19.02.2011 | 1. SML
Pred pričetkom SML/SKL sestanek z vodji
V Portorožu so se prejšnji torek pred tekmo U17 reprezentanc Slovenije in Anglije sestali vodje mladinskih programov in trenerji mladinskih ter kadetskih ekip 1.SML/SKL. Na sestanku so se seznanili z zahtevami licenciranja na področju športnih kriterijev za novo tekmovalno sezono 2011/2012, prikazom selekcijskega izbora in dela reprezentance U18 ter sodelovanja med selektorji in klubskimi trenerji.

Sestanek, ki ga je organizirala Nogometna zveza z najodgovornejšimi osebami, ki v najboljših klubih skrbijo za »nogometno« prihodnost, je še enkrat opozoril na odgovorno nalogo pravilnega, sistematičnega in dolgoročnega dela z mladimi, kjer ni dovolj le praktično delo na igrišču, pač pa mora biti delo strokovno načrtovano, spremljano, nadzorovano ter analizirano – na podlagi dolgoročnih in letno zastavljenih ciljev. Le sistematično in strokovno delo, ki ga opravljajo trenerji na podlagi vizije in ciljev kluba, lahko zagotavlja napredek. Llicenciranje nogometnih klubov, ki ga izvaja UEFA v vseh 53 državah članicah, planski postopek predpisuje ter usmerja in po potrebi nadgrajuje.

V prihodnji sezoni bo potrebnih kar nekaj dopolnitev k mladinskim programom naših klubov, predvsem natančnejša opredelitev letnih ciljev, sprejemanje mladinskih programov na skupščini in Upravnih odborih klubov, zahteve po kvalitetnih analizah dela in evalvaciji mladinskih programov ter načrtnega vodenja izobraževalnih programov tako za igralce kot tudi vse ostale udeležence, posebno starše.

Miloš Rus, selektor U18 je predstavil delo reprezentance ter tudi pokazal napredek, ki je bil plansko zasnovan in realiziran pri delu s to selekcijo v 2 letih.

Sodelovanje med selektorji in trenerji je zgledno, mora pa se še izboljšati in se dvigniti na še višji nivo. Samo skupno delo – NZS, MNZ in klubov, lahko prinese uspešen rezultat tudi v prihidnosti, saj je skupen cilj mladinskih programov ustvarjanje in razvoj igralcev, ki bodo že v bližnji prihodnosti zastopali svoje klube v evropskih tekmovanjih ter A reprezentanco Slovenije na EP v Rusiji in SP v Katarju.

Sestanku je prisostvovalo 29 trenerjev in vodij iz 14 klubov 1.SML/SKL. Med udeleženci je bili tudi predsednik Mladinske komisije NZS Franc Kopatin ter selektorji Miloš Rus, Borut Jarc in Tomaž Kavčič ter vodja licenčnega oddelka NZS Andrej Zalar ter član Brane Elsner.

Vsi skupaj so si po sestanku ogledali prijateljsko srečanje reprezentanc U17 med Slovenijo in Anglijo v Kopru, kjer so si lahko ogledali uspešen nastop svojih igralcev - reprezentantov na tem srečanju.

Tekst: NZS/MJ
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2023 | 1. SML
  Prvi prenos EON NextGen lige iz Domžal
  S tekmo v Kidričevem se začenja nova sezona 1. slovenske mladinske lige, ki v sezono 2023/24 vstopa samostojno in z medijskim pokroviteljem. Liga se po novem imenuje EON NextGen Liga, že samo ime pa obljublja, da bomo na malih zaslonih lahko spremljali bodoče zvezdnike slovenskega nogometa. Prvi prenos na SK1 že danes ob 18:00 iz Domžal.
 • 31.07.2017 | 1. SML
  Tekme 1. kroga 1. SML/SKL prestavljene
  Vse tekme 1. kroga 1. slovenske mladinske in 1. slovenske kadetske nogometne lige so prestavljene na nov termin zaradi ekstremno visokih temperatur, ki so napovedane do konca tega tedna.
 • 13.04.2017 | 1. SML
  Derbija 1.SKL in 1. SML v petek v spletnem prenosu
  V petek se začenja 20. krog 1. slovenske kadetske in 1. slovenske mladinske lige. Osrednja pozornost bo usmerjena v Športni park Tabor, kjer se bosta srečali trenutno vodilni ekipi obeh prvenstev, Maribor in Domžale. Derbija 1. SKL in 1. SML si boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si.
 • 30.05.2016 | 1. SML
  SKL/SML: Domžalčanom trojna krona
  Včeraj se je zaključilo tudi kadetko in mladinsko prvenstvo. Medtem ko mladinske in kadetske upe Šampiona in Rudarja čakata tekmi dodatnih kvalifikacij z Dravinjo in Ilirijo, so se najbolj prešerne volje na tekmovalni premor odpravili kadeti in mladinci Domžal.
 • 30.05.2015 | 1. SML
  SML/SKL: Mladinski naslov v Domžale, kadetski prvaki Mariborčani
  Kronanju prvakov smo bili priča tudi v mlajših starostnih kategorijah. V kadetski konkurenci so se petega naslova državnih prvakov veselili Mariborčani, medtem ko so mladinski prvaki drugič zapored postali nogometaši Domžal. Ti bodo v prihodnji sezoni predstavljali slovenski nogomet v mladinski ligi prvakov, saj so bili najboljši tudi v skupnem seštevku najmočnejše mladinske in kadetske lige.
 • 24.12.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Kraljevina Domžal
  V mladinski in kadetski kategoriji so se naslova jesenskih prvakov veselili nogometaši Domžal, ki so na dobri poti, da ubranijo prvo mesto iz pretekle sezone. Domžalski nogometni center že nekaj časa velja za pravo valilnico nogometnih talentov, vendar se z mladimi zelo dobro dela tudi v nekaterih drugih sredinah.
 • 11.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Silovit začetek Olimpije, v sredo že 2. krog
  Nogometaši Olimpije so z visokima zmagama nad Izolo zasedli vrh prvenstvene lestvice v mladinski in kadetski kategoriji po prvem krogu sezone. Popoln začetek je uspel še Gorici, iliriji in Aluminiju, medtem ko kar pet klubov ostaja brez točk.
 • 08.08.2014 | 1. SML
  SML/SKL: V lov za Domžalami
  Z boji za naslov prvaka začenjajo tudi mlajši nogometaši. Prve tekme najmočnejše slovenske kadetske in mladinske lige bodo namreč na sporedu že ta konec tedna, ko se bo petnajst ekip podalo v lov za Domžalčani, branilci dvojnega naslova iz preteklega tekmovalnega obdobja.
 • 02.06.2014 | 1. SML
  SML/SKL: Najboljši so Domžalčani
  Zadnji krog prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige je bil prestižne narave za Domžalčane, ki so z visokima zmagama potrdili naslov državnih prvakov v obeh kategorijah. Drugo mesto na skupni lestvici so osvojili nogometaši Olimpije, ki so prehiteli Mariborčane in Koprčane.
 • 30.05.2014 | 1. SML
  SKL/SML: V pričakovanju zadnjega kroga in dvojnega slavja Domžal
  S tridesetim tekmovalnim dnem se končuje tudi sezona za nogometaše v prvi slovenski kadetski in mladinski ligi. V obeh kategorijah so si naslov državnih prvakov zagotovili Domžalčani, ki bodo izjemno uspešno leto sklenili pred domačimi gledalci na tekmah z vrstniki iz Dekanov.

DELI NA