19.06.2023 | U21
Pred jesenskim pričetkom kvalifikacij še s Finsko

Mlada reprezentanca Slovenije s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025 pričenja septembra, selektor Milenko Aćimović pa bo junijski termin izkoristil za pripravljalno tekmo s Finsko.

Jutrišnji dvoboj mladih reprezentanc Slovenije in Finske bo že sedmi v zgodovini, selekciji do 21 let sta se nazadnje srečali leta 2017. Obračun na turnirju Valerija Lobanovskega so tedaj z 1:0 dobili Finci, ki so s tremi zmagami uspešnejši na medsebojnih tekmah. Dve tekmi sta se končali brez zmagovalca, Slovenci pa so leta 1999 dobili prvega od šestih obračunov. Kdo bo boljši v torkovem večeru?

"Kot sem dejal že pred dnevi, je termin specifičen. Nekaj fantov se je reprezentanci pridružilo po dopustu, nekateri so že pričeli priprave, že zdaj pa lahko povem, da sem zelo zadovoljen z njihovim pristopom, kako so se obnašali na treningu in kako delujejo. Prisotna je močna želja, da odigrajo tekmo s Finsko. Verjamem, da bodo energijo in samozavest prenesli tudi v tekmo, želim pa si, da bi bili po koncu srečanja vsi zadovoljni. Kar se tiče nasprotnika, smo si ogledali četrtkov dvoboj Finske in Poljske, ki se je končal z neodločenim rezultatom. Finci delujejo zelo dobro, kompaktno in agresivno, zato je pred nami vse drugo kot lahka tekma. So v tekmovalnem ritmu, saj so sredi prvenstva," je uvodoma dejal Milenko Aćimović, ki si želi dodatne nadgradnje v igri.

Ekipa se je zbrala v petek, 16. junija, izbrana vrsta pa se je na tekmo pripravljala v Kranjski Gori. V primerjavi s prvotnim seznamom je prišlo do ene spremembe, Sama Pridgarja je zaustavila poškodba, naknadno pa je bil vpoklican mladi vratar Gorice Matevž Dajčar. "Drugih sprememb ni bilo. Tudi sicer ni težav s spremembami, saj fantje, ki so v reprezentanci že nekaj časa, vsakega novinca sprejmejo na pravi način. Matevž Dajčar se je hitro vključil v moštvom, že prej tudi Luka Baruca. Kar se tega tiče, lahko povem, da je vzdušje med fanti na zelo visoki ravni," razkriva Ljubljančan.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025 so vse bližje, želja pred zadnjo pripravljalno preizkušnjo pa je jasna. "Ta generacija je odigrala že nekaj zelo dobrih srečanj, pristop je bil pravi. Po zadnji tekmi z Azerbajdžanom, ki smo jo izgubili, smo opravili analizo in se pogovorili. Tudi fantom sem dejal, da je zgolj stvar pristopa, ko najprej odigrajo najboljšo tekmo proti Slovaški, nato pa tri dni kasneje izgubijo z Azerbajdžanom. Upam in želim si, da tega ne bo več, za to tudi služijo pripravljalne tekme. Vsi v ekipi se zavedamo, da moramo na vsaki tekmi dati vse od sebe. Zelo koristno bi bilo premagati Finsko pred jesenskim začetkom kvalifikacij, saj zmaga vselej dvigne samozavest ekipe," je še dejal selektor mlade izbrane vrste.

Pripravljani obračun mladih Slovencev in Fincev se bo v Nacionalnem nogometnem centru pričel ob 17. uri, ogledali pa si ga boste lahko v neposrednem prenosu na Sportklub 1.

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV:

Martin Turk (Sampdoria/ITA), Žan Luk Leban (Everton/ANG), Matevž Dajčar (Gorica), Tjaš Begić (Vicenza/ITA), Srđan Kuzmić (Mura), Vid Koderman (Koper), Luka Baruca (Gorica), Marko Brest (Aluminij), David Flakus Bosilj (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Jošt Pišek (Domžale), Emir Saitoski (Domžale), Aljaž Antolin (Maribor), Mark Strajnar (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Adrian Zeljković (Tabor Sežana), Amir Feratović (Benfica/POR), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Tio Cipot (Spezia/ITA), Marcel Ratnik (Olimpija) in Svit Sešlar (Olimpija).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA