11.11.2009 | U15
Prečka slovenskega podmladka

Tokratni nogometni ples je zaznamovala dvajseterica mladih reprezentantov, ki je v skupno 1264 minutah iztržila (zgolj) prečko. Dvanajsterica se je  v 17. krogu Prve lige veselila zmage in s tem novih točk, ostali pa bodo v lovu zanje morali počakati na nadaljevanje domačega prvenstva.

Sobotno popoldne so zaznamovali tri prvoligaške zmage, tekma med Celjani in Ljubljančani pa se je končala brez zmagovalca. Na Stadionu Arena Petrol je 900 gledalcev videlo na trenutke atraktivno igro, kjer so v prvem polčasu rumeno-modri prikazali bolj ofenzivno igro, a so prvi mrežo zatresli gostje. Mladi vratar reprezentance do 20 let, Jan Oblak je v 40. minuti ubranil Dvorančićev strel z glavo, nato še Kačičnikovega pet minut zatem. Medtem, ko je Boris Mijatovič (U21) v obrambni vrsti zaustavljal napade gostov, je Rajko Rep (U21) kar nekajkrat uspešno ušel ljubljanski obrambni liniji, prišel tudi do strela a z levico slabo nameril proti Oblakovim vratom. Roman Bezjak, sicer napadalec reprezentance do 20 let, je z leve ciljal proti ljubljanskim vratom, a je zadetek preprečila prečka. Nevaren je ostal vse do konca srečanja, ko so Celjani poizkušali zadeti še v drugo.

HIT Gorici je po zaostanku z 0:1 uspel veliki preobrat za drugo zmago v prvenstvu. Čeprav je Nafta povedla, so se Primorci vrnili v igro in zasluženo slavili. Od nogometašev, ki zastopajo ob klubskih tudi državne barve, sta v obrambni vrsti nastopila Matija Škarabot in Gregor Balažic (U21), medtem ko so gostje od 52. minute zaradi drugega rumenega kartona igrali z igralcem manj.

Domžalčani so po slab(š)em začetku sezone vknjižili novo zmago. Tokrat so bili boljši od vodilnih na ligaški razpredelnici, ki so še v drugo na domači Bonifiki doživeli poraz proti Domžalskim nogometašem. Za gostitelje je zaigral Aljaž Struna (U20), ki pa ni uspel preprečiti zadetka domžalskih napadalcev, na drugi strani pa je Nejc Vidmar (U21) ubranil vse tri Pavlinove poizkuse po spremembi rezultata. V 19. minuti je priložnost za vodstvo zapravil Jovan Vidovič (U21), ki je z glavo meril tik mimo gola. Za Domžalčane sta v drugem delu igre priložnost dobila tudi Alen Vučkić (U21) in Dalibor Stojanović (U20).

Velenjski prvoligaš je vnovič klonil. Tokrat so bili boljši izbranci Borivoja Lučića, ki so s pomlajeno zasedbo s 3:1 ugnali Šaleške nogometaše. Za gostitelje sta v prvi enajsterici zaigrala Josip Iličič ter Luka Majcen (oba U21), zadnjih 20. minut srečanja pa se jima je pridružil še reprezentant do 19 let, Aleksander Zukič. Po Finkovem zadetku za 1:0 so kockasti preko Iličiča ponovno zapretili, a mladi reprezentant ni uspel dopolniti statistike z zadetkom. Na strani velenjskega prvoligaša je nastopil Nikola Tolimir (U21).

Nedeljski obračun med Labodom Dravo in Mariborom je pripadel nogometašem s Štajerske prestolnice, ki so z 0:2 odpravili zadnjeuvrščene na ligaški razpredelnici. Srečanje je začel kapetan reprezentance do 21 let Rene Mihelič, ki ga je v 73. minuti zamenjal klubski in reprezentančni soigralec sicer pa napadalec izbrane vrste do 21 let Vito Plut. V sodnikovem podaljšku je Milanič v igro poslal še Armina Bačinoviča (U21), medtem ko je v domači vrsti kot rezervist v 71. minuti v igro vstopil Robert Kurež (U19).

Z drugoligaških zelenic je vnovični nastop zabeležil Martin Milec, ki je Aluminijevo enajsterico okrepil v 42. minuti, a na koncu vendarle utrpel minimalen poraz (0:1) proti Beli Krajini.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA