvo nasprotnika, ki pa je imel v vratih izjemnega Mordeja, ki pa je klonil v 31. minuti. Matiral ga je Pertič.

Dejansko so imeli Litijani dobrih 25 sekund igralca vratarja v polju, na to mesto je vstopil kapetan Borut Kristan. Očitno je to zmedlo tekmeca, in tekma se je začela znova – pri rezultatu 1:1. Ni minila minuta, že je bilo 2:1. Zopet je zadel Pertič – in spet z leve strani.

Nagrade za najboljše

Predilnica Litija je nadaljevala z igro z igralcem vratarjem v polju, tega pa so se v napadu poslužili. Litijani pa so v 35. minuti zapečatili usodo  - Simeunovič je podal, na levi strani pa je žogo v mreže še tretjič potisnil Pertič. Za osmi pokalni naslov.

Pokal je podelil Vlado Močnik, predsednik KMN pri NZS, domači predsednik kluba Oplast Branko Velišček je v imenu gostitelja nagradil najboljšega vratarja Alena Mordeja in najboljšega igralca Roka Mordeja, ki je dobil tudi posebno priznanje novega sponzorja tekmovanja – vikend paket v Termah Olimia.

Izjave po tekmi:

Tomi Horvat, trener Predilnice Litija: »Veseli smo tega naslova. V prvem polčasu nam igra ni stekla, povrh vsega smo se precej potrošili v polfinalu. Z igralcem vratarjem v polju se nam je izšlo. Vesel sem nove lovorike.«

Damir Pertič, Predilnica Litija: »V igri štiri na štiri nismo našli recepta za Dobovec. V nadaljevanju je padla odločitev, da poizkusimo z igralcem več v polju. Izšlo se nam je, veseli in srečni smo.«

Aleš Poredski, trener Dobovca Trgovin Jager: »Litija je prišla do naslova, a smo bili tudi mi blizu. Vrhunec smo dosegli že v soboto, ko smo se v polfinalu zelo potrošili. Z igralcem več v polju so nad nadigrali, a samo zato, ker nismo imeli moči.«

Rok Mordej, Dobovec Trgovine Jager: »Litija je prvak, ne bi bilo nezasluženo, da bi to uspelo nam. A se je izkazala daljša klop, pri nas je bil Vojsk poškodovan, Stres pa izključen.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
  V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
 • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
  Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
  Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
 • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
  Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
 • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
  V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
 • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Petič na turnirju, želijo v finale
  V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
 • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po prvi finale v klubski zgodovini
  KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
 • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
  Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA