13.01.2022 | Futsal AA
Pred evropskim prvenstvom vsak trening šteje

»Tele priprave so nam še kako prav prišle,« pa se je na minule treninge v Litiji ozrl reprezentant Žiga Čeh. Priprave se nadaljujejo, v soboto pa se reprezentanca zbere pred odhodom na EP, kjer jo v četrtek, 20.1., čaka uvodna tekma.

Vrnile so se prave moči

»Izboljšali smo stanje, uigrali smo se in povezali,« je še dodal Žiga, ki je poprej imel v svojih nogah že dober teden treninga v Dobovcu, s katerim je v tej sezoni prišel med najboljših 16, za nameček pa vmes prav v ligi prvakov tudi staknil poškodbo.

»To je zdaj preteklost. Proti Poljski se mi je še malce poznalo, da nisem bil v optimalnem fizičnem stanju. Ni bilo še prave moči. Zdaj sem imel dovolj časa, da sem popravil vse,« se Žiga veseli stanja, v katerem je.

»Poljska je resna ekipa, saj igra tudi na tem EP-ju. Prva tekma, ko smo jih premagali, je bila bližje naši realni sliki. V drugo ni šlo, tudi zaradi vseh okoliščin, ki so vplivale na to: z Igorjem sva bila komaj nazaj po poškodbi, Matej in Denis sta prišla po prvenstveni tekmi in v treh dneh odigrala tri tekme,« se Čeh ozre na generalko pred evropskim prvenstvom.

»Tudi zato so bili tile treningi v Litiji tako pomembni, saj smo bili dlje časa skupaj. Če nisi skupaj, se ne začutiš. Potem tudi ni avtomatizmom v igri. Ko imaš te avtomatizme, je precej lažje. Zato je vsak tak trening dragocen,« še poudari Žiga, ki mu ne manjka ambicij na prihajajočem evropskem prvenstvu.

»Cilj je zmagati na vseh tekmah. Morda se sliši malce tako. Če smo pravi, lahko premagamo vsakogar. Če pa ni moment pravi, pa lahko izgubimo od marsikoga. Prva tekma bo zelo pomembna,« se Žiga dotakne Kazahstana, polfinalista zadnjega svetovnega prvenstva v Litvi!

Pri 40 nastopih in 14 golih

»S klubi in reprezentanco se nam poti zadnja leta res križajo. Kazahstan ima vrhunsko ekipo, to potrjujejo tudi rezultati. Mi moramo v tekmo z zavedanjem, da moramo zmagati,« je odločen Čeh, ki je bil v reprezentanci že 2018.

»Od tedaj sem precej napredoval, predvsem v času, ko sem v Dobovcu,« Čeh spomni na pomembno obdobje, kjer se je pod taktirko trenerja Kujtima Morine in ob soigralcih izklesal v nezamenljivega reprezentanta, ki želi svoje kvalitete potrditi na prihajajočem evropskem prvenstvu in narediti konkreten rezultat z reprezentanco.

Čeh je danes pri 40 tekmah in 14 golih v dresu članov, za katere je debitiral 22.3. 2016 v dodatnih kvalifikacijah za SP, ko je Slovenija v Mariboru z golom Alena Fetića premagala Španijo (1:0).

Slovenija na EP 2022:

20.1.
Slovenija – Kazahstan (17.30)

24.1.
Slovenija – Italija (17.30)

28.1.
Slovenija – Finska (17.30)

Sedmič na EP

Slovenija bo na evropskem prvenstvu članov igrala sedmič, dosedaj se je med evropsko elito merila v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016 in 2018. Pred tremi leti je Nogometna zveza Slovenije vzorno gostila evropsko prvenstvo v športni dvorani Stožice, kjer so evropski prvaki postali Portugalci. Dosedaj sta reprezentanco na EP vodila dva selektorja: Darko Križman (2003.) in Andrej Dobovičnik (2010., 2012., 2014., 2016., 2018.), Tomislav Horvat pa se bo v tej vlogi predstavil premierno.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2022 | Futsal AA
  Ob pogledu na reprezentanco mu ne manjka optimizma
  Med tiste najbolj izkušene in v najtežjih tekmah preizkušene sodi zagotovo naš reprezentant Alen Fetić. Pri 119 tekmah in 48 golih v dresu Slovenije, to bo zanj že 5. evropsko prvenstvo. »Zadovoljen sem s formo. Za mano je del sezone v Italiji, kjer sem v Serie A zbral 14 nastopov. Osebno sem dokaj zadovoljen z odigranim. Vedno pa je lahko boljše. Čutim pa, da se mi forma dviga,« začne 30-letni Fetić
 • 16.01.2022 | Futsal AA
  Kapetan si želi le zdravja, v znanje in formo ne dvomi
  »Priprave v Litiji so nam prišle zelo prav. Količina treninga vedno manjka, tokrat pa smo imeli dovolj časa, da smo se pripravili, izpilili detajle, okrepili smo moštveni duh. Resnično smo delali kvalitetno, posvetili smo se igri z vratarjem, prekinitvam,« se je kapetan Igor Osredkar uvodoma ozrl na minule dni, ko je naša futsal reprezentanca opravila še zadnje priprave pred četrtkovim štartom na evropskem prvenstvu na Nizozemskem.
 • 15.01.2022 | Futsal AA
  Verjame v moč ekipe, na EP brez strahu
  Slovenska moška članska reprezentanca pogleduje proti Nizozemski, kjer prihodnji teden začenja nastop na že sedmem evropskem prvenstvu. Naša izbrana vrsta je prvič igrala na EP leta 2003, potem pa zaporedoma petkrat med letoma 2010 in 2018 (2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Na Nizozemskem bo reprezentanco vodil 47-letni Tomislav Horvat.
 • 13.01.2022 | Futsal AA
  Selektor predstavil seznam, kapetan pa cilje za EP
  Slovenska članska futsal reprezentanca bo čez teden dni začela svoj sedmi nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Tomislav Horvat je predstavil seznam reprezentantov, na katere računa. Ekipa je zadnje dni trenirala v Litiji, zbrala se bo vnovič v soboto, v torek, 18.1., pa potuje na evropsko prvenstvo.
 • 12.01.2022 | Futsal AA
  Ko stopiš v garderobo, je jasno, da je EP tu
  »Vesel sem priprav, super smo začeli. Prvi trening je bil zelo dober,« pa se je na začetek priprav futsal reprezentance odzval Klemen Duščak, ki je v minulih tednih saniral poškodbo gležnja ter tako poskrbel za dodatno dobro voljo v našem taboru.
 • 11.01.2022 | Futsal AA
  Želi si, da na EP izkoristijo tudi sistem tekmovanja
  Reprezentanca je sinoči začela s finalnimi pripravami na evropsko prvenstvo, ki se čez osem dni začenja na Nizozemskem. Selektor Tomislav Horvat bo lahko računal tudi na izkušenega Gašperja Vrhovca, ki ga na zadnji akciji ni bilo poleg oz. ni mogel igrati proti Poljski zavoljo poškodbe.
 • 09.01.2022 | Futsal AA
  V ponedeljek začetek akcije EURO 2022
  Enajst dni je ostalo do prve tekme Slovenije na evropskem prvenstvu na Nizozemskem. Varovanci selektorja Tomislava Horvata se bodo v ponedeljek, 10.1., zvečer zbrali v Litiji in začeli priprave na že sedmo evropsko prvenstvo, kjer bo tekmovala Slovenija.
 • 05.01.2022 | Futsal AA
  Verjame v uspeh na evropskem prvenstvu
  Čez dva tedna se na Nizozemskem začne evropsko prvenstvo, kjer bo, v to verjamemo, vidno vlogo igrala tudi naša reprezentanca. Tudi po zaslugi Mateja Fiderška, Mariborčana, ki od letošnjega poletja igra v Italiji. Ustalil se je v ekipi Sampdorie, s katero uspešno tekmuje v ligi Serie A2.
 • 27.12.2021 | Futsal AA
  Selektor si želi le zdravja za svoje igralce
  »Sigurno smo imeli spet nekaj težav s poškodbami. Zadnja dva zbora reprezentance nista bila »naša«, nismo delali, kot bi bilo treba. Poškodbe so žal naredile svoje. Bistveno pa je bilo, da smo imeli na drugi strani veliko možnosti, da smo preizkusili številne zadeve,« selektor Tomislav Horvat tudi v slabem najde precej dobrega.

DELI NA